Diplomka-problém

Príspevok v téme: Diplomka-problém
Bubliii

Ahojte, normálne tu nezakladám témy ako na bežiacom páse, ale momentálne sme v časovom prese a tu sa premelie dosť ľudí, ktorí by možno vedeli poradiť.
O čo ide: priateľka má problém s odovzdaním práce, ktorú má napísanú a do týžňa má odovzdať. Problém je so školiteľom, ktorý sa ku práci vyjadril negatívne a odmieta ju posunúť ďalej komisii. Čo celkom nechápem, sama som prácu prezrela, skontrolovala (gramatika, štylistika) a aj obsahovo (nie je to síce môj odbor, ale je to v rámci biológie a malo to hlavu a pätu). Moja otázka je: dá sa obísť školiteľ a prácu odovzdať napr prodekanovi pre študijné záležitosti? Viem, že v prípade dizertačiek, minimoviek je to možné, ale bakalárky a diplomovky neviem. Lebo prácu by mala zhodnotiť komisia, nie iba školiteľ.
Prosím o radu, keďže študujeme na iných univerzitách, viac jej neviem pomôcť. Vďaka!

Bubliii

Tak nakoniec to dobre dopadlo. Dnes bola za ním na konzultácii. Otočka o 180° - zrazu tá istá práca je OK a môže ísť na obhajobu po menších formálnych úpravách..

vilaamalka20

Presne tak ,netreba vešať hlavu , ja viem , že pre študenta nepristúpiť k ŠS je ako zomrieť, len ja hovorim ,že nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť aj horšie.
Ako hovorím v najhoršom prípade sa to dá riešiť s nový školiteľom a posunúť ŠS o rok .....

vilaamalka20

Ja netvrdím ,že chyba bola v pravopise, ja hovorím s akými som sa stretla ja. Ja na mieste školiteľa by som takého študenta vyrazila od dverí, čo nevie ani pravopis.

Názor práce je relatívny pojem. Preto hovorím ,že až sa jej dostane do ruky posudok školiteľa , vtedy zistí ,že aké chyby tam vytkol, inak zatiaľ je to len o dohade.

A čo ja každému nášmu študentovi prízvukujem ,treba mať prácu či bakalársku alebo diplomovú na vlastnej fakulte, teda na tej , na ktorej študuješ !

Lebo ak je VŠ alebo Univerzita s viacerými fakultami ,študenti zvyknú ísť na inú fakultu v domienke, že názov zodpovedá ich štud. programu ale nakoniec zisti, že ten školiteľ z inej fakulty ich naviguje podľa ich kritérií a nie podľa kritérii na študentovej fakulte a tiež sa stalo a nie raz ,to máme každý rok ,že študent neobháji prácu ani dokonca vtedy nie, keby má oba posudky kladné.....

spinka

vilaamalka, no ale ked ten dany skolitel mal vyhlasenu tu pracu, tak by to tazko bola ta studentka menila... Predstav si, ze zacnes na niecom pracovat, na teme daneho skolitela, makas na tom, tvoris, a po uctihodnom tvoreni ti na to nic nepovie, alebo ti povie, ze je to tovja praca, tvor si to, ako myslis...a podobne... ten skolitel MUSI povedat, v com ten problem tkvie... a nemyslim si, ze v tomto pripade by to bolo v pravopise stuentky.

Bubliii

Ale ona nemá posudok. Má len jeho slovné vyjadrenie. Už som písala, že študuje externe, takže tých konzultácii zas tiež nebolo veľa, možno 3-4 za rok?? Neviem. Zajtra za ním ešte ide, ako sa to bude riešiť, ale neviem či pri jeho prístupe niečo poriešia.

vilaamalka20

Ešte toľko, že diplomovka môže byť aj 1000% ale keď sa netýka vyslovene študijného programu diplomanta, takže potom je to za 5.
A posudok školiteľa aj oponenta si študent môže pozrieť a vidí tam, čo mu tam školiteľ aj oponent vytkli ,,

vilaamalka20

v posudku sa presne vypisuje s čím nesúhlasí školiteľ, či nebola správne vypracovaná téme, neboli urobené správne závery, vyhodnotenia, či po formálne stránke, lebo čítala som aj ja diplomovku, v ktorej slovenský jazyk zabili ! Tá práca sa nedala ani čítať, a nie je povinnosťou školiteľa opravovať gramatické chyby ,resp. robiť úpravu práce a podobné veci.
Diplomovka, je výsledkom celého štúdia študenta, takže asi tak a keď sa nedalo komunikovať so školiteľom, tak už dávno sa mal školiteľ nájsť iný ........

Bubliii

No jemu sa proste tá práca nepáči, aj po prerobení, je to asi prefekcionista, lebo teda mojimi rukami už prešlo hodne prác a táto síce nie je na 120% výnimočná, ale také B-čko by som jej dala. Najhoršie je, že ani nepovie, s čím je nespokojný.