Dobry vecer, prosim Vas o pomoc v pripade drogovo zavisleho cloveka, ktory sa odmieta dobrovolne liecit. Da sa takyto clovek niekde udat- na policii-bez toho, aby mal ten,kto ho uda problem? Nebude vinny aj on, ze o tom vedel?
Dakujem za vsetky rady a odpovede.
Drogovo zavisly clovek-prosim o pomoc
Katka, ale však potom si si odpovedala. Tak jej nepomáhaj, netrp za ňu a chráň svoju rodinu. Sú to jej sračky. Ak jej chce ktokoľvek pomôcť zasviní sa, bez toho to nejde. Čo môžeš pre ňu urobiť aj z bezpečnej vzdialenosti - modli sa za ňu, žehnaj ju láskou a ver, že to môže AJ dobre dopadnúť (bud sa raz predávkuje alebo sa rozhodne prestať ONA SAMA. Vtedy jej tú pomocnú ruku bez rizika ušpinenia môžeš podať).
Pomoct som jej chcela uz vela krat. Chcela som s nou ist k lekarovi a pod. S nou to uz nejde podobrom. Priamo sa ma to dotyka. Preco by som mala ale za niekoho ineho trpiet? Ja neohrozim svoju rodinu. Nesledujem jej zivot, informacie o nej dostavam automaticky, pretoze je z priatelovej rodiny a hlavne ma hneva dopad na to dieta.
Chces ostat v anonymite, nechces mat z toho problemy, tak zrejme ani nie je tvoja kamaratka ci pribuzna. Ak by si jej chcela pomoct tak sa predsa nebudes skryvat. Naco to teda chces riesit. Sledujes co robi, ako sa sprava, co nove sa stalo. Mam pocit, ze sa zaujimas o jej zivot viac ako o vlastny. Tebe by sa tiez nepacilo keby sa ona sprtala takto v tvojej rodine a zivote.
Ide o pervitin. Uziva to a aj chodi kupovat, co som citala, tak nakup, drzanie drogy uz trestny cin je
S detmi sa neuci, totalne dlabe na nich. Casto ich dava niekomu po rodine, aby postrazili deti a vacsinou to rodina spravi , aby to dieta neskoncilo tiez u nejakeho fetaka. Beha s malou po nociach s fetakmi a neviem, co vsetko este. Minule pre nu zabudla ist do skoly...mala si zhorsila znamky aj spravanie v skole. Neviem, preco to skola neriesi.
Urcite kvoli nej nechcem mat problem..takze asi mate pravdu...ak to nejde len tak, udat ju..
infodrogy.sk treba si nastudovat zakon o drogach SR. Bezne fetaci behaju s plnymi batohmi a policia to neriesi pretoze vedia ze kto pre koho dealuje, je to kolobeh, obchod, tocia sa tam peniaze. Riesit budu akurat niekoho kto by ich zacal vyrabat a konkurovat... Inak pochybujem ze nejaku babu budu riesit kvoly deckam. Mozes na policiu zajst a informovat sa, ale nikdy nevies kto dotycny policajt je z druhej strany a uz budes podozriva ze sa v tom vrtas atd. Tym sebe a vlastnej rodine mozes narobit problemy ani nebudes vediet ako a preco. Dobre si zvaz ci ti to stoji za to.
Rozpis to viac. Ani udanie na policii nebude prebiehat len tak ze ty si prides a povies ten/ta berie drogy, chcem podat oznamenie. A?
Budes musiet vsetko upresnovat a dokazovat. Vies presne aku drogu berie a urcite ze prechovava nepovolenu davku? Deti nechodia do skoly/skolky? Tam to neriesia? Ako sa podla teba riadne nestara o deti? Su spinave, hladne, zavsivavene ci aj oni beru drogy? Nic k tomu nepises, tazko radit.
V rychlosti som zle sformulovala vetu- preco to navazanie hned za to? Naozaj na tomto fore podaktori nevedia nic ine?
Keby sme sa radsej venovali podstate veci.
Preco mam strach? No asi preto, ze s tym chcem nieco robit, ale zaroven nechcem za tohto cloveka mat problem ja. Starat o deti , sa nestara riadne.
Policia s tym nic nema? Takze drzanie drogy nie je trestny cin??? Ked ju schova do ponozky dietatu??? Hmm..ked niekonu v krvi najdu znaky, ze na niecom fici, to je ok? Tak zijeme v divnej krajine teda...
Kks!! ze - na soc. ju udal "clovek" !!!
a kto ju mal udat, jednorozec ?? ...
Katka, ze ty v tom lietas tiez!? bojis sa ze ak ju udas budes mat problem aj ty...preto ten opodstatneny strach