Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odísť preč od rodičov

Príspevok v téme: Odísť preč od rodičov
menojetajne

Ahojte, mám taký problém.. asi budem musieť odísť od rodičov. Oni sú na mňa naštvaní a ja nechcem ďalej bývať doma a byť v tej zlej atmosfére...

Síce byť doma je super, žiadne výdavky na bývanie a tak, aj by som zostal, ale budem musieť utiecť, hlavne kvôli otcovi, ktorý má strašne výbušnú povahu a naserie ho každá maličkosť. A teraz sa stala jedna taká veľká vec a oni to ešte nevedia.. nebudem to tu rozoberať (a nie, nemám žiadnu tehotnú priateľku ani nič podobné)

Ale neviem čo mám robiť. Prácu by som mal v Bratislave, ale bývanie a náklady tam sú strašne vysoké a neviem si predstaviť ako by som z 450 € vyžil (nie prežil, VYŽIL)... ošatenie, strava, energie, toto všetko je veľmi drahé :/ Ja nemôžem mať dobre platenú prácu, lebo som mladý, neskúsený a nekvalifikovaný, takže jediné čo môžem robiť je "kopať kanále"...

Rozmýšľal som takto: Zoberú ma do práce, ak budem bývať na ulici? Aby som s výplatou vyšiel na stravu a nemusel platiť 500€ nájom zo 400 € platu... sprchovať by som sa chodil k známym, dohodli by sme sa, takže hygienu by som si udržiaval... ale problém sú náklady na bývanie, aj keby som býval mimo BA tak zas polku platu utratim na cestovanie, takže to nemá význam :/

Neviem čo mám robiť.. ešte som rodičom nepovedal o tej veľkej veci, ale ak sa to dozvedia, tak koniec, som skončil.... už teraz sú na mňa večne nasratí a majú za nepodareného, lebo nerobím nič podľa ich predstáv... neviem či sa vôbec bude dať zachrániť vzťah s nimi, ale dlho už to nevydrží, raz to praskne a dozvedia sa to.. potom koniec....stále mi len vychádza možnosť zostať na ulici, alebo chodiť prespávať u starých známych a na ubytovne, ale zas nechcem chytiť nejakú smrteľnú chorobu, tí bezďáci čo tam prespávajú, kto vie čo majú, až ma zatriaslo keď nad tým rozmýšľam :/

Nicole112

Nič v zlom,ale iba sa sťažuješ. Za svoj život si zodpovedný len ty a nikto iný! Ty si strojcom svojho šťastia.
Čo tak si urobiť nejaký kurz? Na vysokozdvižný vozík, zámočnícky, SBS , vodičský preukaz typu C/E alebo odísť do zahraničia "kopať kanály"?
Príde mi, ako keby si mal 15 rokov.
A máš vôbec niečo vyštudované? Lebo mi to tak pripadá,že maximálne ZŠ.

menojetajne

Bubliii: Ďakujem veľmi pekne. Určite mi to pomôže. Preštudujem si to a rozhodnem sa ako ďalej.

Viem že rodičov nezmením, oni sú strašne tvrdohlaví, takže s nimi vyjednávať nebude mať zmysel. Aj keď som robil a dával im celú výplatu tak stále frfľali a boli s niečím nespokojní...

oni sa už nezmenia... rád by som sa odsťahoval čo najskôr, aby som nemusel dennodenne znášať tie ich pohŕdavé pohľady a sklamanie, že som nerobil veci presne tak ako oni chceli.....

Len problém pre mňa bude nájsť si dobré zamestnanie, lebo ako som spomínal, môžem akurát tak "kopať kanále".... ale dúfam, že ak sa viacerí budeme skladať na byt, tak bude dobre.

Teraz si hľadám zamestnanie, možno mi to ešte nejakú dobu potrvá, lebo ľudí ako som ja je neúrekom, na také pracovné pozície je obrovský nával a tak si zamestnávateľ môže dovoliť vyberať len tých najlepších, takže kto vie kedy sa ujde rad na mňa, ach jaj :(((

Bubliii

Jasne, že nie. Normálne si na nete pozrieť inzeráty, či niekde nehľadajú spolubývajúceho. A veď keby si aj býval so študentami, čo je na tom...
Ak si z ozaj veľmi blízkeho okolia, tak by ťa to dochádzanie nemalo výjsť až tak draho. Auto plánuješ?
Pár linkov pre teba
spolubyvanie.sk
roommates.sk
reality.bazar.sk
www.flatmates.sk
spinkaj.sk

menojetajne

Fakt tu nechcem prezrádzať tú "vec" aj keď je to tu anonymné, to nie je podstatné...

Ide o to, že ja som z veľmi blízkeho okolia BA (to tiež bližiše nebudem špecifikovať!) - a práve pre to by som chcel prácu v BA, lebo tam je nalepšia šanca si nájsť a udržať akú-takú robotu...

To s tými privátmi je dobrý nápad, ale to je len pre študentov nie?

Bubliii

Ty si trošku divný, nie? Keby všetci bezdomovci veselo chodili do práce, asi by už dávno neboli bezdomovci a postavili sa na vlastné nohy.
Myslím, že by si mal zostať bývať u rodičov a riadne im platiť za nájom. A tým možno aj trochu stúpneš v ich očiach. A kopať kanály určite môžeš aj v mieste svojho trvalého bydliska, ale som si istá, že by sa našla aj lepšia práca.
A keď ťa to tak už veeľmi láka do BA, tak možnosti sú - dá sa zohnať izba na intráku, lacný privát s 2-3spolubývajúcimi, ubytovne.. áno, vždy je to o ľuďoch, ale ja som nikdy nemala zlú skúsenosť a vyskúšala som všetky 3 možnosti, nikdy som nemala vši a pod.. netreba všetko hneď odsúdiť dopredu.
A takisto si myslím, že by si sem tú "veľkú vec" kľudne mohol napísať, je to tu anonymné, meno nemáš, nikto ťa tu nepozná... lebo keby napr išlo niečo so zdravím, že by si bol ťažšie zamestnateľný, potom chápem tvoje obavy. Ale rovnako to môže byť pre teba veľká vec a pre iného prkotina.

Prezyvka055

Skus si dat buducu zimu ked budu mrazi weekend spanku na ulici :D Si myslis ze to je len tak lazo plazo leharko.