Diplomka-problém

Príspevok v téme: Diplomka-problém
Bubliii

Ahojte, normálne tu nezakladám témy ako na bežiacom páse, ale momentálne sme v časovom prese a tu sa premelie dosť ľudí, ktorí by možno vedeli poradiť.
O čo ide: priateľka má problém s odovzdaním práce, ktorú má napísanú a do týžňa má odovzdať. Problém je so školiteľom, ktorý sa ku práci vyjadril negatívne a odmieta ju posunúť ďalej komisii. Čo celkom nechápem, sama som prácu prezrela, skontrolovala (gramatika, štylistika) a aj obsahovo (nie je to síce môj odbor, ale je to v rámci biológie a malo to hlavu a pätu). Moja otázka je: dá sa obísť školiteľ a prácu odovzdať napr prodekanovi pre študijné záležitosti? Viem, že v prípade dizertačiek, minimoviek je to možné, ale bakalárky a diplomovky neviem. Lebo prácu by mala zhodnotiť komisia, nie iba školiteľ.
Prosím o radu, keďže študujeme na iných univerzitách, viac jej neviem pomôcť. Vďaka!

Bubliii

No ale oponenta vyberá zase iba školiteľ, nie? nemôže si ona sama nájsť oponenta.. nedá sa to nejak tlačivom ošetriť, že by podala vyhlásenie, že školiteľ proste odmieta ďalšiu spoluprácu a tak sama podáva prácu na posúdenie komisii? lebo inak je to len slovo proti slovu a na jej stranu sa nik nepostaví, to je jasné.. lebo školiteľ musí dať aj nejaké podpisy do práce.. nechápem ho.
Ona nechce predlžovať, študuje externe, už druhú školu, ide to aj do peňazí, aj do času, chce už ukončiť konečne.

spinka

Preboha, ale dovod nepripustenia je v com?! Kaslala by som na to, cakat este rok a hladat si noveho skolitela! Chcela by som cierna na bielom ,v com ma problem a co mi akoze, za celu dobu, poradil! Co to je za magora?! Ved praca studenta je tak trocha vizitkou aj toho skolitela, od toho je tam, aby minimalne nasmeroval! HANBA!

vilaamalka20

k štátne skúške môžeš byť pripustený/á aj s jedným negatívnym posudkom, t.j. od školiteľa ale od oponenta musí byť kladný posudok.
Otázka teraz je ,že ktorý oponent sa pod to podpíše, keď školiteľ dá negatívny posudok.
Dá sa ešte urobiť to ,že si nájde nového školiteľa, napíše novú diplomovku a až na rok pôjde na štátnice.

Bubliii

Však toto, ja som sa s tým teda za tých 8 rokov, čo pôsobím na univerzite, ešte nestretla. Konzultácie mali, nepomohol s ničím, ja som jej pomáhala s literatúrou, citovaním.. vraj on tam od toho nie je.. práca napísaná, ale on ju proste nechce pustiť ďalej. Ako stretla som sa už napr s tým, že školiteľ dal zké hodnotenie, ale aspoň pustil na obhajobu (oponent dal dobré a študent prešiel). Ale toto nie ešte.. ona to zase nechce riešiť s nadriadenými, obáva sa, aby ju nevyrazil na štátniciach (aj tam ho majú).
Popravde netuším, ako to riešiť a či vôbec nejaké riešenie je.

spinka

Ved ten skolitel je tam od toho, aby ju nasmeroval! co je to za hlupaka potom?! Bola u nom na konverzacii?! alebo az ked mala hotovu celu pracu? a preco ju nechce posunut dalej?! vsak on sam by mal povedat, na com popracovat este! to je dar, taky skolitel.