Prosim poradte. Uz dva roky ma boli zub, najskor bol len citlivy na studene, kaz nenasli, tak mi ho stale liecili a vysledok ziaden, vraj hypersenzivivita. Mala som tam docasnu plombu, ked mi ju menili tak sa k tomu este pridala aj bolest na zahryznutie a takto je je uz dva mesiace, naposledy mi vymenili bielu plombu za amalgam, vraj niektorym ludom to pomoze, mne nic. Posledna moznost je vytiahnut nervy, ale ked mi robili RTG vraj nie je dovod, plomba nie je hlboka, ale ak teda budem chciet, urobia to. Nikto nevie co mi je, nevedia si uz dat rady. Mali ste niekto podobny pripad?
Nikto si nevie dat rady s mojim zubom SURNE pomoc
ahoj, nemam sice skusenost ako ty, ale mam skusenost s vytiahnutim nervov zo zubu... zub sice boliet prestal, ale aj tak mava obcas "svoje dni" mozno tak 1-2x do roka kedy neskutocne boli a nezaberaju ani bezne dostupne analgetika.. ale aspon mozno ciastocne by to mohlo poriesit tvoj problem... a neboj sa vyberu nervov, ak si das injekciu vobec to necitit :)
Tebe sisi? V prvom rade tam nikdy ziaden kaz ani nebol, ale ok ty vies lepsie ako zubar.
moja mila, čim viac do toho rýpeš a manipuluješ s nim, tym je to horsie.
nechaj to napokoji, nevymyšlaj, ži s tym ono sa ti to napraví, daj si travu, ktorá nedráždi citlive zuby, asi si taký typ teraz po tých všeliakých ukonoch.
Amalgan dobre drží vele roky-mne vydrzal 3O rokov, vydržal by aj viac.
3ak to je tam malé množstvo. Biela sa ošuchava.Ked tam už amalgan bol, mala si to nechat a nie znova vrtať,ked robís vsetko naraz, tak to boli.
Slovenský narod rad opakuje po zahraničí.
V minulosti niektorí mnísi mali super chrup, lebo mali vyhodený cukor, jednoduchu stravu ktorú si pripravovali.
moja mila, čim viac do toho rýpeš a manipuluješ s nim, tym je to horsie.
nechaj to napokoji, nevymyšlaj, ži s tym ono sa ti to napraví, daj si travu, ktorá nedráždi citlive zuby, asi si taký typ teraz po tých všeliakých ukonoch.
Amalgan dobre drží vele roky-mne vydrzal 3O rokov, vydržal by aj viac.
3ak to je tam malé množstvo. Biela sa ošuchava.Ked tam už amalgan bol, mala si to nechat a nie znova vrtať,ked robís vsetko naraz, tak to boli.
Slovenský narod rad opakuje po zahraničí.
V minulosti niektorí mnísi mali super chrup, lebo mali vyhodený cukor, jednoduchu stravu ktorú si pripravovali.
Stafylokoka asi nemam, kedze mi pomohla amalgamova vypln...
Co sa tyka amalgamu tak je lepsi co sa tyka stoliciek vydrzi silny tlak zubov ak clovek prezuva miesi potravu.Amalgam chcu zakazat koly ortuti ktoru obsahuje myslim, ze skoda zahodit uzasny material ktory roky sluzil vyborne.Spomente si kolko vam v ustach vydrzal amalgam a kolko ine vyplne.
Naš tam zlateho stafilokoka ja som to liečil susutredenými frekvenciami a pomohlo to asi tak 3-5 x a je to.
Po vybrati nervu nemas pokoj, zub sedne a lame sa, pridu ine problemy. Momentalne mi presla bolest, dokonca je to o 75% lepsie. Nakoniec zrejme pomohlo vymenit bielu plombu za amalgam. Nie som si ista, ci to vydrzi, musim si zaklopat, ale je to velmi zvlastne. Vacsinou ludia neznasaju amalgam a nie naopak... Ak je tu niekto s rovnakou skusenostou, ozvite sa
mala si si dat hned vybrat nerv a mas pokoj...!
Mala si zub vrtaný predtým ako začal byť citlivý? Reps. bola už vtedy v ňom nejaká výplň? Ak áno je možné že plomba bola nesprávne urobená a zubný nerv bol dráždený. Mne sa stalo to isté, zub zdravý, nikdy nebolel a po výmene malej plomby začal byť citlivý. Na takéto veci treba dávať pozor, ja som sa nehala odbiť doktorom že je to dobre. Zub odumrel a zapálil sa. Ja by som na tvojom mieste vyhľadala iného zubára, kvalitného s ktorým to skontultuješ a uvidíš čo sa dá robiť, možno je to len precitlivenosť. Pri zuboch je obzlášť dobré ked človek počuje viac názorov a potom sa rozhodne. Je škoda prísť o zub len preto, že zubár nevedel čo dalej.