Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strašná slabosť svalov

Príspevok v téme: Strašná slabosť svalov
Daniel99

Zdravím vás, mám 18 rokov a zhruba pred týždňom som začal cítiť slabosť svalov od krku cez ruky až po nohy. Najprv len ked som sedel a teraz uz po cely den. Cítim hlavne krk že akoby som ho strašne vysilil a nemam silu ho otáčať. Niekedy je to lepsie a ked dlhšie sedím tak sa to zhorší a uz to neprejde do ďalšieho dňa. Dokážem všetko robiť normálne len občas si pripadam akoby ma kyvalo trochu pri chôdzi a pri bežných činnostiach ako písanie a podobne sa mi asi na sekundu trochu zachveje ruka a hned to prestane. Takisto aj noha pri nejakej činnosti kde opakujem ten istý pohyb s nohou sa mi začne trochu triasť. Neviem si s tým rady, nikdy som nebol vážne chorý a dost sa toho bojím co to je. Ma s tým niekto nejaké skusinosti pretože som dost hypochondricky človek a veľa čítam o všelijakých chorobách, takze som na tom uz aj psychicky dost zle. Všetci mi hovoria ze tom mam z psychiky a z toho ze aj z obyčajnej nádchy dokážem spraviť nádor mozgu ale mne to tak vôbec nepríde. Vôbec nemam chuť na nic, prestal som cvičít lebo nevládzem a jedine co robím je hľadám po internete nejaké choroby, ležím a tak cely den. Prosim poraďte mi :)

Sonie

Ešte dodatok- keď cítiš hlavne slabosť krku, nechcem strašiť, ale v každom prípade navštív toho neurológa. Mali by ti urobiť aj MR hlavy, v mladom veku sa často vyskytujú aj závažné neurologické choroby, je zbytočné pátrať po tom čo by to mohlo byť,dôležité je čo najskôr sa dať odborne vyšetriť.

Škoda že sa nedá písať pod článkom, alebo na tej istej stránke kde je aj téma či dotaz.

Sonie

Nepíšeš ako sa stravuješ, či cvičíš v posilňovni, ale v každom prípadne treba navštíviť neurológa, dôležité je EMG vyšetrenie. A možno vyšetriť aj štítnu žľazu.

Daniel99

Ďakujem všetkým za rady. Skúsim to magnézium B6 a už som sa aj objednal u neurológa tak uvidím že čo a ako. Bohužiaľ nedokážem prestať myslieť na to najhoršie ako že mám nejakú vážnu svalovú chorôb alebo SM a podobne, ešte k tomu aj dnes ma chytila neskutočná slabosť a tras pravej ruky pri bicyklovaní. Dosť sa už bojím a hlavne keď mám ešte celý život pred sebou :/

prezitok

Asik, ano, no snad to nebude to. ten neurolog je vyborny napad. len ako citam diskusie, dost sa ludia stazuju, ze ziadny dobry sa neda najst.
Inej kamaratke tuto tazku diagnozu uz niekolko rokov nevedia potvrdit alebo vyvratit. Maju len podozrenie na SM, ale co to je, to nevedia.

prezitok

spomenula som si na kamosku, mala podobny problem, pobehala plno vysetreni a vysledok bol - psychika. pomohla jej fyziatricka. cvicila s nou, naucila ju cviky na doma.

Asik

Nechcem strasit ale tak sa prejavuje aj skleroza multiplex.Zajdi radsej na vysetrenie k neurologovi ten zisti popripade aj tu spominanu tetaniu

usko44

ja som mal to iste, plus este depky, mne pomohla kombinacia b6 magne s vitaminom d3 + k2 kvapky, -odkaz odstránený-
zmenu som citil do par dni, uzivam to stale preventivne.

iggzik

Mimo chorob.. stravujes sa normalne? aj ked 18r asi pravdepodobne nema tusenia, co to znamena..

Totiz ked som chudol sposobom mensi prijem ako vidaj energie a celkovo chudnutie papka aj svaly, a ked ich vyuzivas, cize sa ich telo snazi regenerovat to nerobi dobroty, a tiez ma v tej dobe slusne pobolievali