Prosím,napíšte sem tí,ktorí majú podobný problém ako ja-CHORE PREJEDANIE SA

Príspevok v téme: Prosím,napíšte sem tí,ktorí majú podobný problém ako ja-CHORE PREJEDANIE SA
Amy545

Ahojte,pisem tu,pretoze ani neviem komu blizkemu by som sa s tymto problemom zdôverila. Mam 17 rokov a uz asi 3 roky trpim ppp-poruchy prijimu potravy. Zacalo sa to vsetko anorexiou,ktora u mna trvala dost dlho. Potom som sa z nej ako tak dostala. Ale potom prislo nieco este horsie,a to ZACHVATOVE PREJEDANIE SA. Psychicky je to strasne narocne,horsie nez anorexia.Mala som 45 kil pri vyske 171 cm a teraz mam 55 kil. Som tak ZUFALA. Vsetko kvoli prejedaniu. Ako keby dobieham to,co som si cele tie 3 roky zakazovala. Tak strasne sa HANBIM!!! Z vahy 45 pribrat na 55 za mesiac je takmer neuveritelne.Dnes som napr. zjedla 15 kolacov,3 oblozene chlebiky,obed,tycinky,no hrozneeee.Tak moc sa za seba hanbim,ale ja neviem ako prestat. Ked upeciem kolac,poviem si: dam si len dva kusky a to mi staci. Ale nakoniec sa neovladnem a zozerem cely plech. Naozaj! Mam velke komplexy zo svojej postavy a uz dalej nevladzem zit. Som tak hnusne prasa. Kto by sa za toto nehanbil? Ved zjest tak neuveritelne mnozstvo jedla je az nemozne...ale u mna to mozne je,bohuzial. Uz som aj skusala parkrat vracat,ale nakoniec mi na to doma prisli. Ja som im slubila,ze uz budem v poriadku a nebudem sa takto tyrat,ale ja to nedokazem. Prosim,ti ktori mate podobny problem alebo ste ho uz vyriesili,napiste. Potrebujem PSYCHICKU PODPORU,inak uz nevydrzim. Za kazdy jeden motivacny komentar budem nesmierne rada. Prosim,aby sem nepisali ti,ktori by sa mi len chceli vysmiat za to nehorazne prejedanie,pretoze ti,ktori si tymto nepresli,nikdy nemozu sudi takychto ludi.

Lenkapalenka

Tiez som si presla bulimiou,prekonala som ju po neuveritelnych 8 rokoch. Ked som sa chcela uzdravit,musela som pre to nieco urobit. Prvy krok bol taky,ze som to jedlo nesla vyvracat. Mala som sice obrovske vycitky,ale tie casom presli. Nakoniec som presla na zdrave stravovanie a drzim sa doteraz. Jem pravidelne-5 krat denne a na prejedanie sa uz ani nepomyslim

Pomozemporadim

Ahojte dievcata,chcem vam povadat ze aj ja som si sama presla ppp...nastastie som z toho vonku. A co mi pomohlo? Mozno sa budete cudovat,ale internet. Konkretne jedna youtuberka,Peta Elblova. Ta hovori o anorexii,prejedani sa. Nepriamo mi v tom pomohla. Dava rôzne videa,napr.co dnes jedla,rôzne cviky a napady. Tie,ktore si niecim takymto prechadzate,odporucam pozriet si jej videa.

Gima

Mne na chudnutie pomáha acidofilné mlieko, štava z kyslých uhoriek.....jednoducho to zrýchluje travenie. Z lekárne mam Psylium - indická vláknina, ktorá pomáha na vyprázdnenie. Večer sa skus ovládať. Držím sa hesla. Ranajkuj ako král, obeduj ako zeman a večeraj ako chudobný príbuzní. V noci ti to aj tak vytrávi. Nemáš sa za čo hanbiť. Všetci sme mali " sladké chute".

snehuliatko1

ahojte, tiez mam PPP niekolko rokov, mala som anorexiu, potom to preslo do zachvatoveho prejedania a teraz trpim dva roky bulimiou s tym, ze hoci sa niekedy prejem, nie je to uz v tak enormnom mnozstve ako niekedy, ale aj to mensie mnozstvo idem hned ked mam moznost a som doma sama (byvam s rodicmi) vyvracat..nehovoriac o vycitkach po kazdom jedle (aj po zdravom)...strasne to obmedzuje zivot, trpim (aj) kvoli tomu depresiami, obmedzujem vychadzky do spolocnosti a radsej sa doma uzatvaram a vyuzivam kazdu moznu chvilu ked som sama doma na to, ze sa najem a nasledne hned vyvraciam.. som bez energie, mavam zavrate, som stale unavena, casto nesustredena a sebavedomie mam pod bodom mrazu hoci som normalna mlada zena, ani modelka ani ziadna ohava, proste taky normal.. pravda vdaka PPP som so svojou kedysi peknou postavou porobila sarapatu, nie je to nic s cim by sa nedalo nieco spravit, len to by som najskor musela najst silu vyjst z tohto kolotoca..

Muchotravecka

Ahoj Amy,uplne ta chapem. Viem cim si prechadzas,pretoze tym istym si prechadzam aj ja. A ver mi,ja dokazem v zachvate pozrat omnoho viac ako pises ty. Tiez som bola anorekticka a potom som spadla do bulimie ale potom som uz vracat prestala a zacala som priberat. Uz je to lepsie a hmotnost mi klesa. Viem,ze keby si sa znova pokusala schudnut,tak ti to pojde tiez rychlo pretoze tvoje telo bolo doteraz zvyknute len na same jedlo. A teraz,ak by si chudla,by nedostavalo take velke mnozstvo jedla ale pomenej. Nebude si vytvarat zasoby a budes sa citit aj zdravo. Drzim ti placeky

Zufala2017

Ahoj, ja mam 20 rokov a prechadzam si uplne tym istym, co ty. Tiez som mala najpr anorexiu,nebola som moc vychudnuta ze kost a koza, ale proste moja normalna vaha byvala 60kg (162cm)a ked som do toho vpadla tak som sa dostala na 51kg, vsetko oblecenie mi bolo velke, chvaly od okolia ako som krasne schudla a ja som sa tvarila, ze to bolo zdravym stravovanim - 500kcal na den a ak som prijala viac tak jasne ze som to sla hned vycvicit/ som si dala prehanadlo. Zrazu asi po 1-2 rokoch, ani neviem presny cas, som vpadla do zachvatoveho prejedania ako ty. Tiez nevraciam,bola som aj u psychologicky ale akosik mam pocit ze z tohto bludneho kruhu neviem nakst cestu von..2 dni sa stravujem normalne a na treti som tam kde som bola -prejem sa cimkolvek.. tiez sa za to hanbim kolko toho dokazem pojest,nie je to normalne a uplne ta chapem ako sa citis.. no ak ti mozem poradit vyhybaj sa peceniu, snaz sa jest hlavne s rodinou alebo v spolocnosti, potom snaz sa napr zjest vsetko to co si nalozis a ani o kusok viac si nedovol..u mna som vypozorovala, ze ked si poviem ved dam si len trosku tak to je uz zlé znamenie, pretoze to neostane nikdy pri troske, dalej u mna to sposobuje este to,ked som sama doma/na intraku/ na navsteve proste ked som sama,ale dokazem sa prejest aj ked niesom sama doma.. no dalej skus jest 5krat za den, hlavne ziadne hladovky a kompenzacia. Skus si odpozorvat ake situacie to tebe sposobuju.
Neviem co by som ti mohla este poradit..ak mas otazky kludne sa pytaj...drzim ti palce,bude to tazke ale bojuj,nevzdavaj sa.