Prosim poradte. Uz dva roky ma boli zub, najskor bol len citlivy na studene, kaz nenasli, tak mi ho stale liecili a vysledok ziaden, vraj hypersenzivivita. Mala som tam docasnu plombu, ked mi ju menili tak sa k tomu este pridala aj bolest na zahryznutie a takto je je uz dva mesiace, naposledy mi vymenili bielu plombu za amalgam, vraj niektorym ludom to pomoze, mne nic. Posledna moznost je vytiahnut nervy, ale ked mi robili RTG vraj nie je dovod, plomba nie je hlboka, ale ak teda budem chciet, urobia to. Nikto nevie co mi je, nevedia si uz dat rady. Mali ste niekto podobny pripad?
Nikto si nevie dat rady s mojim zubom SURNE pomoc
To som citala v temach, niektorym tam nechali kusok nerva, niekolkodnove bolesti atd. Tiez mam vybrane nervy uz 10r. z dvoch zubov, ale to robili v zahranici, tak tu sa obavam, ako to dopadne ked som citala tie pribehy mam dost... A na RTG nie su tieto zapalove procesy, alebo odumieranie vidiet? Fakt ma ide uz porazit z toho... Ako to vlastne prebieha? Niekde citam, ze zub nechavaju otvoreny, ved to mi pride chore, bakterie atd, alebo tam davaju liecive vlozky... A ze to trva niekolko hodin ked sa robi stolicka, lebo ta ma viac nervov a musia robit korenove vyplne. Toto robili mne v UK a to ani stolicky neboli a trvalo to vyse hodiny, vobec neviem ako sa to robi tu
takže máš len dve možnosti:
bud si dáš vybrať nerv a budes mat zub,.. alebo si ho dáš vytrhnuť..
zo stoličky mam vybraty nerv ešte od strednej vyše 8 rokov a nemám s ním absolutne ziadne problemy! ani o nom neviem...
na prednom zube mam vybraty asi od 15-16r. cize vyse 10 rokov
v tom case mi zubarka povedala ze sa nedá ani vybielit ked zacne tmavnut ze len vytrhnut a novy, ze ajtak bude mat zivotnost mozno 5 rokov... a aha.. uz vyse 10 rokov.. ale davam si pozor ze ked jem jablko tak si ho pokrajam nezahryznem do celeho aby sa mi nezlomil,
no a dnes už čitam ze nie je problem vybieliť "z vnutra" lebo zacal mi tmavnut , rano sa zobudim ze mam pol zuba šedy ale priebežne zosvetlei, pritom neviem čo to sposobuje,.. tiez akesi do zlta sfarbenie je na nom... a to je moj jediny problem s odumretym zubom... inak nič...
ake muky??? :-D je vela ludi čo aj poznam a maju vybrate nervy zo zubov, tie zuby uz nebolia!
ja osobne som s jednou stoličkou mala tiez taký problem, ze som bola u Dr. ze ma boli zub a tak mi vymenila plombu za novu, s tym ze asi "povolila" tak ze ma to "omína"... no v tom case som chodila k zubarke kazdy mesiac čo sa mi zuby kazili... a furt som sa stazovala ze ma stale boli ten ten zub, ze pri jedeni .... ze mam v nom take pocity ako na zaciatku som mala pri tom prednom ked mi odumrel..
ona len svoje ze "tam ta nemá čo bolieť! tomu zubu nic neni, mas novu plombu.."
znásala som to rok,..po roku som k nej dosla s tým ze sotva som zavrela dvere za sebou a uz som jej oznamila ze ideme vyberat nerv z toho zuba.. ona ze dobre...
no a ked ho otvorila tak mi dala za pravdu, ze ten zub zacinal odumierat, ...takze tak...
takže som velmi zvedava ze ked sa po dlhom uvazovani a dalsom vyhodeni penazi rozhodnes nakoniec dat vybrat nerv že čo s tym zubom budes mat...? urcite toto iste,..ze ti odumiera pomaly a preto to tak citis..tak ako som to mala ja...
Takze este raz. Zub nikdy nemal kaz, jedneho dna len zacal byt citlivy na studene. Isla som k zubarke na pohotovost, vyvrtala, dala plombu, stale citlivy na studene. Vratila som sa z dovolenky a moja zubarka povedala, ze to je docasna plomba, musi ju vymenit, medzitym mi tam stale natierali nieco na ten zub, aby prestal byt citlivy, neprestal. Vymenila plombu za normalnu, k citlivosti na studene sa pridala bolest na zahryznutie. RTG cisty, plomba nezasahuje k dreni, nic nikto nevie co mi je. Tak ide sa menit kompozit za amalgam, lebo biele plomby vraj niekedy ludia neznesu. Ok, pomohlo, ale zasa to zacina. V mensom, ale vratila sa citlivost na studene a aj na zahryz. Tak co teraz? Sak si so mnou uz nevedia dat rady a kolko som tam nechala penazi radsej ani nehovorim. Vybral nervy a spravit z neho mrtvy zub ked je inak zdravy? Co mu teda je? A ked som si teraz citala ake muky zazivaju ti co si dali vybrat nervy, mam vsetkeho dost.
Moja,
Ved si vygogli nazory mudr. zubarov o tých veciach, tam to maš presne to čo som hovorila.
To nie su divné veci Hadam citiščo by bolo dobre pre teba, a čo ti nevyhovuje.
ja mam vybratý nerv z predneho horneho zuba už vyše 10 rokov a nemám absolutne žiadne problemy, odumrel mi , skapínala som od bolesti, musela som to mať otvorene, hnis v ustach , čistila mi to...
a dnes neboli, žiaden problem,...
len ta nevyhoda že mi začal už tmavnuť, ale dá sa to riešiť vraj "vnutornym vybielením peroxidom" zabudla som sa mojho zubara opytat ci nevie kto to robi v okolí a čo ma to vyjde...
Pises uplne od veci, fakt divne toto. Nechaj tak
Tebe sisi. lebo ked menis amalgan, aby si ho dostala z tadial tak to musís vyvrtat, lebo je tam zaliaty, a niekedy je to väčsia diera, može ti to zlomit zlu, nikdo nehovorí o kaze, ale ukony čo sa robia, zubar ked
otravujes ti urobí čo chces, ved ty platíš.
Nervy su tam na nejaký účel,aby si mala pevne zuby, aj nervy, aj aby sa ti zlepsoval a ukludnil stav, na to iné ako dobra strava neexistuje.
Cukor draždi citlivé zuby,a dasná- nikdo tu nehovorí o kazoch, ale o chrupe,ktorý je tym pevnejši a sa dobre regerenuje čim lepšiu sttavu tam das, po jedle vyplachovat,
Nie nahodou ty chces radu?Ked je zubar bohovský, čo sa pýtaš..
Koľko maš rokov?
Tebe sisi. lebo ked menis amalgan, aby si ho dostala z tadial tak to musís vyvrtat, lebo je tam zaliaty, a niekedy je to väčsia diera, može ti to zlomit zlu, nikdo nehovorí o kaze, ale ukony čo sa robia, zubar ked
otravujes ti urobí čo chces, ved ty platíš.
Nervy su tam na nejaký účel,aby si mala pevne zuby, aj nervy, aj aby sa ti zlepsoval a ukludnil stav, na to iné ako dobra strava neexistuje.
Cukor draždi citlivé zuby,a dasná- nikdo tu nehovorí o kazoch, ale o chrupe,ktorý je tym pevnejši a sa dobre regerenuje čim lepšiu sttavu tam das, po jedle vyplachovat,
Nie nahodou ty chces radu?Ked je zubar bohovský, čo sa pýtaš..
Koľko maš rokov?