spanok

Príspevok v téme: spanok
spiacaprincezna

Neviem , ci aom jedina ,ktorej sa toto stava. Chodim do prace , ked pridem z prace, idem rovno spat. Som mlada, ale mam pocit, ze nezijem . Len prezivam . Tesim sa ,ked skoncim pracu, a mozem si lahnut a spat . Dpat, snivat , snivat o tom, ako chcem aby moj zivot prebiehal, a ked muaim vstat , som nestastna ze sa z tych krasnyvh bezstarostnych snov prebudim . Nechcem si siahnut na zivot, to nie.... je tu niekto , kto robil podobnu vec? AKO ste to riesili? :-( Takto moj zivot pokracovat nemoze:-(

WHISPER

nevrav hop kým nepreskočíš...
nejde o "IQ" ale aj o rodinnu situaciu a to nemyslim len financnu,..
su ludia ktori by chceli a na vš sa nedostali,..
ale pokial niekto má "iba" :-D gymnázium.. čo je nič... lebo zmaturuje a odbor? nič.. ked sa taky povyšuju tak až takí chytrí nie su..
a ten čo sa učí na stavebnej skončí odbor: informačne technologie či čo to je proste "IT" moze kludne zarábat 1 000€ a viac
ale taký ktorý ma o sebe vysoku mienku že z neho bude šéf...
ti poviem poznam takeho osobne.. :-D
je jedináčik, chodil na gymnazium, lebo bol mudry, 1tkár, išiel na vš, no a kedze je jedináčik a rodičia nemusia delit peniaze medzi dve deti, tak je jasne ze chlapec uz od 18 mal auto... popri študiu na vš "pracuje" ako finančny poradca, vystatuje sa peniazmi svojich rodicov, odfoti sa v obleku, kravate niekde na káve v podniku a prilozi k tomu status "pracovný meeting" potom riešil dačo s tymi reklamamy, už ma nenapadne ta najznamejsia firma" kde dostane akoze auto sluzobne atd... klamanim ludí, ze ich volá na prezentacie,...atd... potom pridá foto z BA ze "sluzobna cesta"
no proste trápne.. :-D a chlapec je nič pritom..
a ked ho porovnám s mojim kamošom cigánom ktory si v 20 zobral hypoteku na dom, ma zenu, už 2 deti, auto, prácu stabilnu...
no kto je viac?? ja si myslím ze ten šikovny ciganik ktorý má "iba" učnovku s vyučnym listom dosiahol viac...

každy má možnosť výberu,.. a to že niekto nemá vš neznamená že je neschopny, ludia okolo mna napriklad vedia, ze ja osobne som na vš odmietla isť, pritom som mohla.. a keby som chcela mohla by som isť aj teraz ale nie je to moja priorita... ja to k životu nepotrebujem...
.. u nás v práci to funguje tak že postup na vyššiu pozíciu nezáleží od dosiahnutého vzdelania ale od výsledkov v práci...
je tam jedna kolegyna ktorá je Ing. a je obyčajny robotník..
tak na čo jej je titul? prečo nerobí niekde vo firme ja neviem napr. učtovničku..?
a moj majster je odomna starší o 2 roky, ma len učnovku..takze tak..

a su firmy kde to funguje tak ze šefom sa stane 25 ročný sopliak čo skončil na vš študium, lebo jeho tatko chodil do školy s riaditelom spolocnosti su kamosi a tak synáčikovi vybaví flek...

kyrill

Ešte dodatok: Možno nepochopím, čo sú to ranné, obedné či nočné smeny, nakoľko štúdium mi ide výborne, takmer excelentne. S mojou inteligenciou mám našliapnuté na kariéru, o akej sa tebe a mnohým ďalším zrejme ani len nesnívalo. Práve naša inteligencia nám predurčuje to, kam to v živote dotiahneme. Človek s IQ 100 nemôže očakávať, že bude zastávať vedúce pozície s mesačným platom, ktorý sa bude rátať na tisícky. Práve títo spomenutí ľudia dennodenne vyplakavajú na rôzných internetových diskusiach, najradšej by vyvraždili celý parlament a ujali by sa moci oni.

kyrill

WHISPER - Ja nič neporovnávam, vyjadril som sa len k tomu spánku, takže nerozumiem tejto tvojej útočnej reakcií. Keď sme už pritom, tak nie je škola ako škola. Je rozdiel sedieť niekde na 2-,3-ročnej stavebnej odbornej škole 5 hodín s účivom piataka ZŠ a sedieť na gymnáziu 8-10 hodín a sústrediť sa na výklad o poznanie ťažšieho účiva (oproti učňovským školám), nehovoriac o VŠ...

WHISPER

kyrill
"Do školy vstávam o 6:35 a spať idem zväčša okolo 1:30."

nemožeš porovnávať školu z prácov, ja ked som chodila do školy X-krát som v noci nespala lebo som sa venovala frajerovi, od neho byval pár domov odo mna, som dosla domov sa umyt, najest a do skoly alebo na prax... :-D v čase ked ty si vstával do školy som ja už sedela vo vlaku do ineho mesta, kedze som dochádzala...

keby som to urobila teraz tak ma v robote vyrúti...
je rozdiel sediet v skole, podopierať si hlavu rukou sa nepretrhaš..
a je roziel makať v robote, kde človek potrebuje energiu, ked sa nevyspi ziadna kava nepomoze a zvlast pokial ma človek problemy s nizkym tlakom navyše...
spanok je základ...

niektorí si to velmi jednoducho predstavuju,..ked nemaju ani šajnu...
pochopíš až ked vyjdeš skolu a budes musiet chodiť do práce...

napriklad...ked ma človek nočné 12ky cely tyžden potom 8čky ranne, 12ky nočne zase, potom ranné, potom nočnú 8čku, kde o 6 ráno nadriadený zahlási že treba prísť na pobednú, pridem domov o 7, kym sa osprchujem, naranajkujem, idem spat o 8 asi 4 hodiny, lebo o 13 musim z domu.. o 22 končím pobedku o 23 dojdem domov, osprchujem sa , preberie ma neviem zaspat,..este o 2:30 sa prehadzujem a ráno o 4 mi zvoni budík do rannej... tak je jasné že organizmus je z toho dobre mimo... a potom sa človek nevie dospať..
aj práca a práca je rozdiel.. robila som 12ky denne, nočne, už v predchadzajucej praci ale nebola som taka hotova ako tu..
je rozdiel sediet v pokladni na riti a je rozdiel robit vo vyrobe a o pracovnych podmienkach nehovoriac,.. robiť v klimatizovanom obchode a robit niekde kde je 40 stupnou uz teraz...a klima? to je čo.. zamestnavatel nepozna...

kyrill

Ja toho naopak veľa nenaspím. Dĺžka môjho spánku je priemerne 4,5 hodiny. Do školy vstávam o 6:35 a spať idem zväčša okolo 1:30. Telo teenagerov je však nastavené na spánok v čase 0:00 až 9:00, preto majú mladí problém zaspať pred polnocou. V dospelosti sa telo postupne dostáva do rovnakého režimu ako v detstve, teda telo sa znova nastaví na spánok v čase od 22:00 do 7:00. Treba však povedať, že občas si 5-10 minút pospím aj cez deň.

Ipsik

Podľa mňa si si to tak vsugerovala, že to tak budeš robiť, tak to tak robíš. Neverím, že keby že si dáš silnú kávu plus niečo sladké, že by si nemala energiu (trochu vínka). Trochu viac si cibrí myseľ, aj to pomáha k vitalite, nejaké krížovky a podobne. Keď berieš aj nejaké tlmivé lieky, tak je to možno aj kvôli tomu.

WHISPER

neboj ja tiez niekedy prespím cely den po práci..
o 4 vstavam mam fyzicky narocnu robotu kde mi rukami prejde niekolko ton dreva za 8hodinovu zmenu.. ze som hotová...
pridem domov o 15, osprchujem sa, najem a idem spat :-D na nejake 2 hodiny o 19 sa napr. zobudím, kuknem co je v telke, zjem jogurt a idem zas spať :-D niekedy to mám tak...

Jaja15

Ak si mladučká je to upne normálne....záleží kde pracuješ a o koľkej ráno vstávaš....Ak robíš niekde vo výrobe a vstávaš o piatej ráno, tak napriek tomu že si mladá, si organizmus potrebuje oddýchnuť a "zvyknúť si"...Mala som to aj ja, po škole som začala pracovať vo výrobe - prvé 2 roky som sa nevedela dospať, hneď ako som prišla domov som išla si lahnúť, potrebovala som hodinku -dve aby som mohla znovu fungovať....naozaj záleží ako veľmi sa tvoj život zmenil oproti študenskému životu(menej spránku, skoré vstávanie, fyzicky náročná práca)....ae ak pracuješ niekde v administatíve a do práce vstávaš o nejakej siedmej - tak vtedy by si už mala hľadať príčinu