Uzavretie manželstva - pochybnosti

Príspevok v téme: Uzavretie manželstva - pochybnosti
Gerin

Poviete si, čo ma je po tom..ale moja sestra sa zbláznila. Pred pol rokom začala bývať s chlapom, ktorého ledva poznala. Ale okej, neriešili sme to doma. Má 25 rokov, kto jej už len môže rozkazovať...Dnes však prišla domov s tým, že sa chcú vziať. Ani v tomto asi nemá nikto z nás právo jej to vyhovárať avšak z dôverných zdrojov som sa dozvedela, že partner sestry je v dákej sekte. Neviem akej, ale vstúpil do nej ako 18ročný. Či to sestra vie, to netuším. Sú v stave najväčšej zaľúbenosti a akákoľvek dobre mienená rada je nimi ignorovaná. Keď im môj otec začal vravieť, že nemá peniaze na veľkú svadbu, nahnevaní vstali a odišli od nás preč, vraj im len hádžeme polená pod nohy. Kebyže prídem za sestrou a poviem, že niečo o jej frajerovi viem, tak sa stavím, že zareaguje rovnako. Čo robiť? Čo by ste robili vy?

Gerin

Tiez sa mi velmi paci nazor kafe, spravim to asi tak. Bude to naj. Potom vam napisem, ako to dopadlo.
Ono, ci je svadba zbytocne vyhodeny peniaz, to uz je kazdeho vec ako to vnima. Pre niekoho je to vrchol vztahu (pred narodenim deti), pre mna je to napriklad len pravna zalezitost s peknou maskaradou okolo :) Trapi nas sestra v tom, aka je zrazu panovacna, hnusna na nasich, lebo neskacu vsetci tak ako chce ona...A nikdy taka nebola, len odkedy kedy je s tymto chlapom...Preto si to davam do suvislosti s tym, ze ak je on naozaj v dakej sekte a tlaci na nu....ktozvie. Az sa dozvem, napisem :)

Lary

Súhlasím z kafe .A súhlasím že svatba môžu byť vyhodené peniaze .Mimochodom v dnešnej dobe si mladí ludia už často platia svatbu sami.Taká svatba o 50 ludì cca okolo 15-tis eur.Samozrejme môže to byť aj viac a aj trošku menej .

kafe

Gerin, je zase sekta a sekta. Pre ateistov je aj kresťanstvo čistá sekta, čo vymýva ľudom mozgy. Alebo také vitariánstvo - ortodoxná stravovacia vlna, tiež sú ľudia, ktorým skôr ublíži ako pomôže. Vec pohľadu, osobnej skúsenosti - jedna a tá istá vec dokáže pomôcť i ublížiť. Ale problém neni v tej veci. Tvoja informácia môže a nemusí byť pravdivá, odpichni sa od toho a skús viac toho chalana spoznať, rozprávaj sa s ním. Nakoniec môže vysvitnúť, že niekto druhý urobil s komára slona a ty si to zobrala ako istú vec. Aj ked je pravda niekde inde.

Bola si sa v tej "sekte" pozrieť? Spýtaj sa chalan, či sa môžeš prísť pozrieť na modlitby, že máš istý "problém" a si zvedavá, či by ti modlidbami dokázali pomôcť.
A potom druhá vec, čo by som urobila ja, otvorene by som sa s chlapom porozprávala v prítomnosti sestry a konfrontovala by som JEHO - čo hovoríš na to, že vás považujú zasektu? že vás využívajú a berú od vás peniaze? že s vami manipulujú a vymývajú vám mozgy, nemôžete povedať žiaden kritický názor... bla-bla-bla. Otoč sa s tým nna neho, nie na segru. A uvidíš. Ale veľkú šancu tomu nedávam, kočka asi musí padnúť na hubu. Inak to nejde.

a_dr1a

PS. A nie, nie je povinnost rodicov platit deckam este aj svadby)) Neexistuje na to ziaden zakon vyhlaska smernica ai. Preto ich citovo vydieraju, tlacia na nich a manipuluju. Dovi dopo a nebavte sa s nimi viac o svadbe. Ked tak velmi chcu, mozu sa vziat hocikedy o 2 svedkoch. Na to vela penazi nepotrebuju

a_dr1a

Gerin. Sestra ma 25r. O nom neviem, asi si to tu nespominala. Ale manipuluju a citovo rodicov vydieraju tou ich svadbou. Jednoducho nech im tvoj otec ci matka povedia - ste u nas kedykolvek vitani, mame vas radi, ale na stare kolena sa nezadlzime a nepojdeme do poziciek, aby ste vy dvaja mohli mat svadbu. Nech im stale dokola ako pokazena platna vasi opakuju - peniaze nemame a nedame. Nech sa rodicia nedaju zblbnut. To kde sme?? Dospeli curaci a tlacia na starsich ludi aby si vzali pozicku aby oni mohli mat velku svadbu?? Asi zly vtip. Nech kazdy skace do vysky na aku ma a naco ma. Ak na svadbu nemaju tak nech sa neberu. A koniec diskusiam. Vasi za chvilu mozu mat choroby, prist o pracu, ist na dochodok ai a budu sa zadlzovat na dvoch 25r a viac rocmych ludi co su zdravi a nic im nie je? Nech si zarobia a nevydieraju vasich. Apropo. Vymente zamok. Lebo este vas aj vykradnu kvoli ich svadbe :D mozno to znie ako psycho, ale uz aj taketo sa stava (ale peniaze sli na drogy sekty automaty ai)

Gerin

A_d1a, pruser je, ze oni si to nikdy nebudu schopni zaplatit sami a tlacia na nasich, aby to urobili, ze to je ich povinnost a ci sa chcu hanbit pred inymi, ze vlastnemu decku svadbu nezaplatili....a ked nasi prosto povedia, ze na to nemaju (na tak velku svadbu) a nechcu si vziat pozicku, tak sa naseru a trepnu dverami. A toto je to podozrive. Vsetko chcu strasne rychlo a bez rozmyslu.

Gerin

Moireal, ja to sama neznasam, ked vie niekto najlepsie ako sa citim, co chcem, kam mam v zivote smerovat a s kym mam byt. Som zastancom presne toho, co pises, nestarat sa, ked tak s citom komunikovat. Ale odkedy vieme o tej sekte, vsimame si, ze chcu vsetko strasne rychlo...rychlo do bytu, rychlo sa vziat, rychlo nabrat pozicky atd atd atd. Divne nam to bolo aj pred tym, ale ked vieme, ze on je "pod niekoho vplyvom", tak sa bojime zas o sestru. Ale som myslim racionalne zmyslajuca - sestra sa musi popalit, musi si zrejme toto odzit, je to jej pravo

a_dr1a

Ahoj Gerin.
V tomto stave zalubenosti su vsetky racio argumenty ohladne priatela tvojej sestry a vsetko okolo neho a nich dvoch akoby hadzanim hrachu o stenu. Proste s tym teraz nepohnete. Najskor musi zamilovanost ustupit vyprchat a to chce len cas. Cim dalej spolu budu, tym viac budu na seba narazat (ich ega osobnosti, predstavy o vztahu, ich vzajomne spolunazivanie, priority ocakavania ai), proste kazdodenna realita. Ono to pride, neboj.
Mna len zarazilo, co si napisala: "Keď im môj otec začal vravieť, že nemá peniaze na veľkú svadbu, nahnevaní vstali a odišli od nás preč, vraj im len hádžeme polená pod nohy..."
Pozri. Nikde nie je napisane kto ma platit svadbu. Vsak oni sa chcu brat tak nech si na to najskor zarobia. Je to ich problem. Nie vas. Zakon na to neexistuje ze rodicia su povinni vystrojit este aj deckam svadby :D to kde sme. Su dospeli, nech sa staraju. Ked budu chciet ist cestovat dovolenkovat, budu chciet kupit byt auto ai, tak akoze vzdy pobezia k rodicom?? No nie. Su dospeli zdravi svojpravni, maju ruky nohy rozum - tak nech si aj zarobia.
A na tomto mozu rodicia stavat. Lebo ak im daju peniaze na svadbu, svadba bude. Ak budu dokola tocit - nemame, tak to bude ich problem a starost zarobit si, ci zohnat inde. Vsak aj on ma rodicov, nielen tvoja sestra.
A k tej sekte?? Sekty su svinstvo. Uplne vymyju mozgy svojim obetiam, odrezu ich od kontaktov rodin priatelov, idu po peniazoch (ludia im odovzdavaju svoje zarobky majetky, ak nemaju tak na nich bezplatne makaju ai). Takze ak mas pravdive seriozne overene informacie ohladne priatela tvojej sestry - tak jej ich odovzdaj a porozpravaj sa s nou o tom. Bude to sice v tejto faze zalubenosti zbytocne, ale zas ty si splnis svoju "povinnost". Ako s informaciami nalozi uz sestra, bude na nej a jej problem. A este nieco. Poznam tento vplyv siekt na ludi. Takze ak tomu sestra prepadne, pripravte sa na to, ze to bude ako keby vam umrela. Mozno hrubo povedane, ale pravdive. Zo siekt sa malokto vyslobodi ci dostane. Tam je psych ai zavislost. To ako keby si chcela nejakeho teroristu isteho vierovyznania presvedcit, aby neurobil atentat)) Nemas sancu. Takze ak tomu segra prepadne, zmierte sa s tym, ze uz viac "neexistuje".