S priatelom sme takmer tri roky. Ja mam 33, on 18 rokov. Zatial si rozumieme, v podstate sme za ten polrok este nemali vážnejši konflikt. No v poslednom čase mi neuniká to, že sa pozerá po iných ženách, keď napríklad spolu ideme po meste. Neústale obdivuje ich postavu, tvár, nemá problém mi to aj povedať do očí. Veľmi ma to trápi. Obávam sa, že mi je/bude neverný, alebo, že moja žiarlivosť nám zničí vzťah.
diva sa po inych
O čo Ti ide, zakladateľka témy?! Ak sa neozveš, vymažeme tému. Bodka.
Ty mas 33 a on 18 ? :-O)
Fake ako oči..
V pripade, ze to nie je fake tema a chces naozaj pocut radu, tak tu ju mas :) Laska nepozna hranice, ale skor tie zemepisne :D Nechcem posudzovat ci je tvoj priatel dostatocne zrely na vztah so starsou skusenejsou zenou (co sa tyka psychiky, odzitych veci), ale uz len podla tohto spravania zrely nie je.
Je v pohode hovorit si aj vo vztahu, ze kto sa vam paci. Na tom nevidim nic zle. Ale je rozdiel ako to prejavujeme pred partnerom. Obycajna poznamka v style "pekna zena, ze?", "zaujimavy muz, ze?", je absolutne neskodna a nic neznamenajuca. Partner ta povazuje za priatela, ktoremu sa moze zverit s kazdym "prdnutim". Emocionalne vyzreta osoba sa pousmeje a dalej neriesi, lebo sa neciti ohrozena zenou na ulici. Ale je sakra rozdiel, ak to niekto vravi z vypocitavosti, lebo vidi, ze ta to rozculuje. Je rozdiel ak sa niekto na tom bavi mimoriadne a ma tendenciu to vytahovat neustale, lebo vie, ze ta to skrie.
Porozpravajte sa o tom, popros ho asertivne aby to trosku eliminoval, vysvetli mu preco ti to vadi.
Ak je to fake tema, tak hadam to pomoze niekomu, kto taky problem skutocne ma
Fake tema, skoda pisania
S priatelom sme takmer tri roky. ...v podstate sme za ten polrok este nemali vážnejši konflikt.
Ked uz vymyslas fake temu, aspon si v priebehu pisania pamatam, co si napisala dve vety dozadu :-D
Ja podporujem vsetky netypickosti, ale pri tomto som na chvilu zamrzla. To musel byt v 15 rokoch velmi, velmi popredu s vyvojom osobnosti aj vzhladovo, aby 30 rocna zena mohla hovorit o tom, ze vznikol medzi vami vztah. Co si dost odporuje s tym, ako sa teraz sprava. Mozno zacina citit, ze by chcel este skusat nieco v zivote. Tak si ten okolity zivot viac vsima. A zrejme ho aj coskoro bude skusat, ak uz tak nerobi. Myslim, ze je to nezvratitelny vyvoj. Nejde o to, ze pozera a komentuje. Ide o to, ze chce asi nieco ine, ako ma. Nechce stabilny vztah, chce objavovat, skusat, spoznavat. Myslim, ze to treba len akceptovat a zrejme rozumnejsie, ako riesit, aby s tym prestal, je dat mu tu moznost. Ak mi rozumies.
Potratíť v 33 rozum to už hej riadný gól. Keby bol o 30 rokov starší , na to by sa lepšie dívalo.
To je ešte DIEťa , ktoré objavuje svet ženy. Dospeje asi tak v 25 - 30 tke a ty už budeš veľmi stará, pre kohokoľvek.
Nemá to budúcnosť a neviem či to stojí za to ?
je fakt, ze zrejme by to vadilo kazdemu
podla vsetkeho to robi narocky, az tak blby rpedsa byt nemoze, ze by si neuvedomoval aky to na teba moze mat dopad a ked to robi narocky, tak za tym bude nejaky druh hnevu, ktory voci tebe prechovava. Takze jak som uz pisala, rozpamataj sa, ci ste sa v poslednej dobe comsi nepohadali, nepohodli alebo si ho k comusi s cim nesuhlasil nedotlacila.
Nevravim, ze ho to k takemu spravaniu opravnuje, ale tak ty si to nemusis od neho vobec nechat.
Ale je pravda že aj chlap v 40-tke sa môže chovať ako decko...
Maťa ale ty začneš v 30-tke chodiť s 15-ročným? Prepáč že ťa tu odsudzujem ale to teda v poriadku nie je....15-ročný je dieťa...v úvode si písala že ste spolu 3 roky.....to mal chlapec 15 a ty 30- preto je tu to odcudzovanie.....18-ročný chalan je síce zo zákona dospelý,ale nie je vyzretý, jednoducho si musí prejsť určitými vecami a problémami aby dospel, iný pohľad na svet má niekto kto doteraz mal bezproblémový život - žiadne starosti o financie, všetko riešili rodičia a iný pohľad má niekto kto už si niečím prejde - a dokáže sa postarať sám o seba....