Odpor voci partnerovi kvoli rizikam porodu

Príspevok v téme: Odpor voci partnerovi kvoli rizikam porodu
prosimnazor

Dobry dne, ak spriemerujem nas vek, bolo by to 30 rokov. Nechcem svoj problem vo vztahu hovorit hocikomu, zverila som sa kamaratke, ale zaujimaju ma nejake rady a typy ako to prekonat, prosim bez urazok.

Moj partner ma neskutocne stve, nie preto ze by bol zly, ale preto, ze po mne chce nieco 100x horsie ako by zvladol on, je to neumerne!

totiz, on sa boji ihiel, odberov krvi a podobne, ale ja mam zavazne zdravotne problemy, pre ktore moze mat pre mna porod zle nasledky - ale to ho nezaujima, on chce vlastne dieta, o adopcii ani pocut. Je to strasne nefer vystavovat moej telo obrovskej torture v podobe porodu, kym on sa boji obycajnej ihly!!! Mam voci nemu odpor, dlhsie sa na neho hnevam a nechcem aby moje negativne myslienky zasli pridaleko, chcem, aby si uvedomil, ze je voci mne egoisticky a necitlivy a aby siel aspon 100 krat darovat krv, ked sa tak boji wrrrr :/ Nechcem reagovat hystericky snazim sa riesit konflikty kludne, ale neda sa mu to vysvetlit. Dieta by "mu" stacilo v buducnosti - mne tiez, ale mam inu predstavu - tiez ho chcem bez problemov tak ako on, no nemienim sa vystavit riziku umrtia (mame v rodine zavazne problemy so zrazanim krvi a ja mam este dalsie diagnozy, vdaka nim by som mohla mat teoreticky cisarsky rez ktoreho sa az tak nebojim ako porodu, no mam odpor voci celej jeho filozofii,hadzat na zeny utrpenie ale on moze byt su vystraseny uz len z ihly!!! ) Poradte mi, ako z toho kolotoca trapenia smerovat rozhovory tak, aby sme boli obaja spokojny a stastny spolocne. Zalezi mi na nom aj na nejho zdravi, no moje zdravie je predsa dolezite tiez. Dakujem.

BJ

daria33 to napisala pekne. Vztah ma byt v prvom rade o laske, dvoch bytosti. A ak su vhodne podmienky, tak splodia dieta. Ale ak niesu, laska prekona vsetko. Nie vzdy to musi byt o dietati. Kolko vztahov prinieslo dieta problemy, ze zomrelo predcastne, a potom uz nechceli. A dozili tak, ako boli. Dieta nieje zmysel zivot, stredobod vesmiru, ale laska. Dieta moze priniest aj pekne veci, aj problemy. Laska ale vzdy prinesie len pekne. Laska by mala byt teda zmysel, nie dieta.

daria33

Žena nie je povinná "dať mužovi jeho dieťa", čo to tu píšete za nezmysly. Žena je svojprávna bytosť a nie nejaký stroj na rodenie detí, ani mužova slúžka. Sa spamätajte. Okrem toho, v dnešnej dobe je decko pre ženu veľkým obmedzením, a aby si kvôli decku ešte aj zničila zdravie, to je už úplný nonsens.

Dan_ia

Myslim, ze ti napisal velku pravdu. Ak mu ty nedas jeho dieta, tak si najde inu, ktora nebude mat problem aj nieco obetovat aj nieco riskovat aby s nim mala babo.

Sikto

No tvoj teda vas problem nebude mat take jednoduche riesenie ake si ty predstavujes.tu totizto ide o dieta.v tom jednom ak sa nezhodnete tak jednoducho vas vztah fungovat nebude.pokial by si bola neplodna fajn bud to partner akceptuje alebo nie.lenze ty dieta teoreticky mat mozes len by to bolo s komplikaciami.a mozno ani nie.lenze tu zalezi na tvojom rozhodnuti ano chcem to podstupit alebo nie .v tom pripade ale potom ty budes musiet akceptovat ze ta tvoj partner necha a da prednost inej.ako nic v zlom len sa na to pozeram realne ked uz teraz ta postavil pred jotovu vec.chce dieta a chce ho svoje.bud mu ho das ty alebo ina

prosinazor

mam este dalsie diagnozy a som casto chora a nechcem to tu licit az tak, lebo sa hanbim, ale pre mna mzoe mat zle nasledky aj samotne tehotenstvo... mam sto chuti mu povedat, nech si to absolvuje sam, ked je taky mudry, ale vyznelo by to dost zle. Viem, ze on mi nechce zle, ale nechape ma, ja nechcem skoncit zle kvoli jeho zelaniu. Chcem tento problem komunikovat citlivo, aby som ho neurazila / lebo ktovie, ako to vnima chlap, mozno neempaticky a mozno je mu to aj luto, ale je jesitny. snazim sa prist na sposob komuniakxie, ktora je dost jasna, neuraza a dosiahnem svoje bez toho, aby sme obaja trpeli. Ak dosiahne svoje on, mozem aj umriet, ale mam pocit, ze to bagatelizuje.