Čo je chorobná žiarlivosť? ja už naozaj neviem, či je toto v poriadku, alebo môj priateľ je naozaj chorobne žiarlivý. Vôbec mi neverí a pritom som mu na to nedala žiadny dôvod, aspoň o tom neviem teda. No nie som typ ženy, čo má potrebu behať za druhými, nie som na žiadnej sociálnej sieti, má k dispozícii môj telefón, nakoľko nemám čo skrývať, nemám s tým problém aby si ho pozrel. Väčšinu času trávim len v práci a doma, najradšej chodím po vonku len s ním, takže sme väčšinou vonku spolu. No jemu vadí, že sa na niekoho vraj pozerám, pritom to tak nie je. Normálne bol schopný sa so mnou za to rozísť, že videl že som po niekom pozerala, no neviem o tom. Teraz najnovšie som bola ráno u lekára a nepovedala mu to predtým, obviňuje ma že som bola za druhým, absolútne ho nedokáže nič presvedčiť, že som naozaj u toho lekára bola . Pritom videl papiere, vpich na ruke, že mi brali krv. Zase sa chcel za to rozísť. Zo všetkého ma upodozrieva, kde som, čo som, prečo tak dlho...a to som bola len v obchode :/ neviem už čo si o tom myslieť, na jednej strane je veľmi fajn, rozumný a na druhej strane sa takto správa. Bývame spolu cca rok, ja mám 28, on je o desať rokov starší. Nechcem ho kvôli tomu stratiť, no začína to byť neznesiteľné, vidí vo mne neverného človeka, no nemá na to žiaden dôvod.
žiarlivosť
Mesačný princ 31.03.2017 15:08:54
To nie je žiarlivosť!!!
Preto sa nečudujem ani ženám a ani mužom, že sú podozrievaví a žiarlia!
ale opakujem, toto nie je žiarlivosť!
Budes hlupa, ak s nim ostanes aj nadalej. Mne staci, aby sa ziarlivostne zachoval ku mne kamos a uz leti z mojho zivota. A ty si schopna a niekym takym fungovat vo vztahu?? Hmm, hrdost a sebavedomie zrovna nepostradas....Tot nedavno mi kamos vynadal, ze som sa neozvala, ked som v noci prisla domov. Myslis, ze by som si s nim nieco zacala? Nikdy, nikdy so ziarlivcom, ktory sa prejavuje takto. Urcite nejake "znaky" vykazoval aj ten tvoj...Zopakujem, pokial s nim ostanes, nerozumiem co sa cudujes, nad cim sa pozastavujes...pokial sa nepojde dat liecit k odbornikovi, nikdy sa nezmeni, nikdy dievca.
Stretla som pred par rokmi podobneho typka. Stale kontroly a ziarlivostne sceny za vsetko ( ked mi volal a ja som nezdvihla mobil, ked som sa zdrzala v praci, ked som sa rano upravovala do prace).
Rozid sa s nim cim skor, lebo budes trpiet, ale priprav sa ma to, ze to nebude lahke. Ten moj ma po rozchode este rok bombardoval telefonatmi a sms-kami. Striedavo mi pisal, ako mu chybam a striedavo aka som kur*a..podla nalady. Sledoval ma a chodil mi aj klopat na dvere. Musela som stale zamykat. Raz som zabudla zamknut a nasla som ho v kupelni, ako prezera spinave pradlo. Chcel vediet, ci neperiem aj niekomu inemu, pretoze ma stale podozrieval, ze som sa s nim rozisla kvoli niekomu inemu. Zacala som nanho jacat a krikom som ho odplasila, ale neskutocne som sa bala. Nakoniec som sa prestahovala do ineho mesta a zmenila aj auto. Drzim palce.
Stretla som pred par rokmi podobneho typka. Stale kontroly a ziarlivostne sceny za vsetko ( ked mi volal a ja som nezdvihla mobil, ked som sa zdrzala v praci, ked som sa rano upravovala do prace).
Rozid sa s nim cim skor, lebo budes trpiet, ale priprav sa ma to, ze to nebude lahke. Ten moj ma po rozchode este rok bombardoval telefonatmi a sms-kami. Striedavo mi pisal, ako mu chybam a striedavo aka som kur*a..podla nalady. Sledoval ma a chodil mi aj klopat na dvere. Musela som stale zamykat. Raz som zabudla zamknut a nasla som ho v kupelni, ako prezera spinave pradlo. Chcel vediet, ci neperiem aj niekomu inemu, pretoze ma stale podozrieval, ze som sa s nim rozisla kvoli niekomu inemu. Zacala som nanho jacat a krikom som ho odplasila, ale neskutocne som sa bala. Nakoniec som sa prestahovala do ineho mesta a zmenila aj auto. Drzim palce.
Niekedy je vtipné čítať tie témy a komentáre :D
1.: ,,tie dnešné vzťahy, nikto nič nerieši a uteká od problémov, lebo je lahšie zahodiť ako opraviť".
2.: ,,Dievča/ Chlapec utekaj!!".
Pritom nemáme prehľad o jednotlivých vzťahoch.
Väčšinou, keď niekto napíše nejaký svoj problém, v podstate v tom popíše aj riešenie, len to potrebuje asi počuť/ čítať na ešte od viacerých.
Je priateľ chorobne žiarlivý? No ak sa na to človek takto pýta, tak asi pre teba už je. Predpokladám jeho správanie prekračuje tvoje hranice tolerancie vo vzťahu. To by si mala nejak rázne povedať aj jemu. Že tvoj pohár trpezlivosti sa napĺňa a nech ťa neskúša s tými jeho trikmi ,,určite si niekde s niekym bola, neverím ti, opúšťam ťa". Pripadá mi to ako hra na city. Je to nefér voči tebe a mala by si rozhodne podniknúť nejaké kroky, lebo evidentne máš toho dosť.
Vlastne by si mala spraviť podľa toho, koľko ti ešte na tom vzťahu záleží, Píšeš, že sa s ním nechceš rozísť, tak mu to jednoducho vysvetli. Ak nepochopí, asi chyba nebude v tebe a ty mu jeho komplexy asi na správnu mieru nedáš. Ste spolu už istý čas, asi by mohol vedieť čo si za človeka vo vzťahu.
A ešte niečo, nemože ti nedôverovať a podozrievať ťa práve kvôli tomu, že to on je ten, ktorý má bokovky?!?!
Súhlasím so všetkými prispievateľmi! Z jeho strany sa nejedná o obyčajnú žiarlivosť, ale chorobnú alebo patologickú žiarlivosť, a to už je diagnóza pre psychiatra! Jediná rada pre Teba je už spomínaný rozchod, a to čím skôr, inak Ťa psychicky zničí!
haha to je dobry gol, ze on rozist s tebou a ty ho nechces stratit. vysinuty psychopat, utekaj dievca
nezmeni sa nikdy bude ti zo zivota robit peklo!!! ja som mala takého istého co skutok to nevera a popritom vôbec nemal tiez dovod lebo mal taku sprostu frajerku ako ja co chodila len do roboty a domov !! inak sa moze hambit taha mu to na 40 a chova sa ako decko... ze sa taky chlap nehambi....
To nie je žiarlivosť!!!
Ak by to aj žiarlivosť bola, tak sa tomu človeku nedivím, nedivil by som sa nikomu. V dobe aká je a so vzťahmi ako ich poznajú dnešní ľudia by som asi reagoval podobne. Nikto nikomu nedôveruje, každý každého využíva.... Celkovo sú ľudia doslova ,,zlí,, a nedá sa im dôverovať
Preto sa nečudujem ani ženám a ani mužom, že sú podozrievaví a žiarlia!
ale opakujem, toto nie je žiarlivosť!