Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odísť preč od rodičov

Príspevok v téme: Odísť preč od rodičov
menojetajne

Ahojte, mám taký problém.. asi budem musieť odísť od rodičov. Oni sú na mňa naštvaní a ja nechcem ďalej bývať doma a byť v tej zlej atmosfére...

Síce byť doma je super, žiadne výdavky na bývanie a tak, aj by som zostal, ale budem musieť utiecť, hlavne kvôli otcovi, ktorý má strašne výbušnú povahu a naserie ho každá maličkosť. A teraz sa stala jedna taká veľká vec a oni to ešte nevedia.. nebudem to tu rozoberať (a nie, nemám žiadnu tehotnú priateľku ani nič podobné)

Ale neviem čo mám robiť. Prácu by som mal v Bratislave, ale bývanie a náklady tam sú strašne vysoké a neviem si predstaviť ako by som z 450 € vyžil (nie prežil, VYŽIL)... ošatenie, strava, energie, toto všetko je veľmi drahé :/ Ja nemôžem mať dobre platenú prácu, lebo som mladý, neskúsený a nekvalifikovaný, takže jediné čo môžem robiť je "kopať kanále"...

Rozmýšľal som takto: Zoberú ma do práce, ak budem bývať na ulici? Aby som s výplatou vyšiel na stravu a nemusel platiť 500€ nájom zo 400 € platu... sprchovať by som sa chodil k známym, dohodli by sme sa, takže hygienu by som si udržiaval... ale problém sú náklady na bývanie, aj keby som býval mimo BA tak zas polku platu utratim na cestovanie, takže to nemá význam :/

Neviem čo mám robiť.. ešte som rodičom nepovedal o tej veľkej veci, ale ak sa to dozvedia, tak koniec, som skončil.... už teraz sú na mňa večne nasratí a majú za nepodareného, lebo nerobím nič podľa ich predstáv... neviem či sa vôbec bude dať zachrániť vzťah s nimi, ale dlho už to nevydrží, raz to praskne a dozvedia sa to.. potom koniec....stále mi len vychádza možnosť zostať na ulici, alebo chodiť prespávať u starých známych a na ubytovne, ale zas nechcem chytiť nejakú smrteľnú chorobu, tí bezďáci čo tam prespávajú, kto vie čo majú, až ma zatriaslo keď nad tým rozmýšľam :/

neviem111111

to je co za debilnu vyhovorku, ze nemozes zarabat viac lebo si mlady? ved aj v mcdonalne zarobis pomaly raz tolko. prenajat si predsa nemusis hned cely byt, staci izba za 200 eur na nejakom byte a si v klude. clovek ktoreho plan je osamostatnit sa tak, ze bude zit na ulici, podla mojho skromneho nazoru nie je dostatocne zrely na to, aby sa osamostatnil.

Lary

To že sa to da ale bude to ťažké ti tu ludia už povedali.Aj že ako. ubytovňa,poprìpade spoločný podnájom niečo fin.nenáročné aby si mal kde hlavu skloniť je nevyhnutné.Veď predsa ideš sa osamostatniť nie utiecť z domu.Takto to treba povedať aj rodičom aby to lepšie zniesli.Prezentuj to pred nimi v klude že chceš aby mali svoj klud a že chceš dokázať nieco sam sebe a pohnùť sa dalej.Nedaj im zámienku na to aby ti nadávali poprípade podcenovali ta povedz ze si sa rozhodol takto bez emócií ......Ak sa citiš doma tak ako si opìsal tak to nieje domov ale domov si vytvor vlastný .O dva roky budes skùsenejsí budes mat predstavu lepšiu ale ked teraz neodìdeš tak o dva roky budes riešiť znovu a znovu rovnakù dilemu.Garantujem ti ak sa osamostatníš budes vidieť lepšie všetko .........Rodičia ta mozno budù zastrašovat ze viac sa nevracaj atd.....To je len zùfalstvo nie výchova ver mi.Ja svojim detom vravìm stále ze ak sa nieco stane cokolvek ja som prvý za ktorym prìdu kto iný .Navyše ze dával si im výplatu? To svedčí o nie velmi správnom prístupe .Prispievať na domácnosť ano ale ......drž sa .

Irina559

Ked som odchadzala od rodicov, zarabala som asi 450 eur v cistom, skladala som sa na byt po 200 eur s dalsimi dvoma ludmi...pohoda, dá sa z toho vyzit ak si nepotrebujes vyskakovat, uskromnit sa a do roboty dojdes aj peso ;) dolezite je, stale sa vzdelavat a postupovat, lebo snad taky zivot z ruky do ust nechces zit vecne...tiez si myslim ze si rozmaznany a nemas zivotne skusenosti ked rozmyslas tak, ze ostanes byvat na ulici a kupat sa budes zrejme vo fontane :D moj brat sa tiez sam zobral a siel pracovat do Anglicka, aby tu nemusel "kopat kanále". Má sa fajn, nestazuje sa. Ale to je jedno kto ti co napise, lebo rozhodnut sa musis sam a aj skusenosti pozbierat svoje, nie cudzie. Vsak nejako to uz pojde ;)

keity

Tak v takejto situacii je tazke odist. Skor by som ti poradila aby si sa s rodicmi uzmiernila a nadalej s nimi byvala. Byvat sama nie je jednoduche

bj111

Ozaj este jedna vec... mne na zaciatku dost pomohla aj rezerva co som mal nasetrene, teraz by to vyslo, ked zaratam aj inflaciu, takych 3000 eur, co som mal v rezerve. Teraz ma napadlo, ze ak nemas rezervu a zacinas, teda este si nebol osamostatneny, a si zvyknuty iba s rodicmi, a niesi prilis samostatny typ, tak bez rezervy je to poriadne tazke. Potrebujes aspon 1000 eur rezervu podla mna, aby ked ti vypadne praca, alebo zarobis najprv malo, alebo budes mat problemy vyzit, aby si nemal stres.... cim vacsiu mas rezervu, tym lahsie sa zacina, lebo nemas stres, ze ked ti to nevyjde, musis sa vratit... proste vies, ze par mesiacov potiahnes az z rezervy.

bj111

Kamarat, nerad to hovorim, ale ty si inak mimo. Ze byvat na ulici... neprezijes ani tyzden...

Absolutny zaklad je byvanie. Neviem o akych smradlavych ubytovniach bezdomoveckych to pises, ale zo 400 eur sa da vyzit, niektori tahaju aj z minima 350 eur. Pride mi, ze si uplne nezodpovedny, rozmaznany typ, zijuci si v nejakom vlastnom svete, uz ked pises take somariny, ze ist na ulicu a do prace. NIe, neda sa to. Zakladom prace, je mat energiu, stabilitu a to mozes mat len v domove. Iba nejaky vyzity extremne psychicky odolny a skuseny chlapik, by si mohol dovolit byvat na ulici, ale iba mimo zimu, a este chodit do prace. Preto aj bezdomovci nemozu najst pracu a dostat sa z toho... je to zacarovany kruh.

Musis ist do podnajmu, kde budete 3-4 na byte, a to zozenies v bratislave za 160-200 eur na izbu. Dalsia moznost , je mat izbu s niekym. Ale mam pocit, ze tohto sa bojis, cudzich ludi v byte. A v izbe, to by si zohnal aj za 130, ked budes s niekym v izbe. Ale mam taky pocit ze sa toho bojis, a preto ta napadla ta ulica. Budes to mat velmi tazke, ked vidim, ako mimo pises. Jedina tvoja sanca, ak chces odist od rodicov, je byvat v podnajme. A tam si priprav tych 160-200. A ze nevyzijes zo 400? Este si aj rozmaznany sa mi zda. Vela rodin taha take platy a este aj detom musia davat. Proste nebudes si moct dovolit vyskakovat, ale na jedlo ti ostane... len musis vediet varit, to ta vyjde lacnejsie. Alebo este povedz, ze si ani nevies navarit... asi nie... zivotne skusenosti sa ziskavaju tazko, ja by som o tom mohol pisat. A s pracou to budes mat tiez tazke, lebo brigady su nespolahlive potrebujes nejaku pracu. Osamostatnit sa nieje az take lahke, ked si byval s rodicmi cely zivot a bol rozmaznany. Byt samostatny sa fakt treba naucit. Niekomu to ide lahko, inemu tazko. Ja ti navrhujem takto... neviem odkial si, a kam chces ist, ale tam kde chces ist, si najprv najdi pracu, a potom si zaplat nejaku ubytovnu prechodne... na 2-3 tyzdne. A postupne predlzuj. A zatial si hladaj podnajom popritom. Len co najdes podnajom, stopni ubytovnu. Potom vydrz zopar mesiacov, ja si pamatam, ako som mal prve mesiace byvania sam, ked som odisiel od rodicov, bolo to tazke, ale casom som si zvykol, aj varit si sam. Varit som uz ciastocne vedel nastastie, doma som aj varieval, a pomahal pri vareni. Ale je pravda, ze teraz mi to uz pride uplne normalne, ale zaciatky este na VS fakt som bol roztraseny aj ja a bal som sa toho. Tak vela stastia, musis sa hecnut a ist do toho, zakaldom je praca aspon za 350 eur.

WHISPER

su zamestnania kde mas zabezpečene ubytovanie.. napriklad samsung tam mas uplne zadarmo....

potom kde prispevaju peugeot.. VW... mas na vyber..
ked nemas zaväzky tak neni problem.. si tak vies nasetrit...
a ze nevyzijes?! ked ja dokazem vyzit z 500€ poplatit byt, uver...atd...
a este aj usetrim,..

ide o to určiť si priority a či potrebujes kazdy mesiac nove handry atd..