omyl doktorky

Príspevok v téme: omyl doktorky
Siska1605

Dobrý večer. Chcela by som vedieť váš názor a čo mám spraviť. Vo štvrtok som bola u doktora že má ladviny bolia zobrali mi vzorku moču kde som mala leukocity zvýšené doktor mi dal antibiotiká po užití som prišla na kontrolu. Opäť mi zobral moc a výsledky ešte horšie. Leukocity 77 erytrocyty 28 [predtým tam ale neboli]. Doktor ma teda poslal urologičke .na druhý deň som tam šla znova mi brala moc a zrazu už výsledky boli dobré moč čistý. A teraz moja otázka. Myslíte že sa mi mohli zmeniť výsledky zo dňa na deň alebo pochybila doktorka. Problém je vtom že tam bola pani s rovnakým priezviskom .či nahodou nevymenili moč. Som stoho zúfalá lebo neviem či som zdravá či nie a neviem ani čo spraviť lebo bola na mňa protivna ako keby simulujem sa ku mne správala pritom ladviny stále bolia

Kycera

Ja len na ilustráciu uvediem pár príkladov z blízkeho okolia, pretože aj v labákoch pracujú ľudia.
Krv z kožného odoslaná na zistenie alergii z pribalených liekov - BB bez alergii, BA - alergia na lieky!
Okresná nemocnica - moč dieťaťa stratený!
Kontrola na endokrinológii - veľmi zlé výsledky, lekárka trvala na okamžitej hospitalizácii, pacient odmietol. Opakované testy výborné výsledky. Teda falošne negatívne testy!
Je toto viac a v žiadnom z týchto prípadov lekár nepochybyl !!!

timea225

hehe neviem prečo tu porovnávaš obyčajný test močového sedimentu a testy na boreliózu a ostatné keď sú to úplne odlišné vyšetrenia :D jasné že napr. na krv alebo sérum má vplyv aj predanalytická fáza napríklad ale čo si myslíte že vplyvom nejakych zlych postupov ako transportu a podobne sa zrazu v tom moči objavia alebo zmiznu nejake bunky keď sa potom dá do analyzátora ? :D

hehe1

poznam pripady, ked robili testy na boreliozu, viackrat priznali v labaku, ze mali nekvalitne serie testov a ze vznikaju falosne negativne vysledky, co sa tyka pristrojov, tak su rozdielne kvality v laboratoriach, a nie vsetko, co je schvalene je aj kvalitne,
ludia sami vyhladavaju nove testy v nemecku napr. v pripade chronickych ochoreni si davaju robit testy ltt, pretoze tie tradicne niesu presne a spolahlive, dalsia vec je, ze sa nedodrziavaju postupy napr. pri doprave do labaku, atd. atd....
na slovensku sa vela veci flaka a tvoj nazor philips je uplne irelevantny, to su fakty

philips

Často majú nekvalitné prístroje a testy? Dobrá kravina.. Všetky labáky MUSIA pouzivať schválené testy a postupovať podľa daných protokolov... Vonkajšia kontrola kvality by veľmi rýchlo odhalila, al by niečo nesedelo...

Siska1605

Hehe ak máš pravdu tak potom nechápem význam tých našich labakov keď sú tam neni presne výsledky. Ved takto ta môžu liečiť pritom ti ani nič nemusí byť.

Siska1605

Ďakujem za vaše reakcie :)
Rozmýšľam že skocim do lekárne a kúpim si tie testovacie prúžky na moč a podľa toho čo mi vyjde budem ďalej riešiť .
Každopádne keby zamena nenastala a urologicka by mala pravdu že ten moč je čistý. Je to divne že v laboratóriách sa dejú takéto veci.
Jaja ako píšete tak to bolo v laboratóriu. Ale na urologii ten moč našiel nikam. To bolo vrámci ambulancie.

hehe1

chyba sa mohla stat aj v labaku, casto maju nekvalitne pristroje, ci serie testov, mnozstvo ludi si dava robit testy do nemecka, lebo tu im vyjde vsetko negativne, zalezi na tom, o co ide....

Jaja15

Pravdepobnosť zámeny je veľmi malá. Sestrička moč označuje hneď, väčšinou sa používa lístok s čiarovým kódom, ktorý sa nalepí aj na skúmavku aj na žiadosť do labáku....tam kde nepoužívajú čiarový kód, píšu meno a rodné číslo...skúmavky sa ale označujú hneď....my sme mali podobný problém - v moči od internistky vysoké leukocyty + baktérie, poslala nás urológovi- ten moč nevyšetroval, lebo asymptomatický zápal(bez príznakov) sa nelieči a moč ktorý nie je cievkovaný nemá výpovednú hodnotu. Nakoľko ale leukocyty bol veľmi vysoké,internistka poslala moč znovu do labáku - leukocyty boli už iba minimálne, ostali len baktérie...takže sme odišli bez ATB, lebo krv v moči môže byť z akejkoľkej trhlinky. Pre lekárku je smerodatný vždy len vycievkovaný moč a cievkovanie robí len urológ.....