...spravil som rozhodnutie a teraz mám z toho neviem či výčitky len nejaký taký čudný pocit..
mal som v podstate dobrú ponuku a ja som ju odmietol, tá ponuka vyžadovala od mna aby som obetoval skoro všetok môj čas a ja som to odmietol kvôli kamarátom pretože viem že ak by som to prijal nemal by som už dostatok času na kamarátov a určitých ľudi ktorý mi niesú ukradnutý.... nechcem to tu podrobne písať o čo ide, ale ak by rád niekto o tom pokecal napíšte mi na môj e-mail.
Myslíte, že je správne sa rozhodnúť pre kamarátov a odmietnúť ponuku o ktorej som v podstate sníval?
Správne rozhodnutie?
A pokiaľ nejde o život, vieš o čo ide...
V tomto prípade nešlo o život! : D
Mesačný princ,
niektoré šance prichádzajú len RAZ za celý život človeka. Len VÝNIMOČNE sa udeje, ak sa šanca zopakuje. Tá istá, či podobná!
ja som sa kedysi dááávno rozhodla tiež ako ty. Kvôli času a kamarátom som po škole odmietla robiť prácu (v nemocnici), ktorá ma ale vôbec nebavila. Poflakovala som sa mimo vyštudovaný odbor. A doteraz sa vytešujem, že som urobila dobre, lebo čas strávený s priateľmi (chodili sme úplne besne na túry, do jaskýň, hrebeňovky) ma neskutočne napĺňal. Pracovne som sa dlho hľadala a po desiatkach rokov i našla (paradoxne, vo vyštudovanom odbore :D). Počas tých rokov hľadanie sa, som tiež robila plno chýb, zbytočných rozhodnutí - odchod z jednej práce do druhej v duchu hesla z dažďa pod odkvap. Až ma život doviedol tam, kde som spokojná.
Stručne ti chcem z vlastných skúseností povedať len jedno. Uprednostnil si priateľov z nejakého dôvodu. Užívaj si teraz ten čas, akcie, vystrájanie s nimi a necíť sa preto zle. Tiež si myslím, že odmietnuť pracovnú, študijnú ponuku bola chyba ALE tých ponúk, kde budeš mať príležitosť rásť, napredovať, zlepšiť sa, BUDE VIAC. To neni len raz za život, a ak prepasieš jednu šancu, už si stratenýýýý do konca života a nikdy viac nedostaneš inú možnosť. Život ti vždy pripraví toľko iných príležitostí a pokiaľ dokážeš byť otvorený, prídu ďalšie. Byť otvorený znamená, dobre túto odbočku za svojim snom som prepásol, ale už budem vedieť a najbližšiu určite odbočím správne. NEnadávať si, že som debil, že som sa zle rozhodol, NEhovoriť si, že som mal iba JEDNU možnosť a žiadnu inú už mať nebudem, nedeptať sa tým zlým pocitom čo teraz v tebe je - týmto všetkým sa "zatváraš" ďalším a ďalším možnostiam. Ano, spravil si chybu, lebo si mal pocit že toto je dôležité, prednejšie (v tvojom veku je normálne že kamoši sú dôležitý, ale časom dáš seba na prvé miesto a kamaráti neviem ako úžasní pôjdu bokom. Lebo oni nebudú za teba žiť tvoj sen, to musíš len ty). Priznaj si to, tvoje pocity ti to úplne jasne hovoria, ale zas nedeptaj sa tým, všetci sa chybami učíme a aj posúvame. Nič strašné ani odsúdeniahodné si neurobil. Možno si sa potreboval poučiť, že priatelia ti neumrú, ak na 2 roky pôjdeš do Austrálie. Jednoducho počkajú, možno ťa budú obdivovať, možno ich pár odpadne (alebo aj všetci), ale prídu ti do cesty iní kámoši... proste život plynie, mení sa. Si mladý :) ty to zvládneš. A hlavne neopováž sa depkovať!!! neni prečo.
Ti tvoji kamarati by to iste urobili kvoli tebe?
Pochybujem.
Urobil si to rozhodnutie z nespravnych dovodov. A mas opravnene pochybnosti.
Ak by si to prijal, vyskusal a rozhodol sa, ze ti to nevyhovuje, vtedy by to bolo ok.
Teraz uz nad tym zbytocne premyslas.
Rozhodol si sa, musis to prijat. Sance ti nebudu padat do lona cely zivot. Uspech spociva v tom, chopit sa sance, no a na to casto nesmies brat ohlady. Nepozerat sa vpravo a ani vlavo, ale ist vpred.
Dobré alebo zlé rozhodnutie neexistuje!
,,Řešíte dilema, zásadní rozhodnutí života. Rozhodujete se mezi dvěma vztahy. Mezi dvěma pracovními nabídkami. Mezi dvěma a více možnými budoucnostmi. Myslíte si, že právě teď se rozhoduje o vašem úspěchu a o vašem štěstí. Ale mýlíte se. "Když uděláme rozhodnutí, jedny dveře tím otevřeme a druhé zavřeme," "Svět za těmi zavřenými neexistuje. Nikdy neexistoval. Není důležité, jaké rozhodnutí uděláme. Podstatné je, jak naložíme s budoucností, kterou jsme si vybrali."
Pozri, nemusíš to sem písať. Ľudia sme rôzni... Chodí sem hocikto a mohol by Ťa odhaliť,...
Ak to nebola protizákonná, protimorálna ponuka, v kt. by si neohrozoval svoje či druhého zdravie a životy a konal by si v súlade so svojím svedomím, nevidím dôvod, prečo by si ju nemal prijať!
Ale vieš čo? Nič takéto to určite nebolo!!! : )
Urobil si túto chybu : najskôr si sa rozhodol a potom pýtal radu! Mal si vymeniť garde.
No jedná sa o takú vec, že si myslím že toto nebola tá jedina príležitosť. Ale možno že to bola ta pravá, to človek asi nikdy nebude vedieť povedať čo je ta pravá príležitosť.
Mám skoro 20r študujem na výške a už nejaké 4 roky som sníval o podobnej príležitosti a ja som ju nakoniec aj tak odmietol. Možno ak by ste vedeli o čo presne ide, ale vzhľadom na to že je to verejné fórum a hocikto to môže vidieť tak nechcem to písať sem.
Kamarátov môžeš mať ešte spústu, ale takýchto príležitostí už nie, takže ako aj ty sám už niekde vieš, nie je to správne rozhodnutie...