...spravil som rozhodnutie a teraz mám z toho neviem či výčitky len nejaký taký čudný pocit..
mal som v podstate dobrú ponuku a ja som ju odmietol, tá ponuka vyžadovala od mna aby som obetoval skoro všetok môj čas a ja som to odmietol kvôli kamarátom pretože viem že ak by som to prijal nemal by som už dostatok času na kamarátov a určitých ľudi ktorý mi niesú ukradnutý.... nechcem to tu podrobne písať o čo ide, ale ak by rád niekto o tom pokecal napíšte mi na môj e-mail.
Myslíte, že je správne sa rozhodnúť pre kamarátov a odmietnúť ponuku o ktorej som v podstate sníval?
Správne rozhodnutie?
Mesacny princ ty tym filozofickym srackam, ktorymi tu zasieras priestor naozaj aj veris? Vela ludi sa z toho nakoniec zblaznilo. Preto nemas nic, lebo sa krmis takymi srackami.
Ty si riadny magor.
Taky bohem, hostapler, ktory sa bude radsej s kamaratmi ozierat do rana. Predstav si seba o niekolko rokov.
Ked budes mat chodit do roboty, povies nie sorry, ja sa musim ozierat s kamosmi, lebo to, ze hrate do rana je to iste.
Mozes si s nimi obcas zahrat pre zabavu, ale chces tomu venovat vsetok cas, zivot? Ako chces zarabat peniaze? Z coho zit? Budes mrhat svojim talentom pre kamosov? Bohvie, kde by si sa mohol dostat, ale ty sa obetujes pre kamosov z mokrej stvrte. A skoncis ako bezdak.
: )
Nejestvuje nesprávne rozhodnutie a za tým si stojím.
Rozhodol si sa tak, ako si to cítil a nemôže byť nič lepšie. Nie je podstatné samotné rozhodnutie, ale skôr to, čo budeš robiť ďalej a ako budeš svet vnímať. Ak vnímaš okamžite po rozhodnutí svoje rozhodnutie negatívne, tak to nie je veľmi pozitívne. Tým pádom pochybuješ o sebe a aj o prítomnom okamihu či budúcnosti, ktorú si si vybral. Dôvod tvojich pochybností?
Čo ak by ťa odtiaľ po roku vyhodili a ty by si ostal v podstate sám. Hovorí sa, že vždy sa dá vrátiť, ale návrat k priateľom, ktorí by sa medzitým rozpŕchli a ani tie akcie by sa nekonali by mohol byť zložitý.
Či si spravil dobre alebo zle? Ak si neveríš už teraz a spochybňuješ svoje vlastné rozhodnutie, tak nemáš právo sa ešte rozhodovať!
Podstatné je to, čo spravíš teraz, ako budeš žiť. Možno sa ocitneš naopak v situácii, že s priateľmi prerazíte niekde za hranicami a budeš uznávaný celosvetovo. Alebo sólová dráha...
Tých pozitívnych scenárov je nekonečné množstvo, stačí si len vybrať.
kazdy zvacsa voli medzi horsim ci lepsim zlom, respektive dobrom, takze v poriadku, ocakavat vsak, ze ti to zaisti trvale stastie a nic sa nezmeni...no neviem
Nešlo o žiadnu ponuku ohľadom pracovného miesta a podobne, ja sa Vám to pokúsim vysvetliť že o čo vlastne išlo.
Hrám na hudobný nástroj 4 roky (od kedy som túžil po kapele), mám jednú vlastnú kapelu len v tejto to nefunguje tak ako si predstavujem a vlastne stojíme na mŕtvom bode, potom mám ďalšiu akoby kapelu hrám s nimi na jednom koncerte pred Vianocami a skúšame taktiež cca mesiac pred tým vystúpením, potom tu mám ešte kamarátov s ktorými hrám v podstate pre zábavu cez víkendy a máme aj nejaké spoločné akcie kedy príde na tú akciu plno kamarátov aj kamaráti mojich kamarátov a spolu sa zabávame a hráme až do rána. Tieto všetky akcie a vystúpenia sú samozrejme zadarmo, no a nedávno sa mi ozvala jedna kapela, že potrebujú aby som s nimi išiel hrať skúsil som s nimi jednu skúšku, páčilo sa mi to, bolo to dobré no problém nastal keď som mi povedali, že majú koncert skoro každý týždeň. Keď som prišiel domov začal som nad tým všetkým rozmýšľať až som si spomenul na všetky tie akcie čo som písal a už som sa musel rozhodovať medzi kamarátmi a tou ponukou.
Viem, že ak by som prijal tú ponuku mohol by som si niečo aj privyrobiť no vždy tam bolo to ALE ... nemal by som čas na to všetko čo som mal doteraz a venoval by som všetok môj čas v podstate pre peniaze? Áno je to môj sen, ale mne sa ten sen aj čiastočne splnil, hoci nemám vysnívanú kapelu ale hrám s ľuďmi s ktorými keď hrám tak som šťastný. To je to moje rozhodovanie, rád by som zobral aj tú ponuku ale chcel by som aby to ostalo takto ako to bolo do teraz :/
Mesačný princ,
môže a nemusí!
Mám brata, kt. na kastingu vybrali do filmy na hlavnú postavu. Boli ním očarení, predpovedali sľubnú kariéru a veľké role. Lenže otec mu to zatrhol a on odmietol. Režisér osobne navštívil otca, ale nepochodil. Táto nevyužitá šanca, jej podobná a ani lepšia sa v jeho živote už nikdy nevyskytla!!! Príkladov na nevyužité a neopakujúce sa pracovné príležitosti by som Ti mohla poskytnúť more.
To isté platí aj pre vzťahy!!! Sú ľudia, kt. druhým poskytnú len JEDINÚ šancu! Riadia sa výrokom gréckeho filozofa Herakleitosa z Efezu, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Asi tak nejak. : )
MP, ja som mala trošku inú situáciu a odmietla som to, čo sa mi nepáčilo, nie svoj sen. Preto bolo moje rozhodnutie fajn. A preto sa zakladateľ cíti divne a zle, lebo odmietol niečo po čom túži, niečo príjemné a pekné. Bolo to pre neho pripravené, zabalené v zlatom papieri... len to prijať, vychutnať a užívať si splnenie jedného malého sna.
Život tak funguje - ponúka ti zažiť to príjemné, to na čo sa sústrdíš, čo si všímaš, čo ani nevieš že pestuješ/máš vo svojom vnútri.. v negatívnom zmysle to ale platí tiež - ponúka ti to, čoho sa najviac bojíš (ak to dlhodobo v sebe živíš), o čom najviac hovoríš, na čo sa sťažuješ, čo kritizuješ na druhých, čomu veríš (život je ťažký, ľudia sú zlí, spoločnosť je skazená, štát ma okráda).. Ak chlapec uverí tomu, že toto bola jediná možnosť a inú už mať nebud, presne to sa i v jeho živote odohrá. Lenže tu nasleduje veľa možností, kedy človek napríklad jedno myslí (najčastejšie pozitívne), ale vo vnútri cíti strach, neistotu, pochybnosti, že si to už nezaslúži.. a zase sa v jeho živote nič nestane, žiadna druhá šanca nepríde. Netreba to nejak rozumovo pitvať a rozoberať. Túži chalanisko stále po tom sne, ktorý mal na dosah ruky? Ak áno, dobre, túto možnosť spackal, druhú už chytí poriadne za pačesy a využije, vychutná si ju naplno. Neklesať na nálade, život je fajn aj ked si ho občas dos.riem hlúpym rozhodnutím. Aj to hlúpe rozhodnutie mu môže byť prínosom. Už nebude rozpoltený, že bože, teraz žijem síce svoj sen ALE nemám priateľov pri sebe. Proste si to lepšie ujasní v sebe, utvrdí sa v tom čo chce a príde niečo iné.
Každý robíme v živote aj tie správne aj tie nesprávne rozhodnutia je to normálne.