Poviete si, čo ma je po tom..ale moja sestra sa zbláznila. Pred pol rokom začala bývať s chlapom, ktorého ledva poznala. Ale okej, neriešili sme to doma. Má 25 rokov, kto jej už len môže rozkazovať...Dnes však prišla domov s tým, že sa chcú vziať. Ani v tomto asi nemá nikto z nás právo jej to vyhovárať avšak z dôverných zdrojov som sa dozvedela, že partner sestry je v dákej sekte. Neviem akej, ale vstúpil do nej ako 18ročný. Či to sestra vie, to netuším. Sú v stave najväčšej zaľúbenosti a akákoľvek dobre mienená rada je nimi ignorovaná. Keď im môj otec začal vravieť, že nemá peniaze na veľkú svadbu, nahnevaní vstali a odišli od nás preč, vraj im len hádžeme polená pod nohy. Kebyže prídem za sestrou a poviem, že niečo o jej frajerovi viem, tak sa stavím, že zareaguje rovnako. Čo robiť? Čo by ste robili vy?
Uzavretie manželstva - pochybnosti
nikto si nenecha kecat do vztahu s osobou, ktora mu je najblizsia....jedine zeby to bol vztah z vypocitavosti, vtedy ju aj kludne poohovara a da ti za pravdu
uz i tak o vas maju (mozno pravom a mozno nie) tu najhorsiu mienku aku len mat mozu - ze im hadzete polena pod nohy, takze od vas neprijmu ani rady s tym najlepsim umyslom, to bohuzial
Cigan, uz som ti povedala, ze ma tvoje nazory nezaujimaju
alebo nech idu do p**××÷ so svadbou. vsak naco sa hned brat. nejsu cigani ked su taky horlivi a spontanni ?
tak pod caja tak si zhrnme co ta vlastne sere.
1. je v sekte. co vies o tej sekte ? je to sekta ? je to nebezpecne ? alebo mas predsudky ? co znamenaju tvoje obavy ?
2. nemate na svadbu prachy. no tak toto riesi vela slovenskych rodin a ne len ciganskych. vitaj na slovensku, urcite ste tam vsteci pracujuca chudoba. vidis ja som nepreacujuca chudoba. ale money mam. co s tym ? to je prakticky problem. nejak to vykoumat. zlozte sa nejak. uskromnite sa nejak. boha vsak vymyslaj. a ked sestra trucuje treba jej povedat ze nech volaco s mladym vymyslia. co jeho rodina ? maju nejake loove ?
Co chces vlastne pocut? Sama vravis ze sa s nou rozpravat neda ze je to zbytocne. Preco ju nenechas zit jej vlastny zivot? Mozno ho casom opusti sama. Tak je v sekte a co? Kolko ludi pije a droguje a su v manzelstve??
Cize kebyze vies, ze sa tvoja sestra ide vydat za niekoho, kto je v sekte, bolo by vsetko v pohode, lebo sak sa beru z lasky, hej?
Ja som sa vydala po 2 mesiacoch od prveho stretnutia. Ani sme sa nepoznalim Stale sa vlastne spoznavame. Rodicia ani brat ma nepresviedcali o nicom. Sama som to chcela a sama som to urobila. Tvoja sestra to tiez urobi po svojom, ak to urobit chce a ak je momentalne stastna. Ludia sa predsa beru z lasky, lebo sa maju radi. Nikto v tej chvili nemysli na rozvod.
Rozpravanie nema zmysel v momente, ked je niekto zamilovany a kazdy navrh/pripomienku/ radu berie hrozne osobne. Neviem co by ste vy robili kebyze o vasho surodenca, vtedy by ste urcite, preurcite "nic" nerobili...
Spravne - nic. Nanajvys sa s nou o tom potozpravat, ci si je ozaj ista, ale je to jej zivot. Nemozes za nu rozhodovat
Mala som napisat, ze od niektorych ludi ma nazory vobec nezaujimaju...