Skoro stále unavený, čo je to so mnou?

Príspevok v téme: Skoro stále unavený, čo je to so mnou?
Tomas29

V poslednej dobe sa citim stale unaveny, pracujem tak je fajn ale ked pridem domov len by som lahol do postele a spal a spal a spal. A citim najma poobede a vecer tazobu v nohach. Musim si ich vylozit lebo citim ze spadnem z noh. To iste cez vikend alebo ked mam dovolenku tiez. Mam dost narocne fyzikcu pracu takze pripisujem to tomu ze ma vycerpava ale som myslim si ze zdravy fyzicky, mam dost pohybu a posilujem jogou, ale trapi ma ze ked som v praci mam energiu dost aj ked tak po pol dni uz aj v praci nevladzem trocha ale najem sa a opat vladzem ale ked pridem domov len lahnut alebo sadnut a spat. Alebo len tak lezat. A ked vikend mam plany pojdem tam a tam a nakoniec zostanem doma a nejdem nikam lebo mam strasnu nechut alebo som slaby a unaveny. Alebo dovolenka tak planujem co za dany den urobim ako ho vyuzijem a nakoniec neurobim nic alebo maloco.
Tiez na sex s priatelkou uz nemam chut tak ako kedysi. Niekedy to bolo aj dvakrat do dna a teraz ledva raz za tyzden ani to nie. Akoby sa mi stracala libido. Doslova sa musim nutit aj do sexu alebo ma musi priatelka stimulovat svojou nahotou a drazdenim erotogennych miest aby som sa vzrusil. Som mlady clovek tak co je to so mnou? Nemam 60 aby som sa takto citil...
Je to nejake ochorenie ktore sa takto prejavuje? Nieje to nejaka leukemia?
Co sa tyka stravovania, snazim sa jest maso, zeleninu, ovocie, mliecne vyrobky, pijem dost tekutin, nefajcim, alkohol nie.
Dakujem

oktobrova

peterfk, ja som citala, ze to su vsetko vymysli s tymi parazitmi, ze to je normalna flora ci ako sa tomu hovori, co mame mat v crevach a oni ju nafotia ako skodlivu.
moja kamoska je do toho blazon, odcervuje sa nejakym liekom na V, co je pre psov a teraz zas basni o koloidnom striebre, to neviem co je, ona mi to hovori tak zahadne a tajomne, ako cvok. a unavena je stale, podla mna ma depresie.

chorecrevo

peterfk, tu stolicu na parazity do labaku treba poslad viackrat, kludne aj 10x posli a nehanbi sa, lebo ide tu o tvoje zdravie. Klamat ta sice podla mna nebudu, ale pravda je taka, ze prave v tej malej vzorke stolice, ktoru si odovzdal do labaku na preskumanie, nemusi byt ziadne vajicko a ani mrtvy parazit a potom sa to automaticky vyhodnoti ako negativne a povedia ti, ze ti nic neni. Preto cim viac pokusov, tym lepsie a raz sa to odhali, ked mas taketo podozrenie. U mna bolo svrbenie konecnika, lebo ten vytok z konecnika bol sprevadzany svrbenim a tiez sa mi zdalo, ze by to asi mohli byt parazity, ale kolonoskopia neukazala ziadne volnym okom na kamere viditelne parazity, takze aspon v tomto mam jasno :) U mna bol tiez viackrat v minulosti boj o zivot: pre zmenu kvoli toxinom pochadzajucim zo zvyskov potravy zakliesnenych v tvarovo komplikovanom creve. A tomu prisposobeny zivotny styl: clovek, ktory si je na 100 percent isty, ze zomrie mlady, si nerobi ziadne plany do buducnosti a rozplieskava peniaze, zije len pre tuto chvilu a presne takto vyzeral aj moj zivotny styl. Ako zivotny styl cloveka, ktory si mysli, ze zomrie mlady, ze pricinou jeho smrti bude chronicka intoxikacia, ale, ze odkial sa vzali toxiny, ktore ho zabili, zisti az patolog pri pitve :) A zrazu zistujem, ze budem predsa len zit dlhsie, ako sa mi zdalo, co je uzasne, supis!!! :) Pre zaujimavost: po kolonoskopicom vysetreni akoby zazrakom zmizli problemy ako chronicka unava, tocenie hlavy, nedostatok vzduchu v plucach, svrbenie pokozky, problemy s pamatou. Doslova tieto problemy zmizli zo dna na den, hoci sa predtym tahali so mnou asi 4 mesiace a zdalo sa mi, ze smerujem do hrobu. Preco zmizli? Pomohlo mi prehanadlo, ktore sa musi uzit den pred kolonoskopiou. Dokladne ma precistilo a odvtedy po problemoch ani stopy :) Podrobne sa rozpisujem v tejto teme: www.zdravie.sk

peterfk

Mlady clovek nesmie mat taketo stavy, u mna sa podobne zacali prejavovat priznaky parazitozy, ktora sa mi tak zhorsila, ze to skoncilo bojom o zivot. Myslim si, ze ked to neodhalili mne, bude to mat vela ludi, ani o tom nevie. Sanca nieje takmer ziadna, tie testy to nezachytia. Nejakym zvlastnym sposobom ich nastavili, alebo sfalsovali, ze laboratoria v cechach tvrdia, ze na 10 milionov cechov, mali asi 25 pripadov parazitov. To nieje mozne, uz len statisticky pri tomto cestovnom ruchu ich musi byt aspon 25000 alebo 50000.
Musis nejakym sposobom zistit, ci su to parazity alebo nie. U mna sa prezradili dlhodobym hladovanim, preventivnymi antiparazitalnymi kurami a MMS... zacali sa hybat a presuvat, a niekedy aj zdochynat. Vychadzali ako take kusky ako v tomto videu na 4:30
www.youtube.com

Pred rokmi som to nemal az tak zle, tiez som mohol sportovat a pracovat, len som nechapal, preco mam chronicky unanovovy syndrom, horsie mi travi, a tiez, tazoba v nohach. Nakoniec som ich mal aj v nohach, tam sa mi premnozili (teraz sa mi tam hybu denne, ako ich postupne redukujem). Nakoniec som skoncil ako invalid, 4 roky uz nemozem pracovat, neslo mi dokonca hravat ani pocitacove hry, ktore som mal rad. To sa zlepsuje az posledny rok, uz konecne aj hravam nieco, ale nedosahujem take dobre vysledky... co je horsie, sam ti moc neviem poradit, stale nad tym rozmyslam, co by sa dalo robit, ale nic ma nenapada. (jedine modlitba, bez nej som uz mrtvy v tomto terore, ale ak niesi veriaci, tak uz neviem co...)

chorecrevo

Unava moze poukazovat aj na chudokrvnost alebo na nedostatok niektorych vitaminov. Kazdopadne sa oplati zajst na prehliadku. Unava patri aj medzi priznaky rakoviny.

chorecrevo

Unava moze poukazovat aj na cukrovku. Bolo by dobre dat sa vysetrit. Dalsi dovod unavy: ak niekto berie psychiatricke lieky. Po ich vysadeni unava zmizne, lebo unava patri medzi neziaduce ucinky takych liekov. Unava moze dalej znamenat aj problemy so stitnou zlazou. U mna je unava uz minulostou: suvisela s hypermobilnym crevom. Po dokladnej zmene stravovacich navykov a zmene zivotneho stylu to vymizlo. Keby nic nepomohlo, pomoze zarucene prehanadlo a po nom vypit vela vody, tym dokladne vyprazdnit crevo. Velky doraz treba klast na dokladne pozutie potravy. Neprehltat velke kusy, lebo traviaci system si si nimi neporadi a potom niekde v creve hniju, vypustaju zo seba toxiny, aj z toho je unava.

momentik

nezda sa vam, ze v dnesnej dobe sa uz pomaly kazdy tak citi? Ja som tiez stale stale unavena, zopar znamych tiez. skusam menit stravu, zvyky.
neviem, snad ti tu poradia este.

chorecrevo

Vsimaj si, ci ta unava nie je nahodou sprevadzana vytokom z konecnika a vsimaj si aj, ci nemas hlien v stolici. Keby si mal nahodou take problemy, tak zajdi ku gastroenterologovi na kolonoskopiu. Mohol by si mat hypermobilne crevo. To je take crevo plne vselijakych zahybov a vlnoviek, cize crevo komplikovaneho tvaru, pri ktorom je vysoke riziko, ze nieco z toho, co si zjedol, zostane zachytene v creve a tam to potom hnije, kvasi a vypusta zo seba toxiny, moze ta to otravit, priotravit a z toho je chronicka unava, tocenie hlavy, pocity na odpadnutie, pocit nedostatku vzduchu v plucach a svrbenie pokozky, neskor sa tieto problemy po niekolkych mesiacoch mozu vystupnovat az na taky vysoky stupen, ze jedneho dna uz vobec nebudes schopny v noci zaspat napriek tomu, ze si inokedy spaval vzdy dobre, budu ta stipat a palit oci, budes mat oci vysusene, budu ta stipat a palit pery, budes mat pery vysusene, budes mat sucho v ustach a odpadnes, v nemocnici ti nic nezistia a asi ani zistovat nebudu a tvoje staznosti, ze sa citis priotraveny, budu ignorovane a budes odoslany na psychiatriu. Nehovoriac o tom, ze z takehoto niecoho sa moze vyvinut aj psychicky symptom intoxikacie, ze ti trochu sibne. Lekari to potom oznacia ako psychozu, aj ked v skutocnosti to ziadna psychoza neni. Ako na hypermobilne crevo? Ten tvar creva je anatomicky dany, neda sa zmenit. Ale clovek s takym crevom by mal uzivat probiotika a vlakninu, mal by sa vela hybat, vela cvicit, sportovat, behat a plavat, pomoze caj z benediktu lekarskeho. Je to lieciva bylinka, ktora zabranuje hnilobnym procesom v creve. Pomoze aj palina, aj ona produkuje tvorbu zlce a traviacich stiav. Pomoze vegetarianska strava, presnejsie vylucit vsetko maso okrem ryb. Maso okrem ryb je tazko stravitelne a traviacim systemom cloveka samo o sebe nevylucitelne. Clovek, ktory je vela masa, by mal prijimat vysoke mnozstvo vlakniny, lebo jedine vlaknina posuva maso z traviaceho traktu von, ale do komplikovaneho hypermobilneho creva netreba tlacit maso vobec :) V starom arabskom sveti si odsudeny na smrt mohol vybrat z dvoch moznosti, aku smrtou zomrie. Jedna moznost bolo statie hlavy a druha krmenie masom. Takemu clovekovi potom davali jest iba maso a okrem masa mu nic ine nedali a on zomrel na autointoxikaciu. Iny mozny dovod chronickej unavy: mozes mat potravinovu intoleranciu. Potravina, na ktoru mas intoleranciu, ti moze sposobovat unavu. Existuje test na intolaranciu s asi 60timi potravinami, ten stoji nieco okolo 150 € a robi sa z odberu krvi, poistovna ho nepreplaca. Robia ho v roznych sukromnych zdravotnickych centrach, ale to si uz vygooglis, ze kde. Test neobsahuje cukry. Ide o laktozu, sorbit a fruktozu. Na tieto cukry sa robia dychove testy. Meria sa hladina vodika vo vydychovanom vzduchu pred vypitim sladkej vody (laktozovej, sorbitovej, fruktozovej) a po vypiti. Rozdiel medzi nameranymi hodnotami po a pred poukazuje na to, ci ide o intoleranciu. V zahranici stoji jeden taky test okolo 30 €. Treba si zistit, kto v tvojom okoli to robi. Niekedy staci vylucit nevhodnu potravinu zo stravy a unava zmizne. Dalsia vec: dopraj si dostatok spanku a dodrzuj pitny rezim. Dalsia rada: urob si detox. Posielam ti celkom poucny, dobry clanok o detoxikacii: www.nazdravie.sk