Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresívne stavy

shelly92

Ahojte ako vidím tak iné mi neostáva ako navštíviť lekára. A ten rozhodne o liečbe , najviac mám obavy z toho že cestujem čoskoro a nebudem sa cítiť dobre. Nemáte nikto skúsenosti ale nepoznáte niekoho takého kto sa z toho dostal. Lebo už nechcem ďalej užívať tie lieky ale bojím sa že mi bude zasa opäť tak hrozne.prosim píšte ludia

Kycera

S týmto sa musíš obrátiť na lekára, kt. Ti lieky predpísal. Dá Ti správny popis ako ich vynechávať, ale aj tak budeš mať reakcie pri ich vynechávaní. Najmä vtedy, ak si ich užívala dlhodobo. Okrem toho sú to návykové lieky.

shelly92

Ahojte ludia ,chcwm sa sa Vas spytat jednu vec .Beriem diazepam proti uzkosti a stresu ,a gerodorm na spanie.Coskoro mam ist do zahranicia a chcela by som si odvyknut od tychyo liekov.Uz som to skusala ale bolo to este horsie .Prosim poradte mi ludia ako postupovat.Ci treba navstivit neurologa alebo psychiatra.Ale so psychiatrom nemam dobre skusenosti.Raz mi dala lieky po ktorych mi bolo strasne zle ,tak som ich hned vyhodila.Prosim poradte mi.

oktobrova

fujky ti napisala, co to spravilo s nou, to ti nestaci???? hned by som to vysadila. im nejde o teba ale o predaj toho lieku. pozri si videa.

michellle31

medikamentus dakujem za odpoveď :)

Uvažujem nad tým, že za ním pôjdem

môj vek je 23 rokov, rodina o tom nevie, pretože práve rodina bola tá, ktorá to viac menej zapríčinila, celý život tam boli nejaké nezhody a hádky a ja som mala potom problém so začleňovaním sa medzi ľudí, napriek tomu som bola ale vždy cieľavedomá, čo sa týka školy a práce, no v poslednom období nedokážem poriadne existovať, v škole nemám dobrú dochádzku a už absolútne sa nedokážem sústrediť na písanie práce, ktorú za pár týždňov odovzdávam.
Nemám nikoho komu by som sa mohla s úplne všetkým zdôveriť, ide aj o to, že sa nerada zdôverujem ľuďom s týmito mojimi emóciami (ako povedal psychiater, že sa snažím mať všetko pod kontrolou, pretože som mala ťažký život a musela sa spoľahnúť len na seba), ale už mám pocit že to poriadne vo mne "vybuchlo". V podstate to všetko zapríčinila moja mama, ktorá ma vždy kritizovala a hádala sa, nemala som v nej žiaden pocit bezpečia a príliš som si to pripúšťala.
Mám ešte priateľa, nie sme spolu dlho.V období keď sme sa spoznali, vedela som aspoň ešte normálne fungovať. On je veľmi dobrý a príjemný človek a vážim si ho, rovnako ako aj on mňa, ale mám pocit, že sa mu to bojím povedať, čo si o mne pomyslí, keď beriem také lieky.
Mnoho ľudí ma v živote sklamalo, mnoho "priateľov", nemala som šťastie na kolektív a teraz sa to všetko nejak prejavilo.

medikamentus

Ano, trva to aj 2-3 tyzdne, kym sa ucinok dostavi. U niekoho aj viac.
Mas pri sebe niekoho blizkeho, kto ta podporuje a dozera na teba?
To je dolezite. Rodina a blizky by mali vediet o tom, ako sa citis a ake
lieky uzivas. Je aj mozne, ze prave tento liek pre teba nie je vhodny.
Kazdy dobry psychiater ta ma vyzvat, aby si sa mu ihned ozvala, ak
taketo pocity budes mat.
A teraz, len moj nazor. Ak je tvoja depresia len akasi zivotna epizoda
po nejakej strate priatela, prace a pod., tak sa skor snaz liekom tohto
typu vyhnut. (Nepises nic konkretne, ani vek).
Ak mal v tvojej rodine niekto podobne problemy, pripadne sa citis
naozaj velmi zle, tak chod hned rano k mudr. a konzultuj inu medikaciu.
O suicid. myslienkach by mal byt lekar hned informovany, takze aspon
zatelefonuj. Neboj sa.

michellle31

Neviem či mám anhedóniu, samozrejme, že mám aj tie stavy keď sa s ničoho nemôžem tešiť, stále som smutná , ale ťažko reagujem aj na ľudí...budem to riešiť najmä psychoterapiou, už som si zajednala termín, ale musím počkať dovtedy. Psychiater mi povedal, že trvá týždne kým sa dostaví účinok a že tie stavy dovtedy môžu byť aj zhoršené...no ja mam pocit, aj keď predtým to psychicky nebolo úplne OK, tak teraz sa mi vynára úplne minulosť, úplne sa stránim všetkých aktivít, mám myšlienky samovraždy/ dokonca aj veľkej nenávisti voči tým čo mi blížili (a pritom tieto emócie som už prekonala, ale teraz pri liekoch sa znova objavili)

Ipsik

Nuž, tie kilá idú hore, preto je lepšie sa s tým vysporiadať nejako sám/a. Ten ospevovaný serotonín možno získať aj niektorými prirodzenými aktivitami, napr. Slnko, hudba, rôzne aktivity, vtipy, štopkanie ponožiek, vyhýbanie sa kamarátom.