Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vzťah a spoločné bývanie z vypočítavosti

Príspevok v téme: Vzťah a spoločné bývanie z vypočítavosti
xcvb23

Ahojte, ak máte priateľa alebo priateľku, ako to máte s bývaním (ak bývate spolu)?

Vyjde vás spoločné bývanie lacnejšie než samostatné? Lebo predsa len, keď sa dajú 2 platy dokopy tak to je o inom, či nie?

Rozmýšľam nad tým, že si nájdem priateľku, s ktorou by som býval spolu v jednom byte. Lebo utiahnuť byt z jedného mizerného slovenského platu to sa fakt nedá :/

Viem že moje záujmy sú nečestné... ale nemám nikoho kto by so mnou chcel bývať. Viem že je to vypočítavosť, ale tak čo mám robiť... nie každý je tak super šikovný a úspešný a dobre zarábajúci aby si mohol všetko dovoliť...

Som len obyčajný chudák, ktorý si lepšiu prácu ako za nejakých 400 € nemôže dovoliť, lebo mám len maturitu a nemám žiadnu prax, nikto takých ako ja nechce a ak áno tak len na tie najmenej platené pozície.

Rozmýšľam nad tým, že si nájdem niekoho, kto je v podobnej situácii a dáme sa dokopy... aj keď sa za to hanbím, ale neviem si pomôcť...

Len neviem či sa to naozaj vyplatí, či to naozaj urobí taký veľký rozdiel aby to stálo za to, aby to nebolo zbytočné

PO32

Mesačný princ, určite sú aj výnimky. Môže sa napr. spustiť psychické ochorenie a človek nie je schopný normálne fungovať. Ale to sú hraničné situácie. Vo väčšine prípadov hrá rolu skôr niečo, čo by sa zmeniť dalo, keby človek zabojoval.

Mesačný princ

PO32 - netvrdím, že by som nesúhlasil s tým, čo si napísal, ale je to 50:50.
Niekedy je človek pracovitý, má potrebné vzdelanie, ale jednoducho skončí ako bezdomovec. Dokonca za to ani často tí ľudia nemôžu, ale to by bolo nadlho o tomto diskutovať.

PO32

Mesačný princ: Ja mám zato, že ak nedokáže tento štát zabezpečiť ľuďom istoty akými sú práca a bývanie, tak nech tým ľuďom platí, aby prežili!!!

Tak toto vôbec nekorešponduje s inými tvojimi názormi. Možno socializmus vymieňal ľuďom aj plienky, ale skutočný život je o inom. Na tomto svete musí každý sám ukázať svoje kvality. Sám sa o seba postarať, pretože nárok, aby mu okolie pomáhalo, má tak cca do 15-tich rokov. A kto to nepochopí ani v dospelosti, tak potom sa nemôže diviť, ak skončí na periférii spoločnosti. Je mi ľúto každého menej úspešného, nedokážem prejsť okolo bezdomovca aby som mu neprispel, ale necítim sa vinný za to, aký život žijú iní. Je to len ich vec. Vec ich odvahy alebo zbabelosti, lenivosti alebo pracovitosti. Každý si môže vybrať. Ak nemám vzdelanie, doplním si ho. Ak nemám kde bývať, nájdem si prácu s ubytovaním. Každá situácia má viacero riešení.

Mesačný princ

WHISPER

,,kto chce pracovať prácu si nájde...

ak si nevie nájsť prácu je za tým lenivosť, to že nemá pracovne navyky,
lebo hned po skole sa treba zamestnat a nie oddychovat na urade práce... potom cloek nemá návyky, nevie vstávat do práce, nevie sa správat v práci, nevyhovuje mu nič, nenauci sa respektovat nadriadenych,...atd... a tak radsej nepracuje...,,

Väčšiu hovadinu som už dávno nečítal. Takto to funguje len u ľudí, s ktorými máš pravdepodobne dočinenia len ty a ktorí ti zvonia v noci na zvonček :D
Každý človek chce prácu, pretože potrebuje peniaze, no žiaden nebude prácu vykonávať za dobré slovo! Veľa ľudí pracovať chce, ale môžu si vybrať, bu´d si v práci zničia zdravie za minimálnu mzdu, alebo im bude platiť štát a oni budú pracovať na čierno za pekné peniaze. Potom je tu ešte zahraničie.

Ja mám zato, že ak nedokáže tento štát zabezpečiť ľu´dom istoty akými sú práca a bývanie, tak nech tým ľu´dom platí, aby prežili!!!

WHISPER

konkretny pripad 25 ročny chlapec ktory nikde poriadne nepracoval, doma ma mamu ktora opatruje matku, popri tom si privyrába tým že robí masáže,..
bola som u nich v 3 izbovom byte, v ktorom treba poriadiť, malovať..
a syn jej nepomáha...
on sa len túla , po nociach, po meste, potom spí...
a jeho práca? tam mu nevyhovovalo to,.. tam hento...
tam robil týžden z toho 3x!!! zaspal do práce tak mu povedali ze uz nemusí prísť,.. pochopitelne..
v mäsokombinate robit nemoze lebo su vegetariani,..
do pokladne on robit nepojde,.. do tej firmy nepojde... a bláá bláá..
ale mne vypisovať sms "čau nejdeš von nudím sa.." ja sa teda nenudím,..!
vyzvánať mi chodí pred vchod v noci, na čo som ho X-krát upozornila, ze pokial niečo chce nech príde ako človek a predtym sa dohodneme, ale cez den, poobede! po 20tej večer nech mi nevypisuje, nevolá, nezvoní pred vchodom...
ni...on ako postihnutý, o 1 v noci mi dakto vyzvána ale ja v posteli tak nejdem k zvoncu ale viem ze to on..!
alebo minule , pred mesiacom mi o 23 zvonil, akurat som do postele vliezla,.. reku "pod von.." akože ti jebe?!! ja o 4 vstávam do práce...narozdiel od teba magor!

a takýto bude plakať ze si nevie robotu najsť???
nemá ani kamarátov, lebo samozrejme normálny 25 roční pracuju,..
a nebudu sa s nim tulat po nociach... lebo "on sa nudí..."

WHISPER

kto chce pracovať prácu si nájde...

ak si nevie nájsť prácu je za tým lenivosť, to že nemá pracovne navyky,
lebo hned po skole sa treba zamestnat a nie oddychovat na urade práce... potom cloek nemá návyky, nevie vstávat do práce, nevie sa správat v práci, nevyhovuje mu nič, nenauci sa respektovat nadriadenych,...atd... a tak radsej nepracuje...

denisaf

moja kamoska robi v Ba vo VW a ako zena tam ma krasny plat...ma tam aj ubytko aj stravu ,dostavaju aj odmeny a 13plat...

Mesačný princ

Keby to tí nezamestnaní vedeli aké je jednoduché sa zamestnať, tak nemáme plné úrady práce a rodiny na pokraji zúfalstva.

To, že ste vy mali šťastie ešte neznamená, že ostatných budú vítať delegácie zamestnávateľov a ešte im uhradia aj ubytko :D
Nebláznite.

Nie každý človek, ktorý chce pracovať má reálne predpoklady, aby mal prácu.
Veľmi obmedzený názor - nič v zlom

WHISPER

logika u teba asi nefunguje ze...?
lebo za najom platís rozdielne ked platís za 1 ako za 2,..
1 osoba ma inu spotrebu vody ako 2 osoby..
strava miesto 2 rožkov treba kupiť 4....atd...
takze náklady na osobu vynásob dvomi...

ked chces usetrit, nájdi si prácu kde zabezpečuju byvanie,..
aj ja mám iba maturitu ale už 6 rokov bývam vo vlastnom....
ale na to treba aj rozmýšlať,..
chod na profesia.sk.
a vyber si:
samsung -ubytovanie uplne zadarmo (naj Voderady agentura eurotrade)
Trnava-peugeot (zamestnavatel prispieva na ubytovanie)
BA- VW----

máš 3 možnosti, kazda z tychto moznosti ti ponuka pracu s ubytovanim kde si vies ked budes sporit a neprejebkas kazdy vikend peniaze, vies si nasetrit na vlastne byvanie,...pripadne polovicu nakladov a zvysok vykryjes hypotekov...

..tak a máš riešenie..

alebo ak vieš jazyk mozes ist do zahraničia...

a teraz nájdi na 4 riešenia 10 vyhovoriek prečo sa to nedá...