Mám 4% tuku, ale pás 90 cm. Prečo?

Príspevok v téme: Mám 4% tuku, ale pás 90 cm. Prečo?
nano

Ahojte, už pár rokov bojujem so zväčšujúcim obvodom pása, ale číslo na váhe ostáva nezmenené (80 kg).
Mám 30 rokov (výška 200 cm), sedavé zamestnanie, ale chodím trikrát do týždňa cvičiť HIIT, všade chodím po schodoch a dodržujem pravidlo 10 000 krokov denne.
Stravujem sa veľmi "clean", žiadne fastfoody alebo ťažké vyprážané jedlá, pijem vodu, kávu, čaje.
Nedávno som bol na analýze tela, kde mi vyšiel výsledok, že mám 4% telesného tuku. Nemal by som byť pri takomto percente tenký ako prútik (čo aj som, ale obvod pása tomu odporuje). 90 cm pás je podľa mňa strašne veľa a ani to nevyzerá dobre, aké máte názory na toto vy?

nano

však presne o to ide, že na bruchu nemám žiaden tuk, ozaj že možno minimum. Preto nechápem, že mám taký obvod pása, keďže by som mal byť tenký ako palička. Takže cvičiť viac a jesť viac, pochopil som to správne? :)
aj keď mi to príde ako zlý nápad, lebo keď budem viacej jesť tak sa mi bude naopak brucho zväčšovať :D

0vecka

Dee8 no sak to je ten Problem ze je strasne chudy ale ma relativne velky obvod pasa. a typujem ze to bude tym ze nema ziadne svaly

Dee8

Horná hranica obvodu pása pre mužov sa udáva na 95 cm, niekde aj 100 cm a to sa berie do úvahy muž s priemernou výškou (okolo 180 cm), takže na 2-metrového muža tých 90 cm naozaj nie je veľa... na druhej strane, váži dosť málo...podľa BMI má takmer podváhu...keby mal natoľko vyvinutú svalovú hmotu, vážil by viac...

neviem111111

vobec neni vela, ved keby mal menej, zlomi sa napolovicu. jasne ze tak stavany chlap bude mat sirsi chrbat a tym padom aj viac cm v pase.

0vecka

Dee8 podla popisu si zakladatela predstavujem ako postavu typ sparatko s ochabnutymi svalmi a tam proste vyliezaju z toho brucha vnutornosti... aj ked ono pri vyske 205cm tych 90cm zase az tak Vela neni

Dee8

Dobré by bolo zistiť, koľko máš kostrového svalstva a viscerálneho tuku. Tie 4 % teoreticky môžeš mať, obvod pása nevie určiť, aké tkanivo ti tvorí tú "hmotu" na bruchu...ako ukladanie tuku tak aj distribúcia a nárast svalovej hmoty má genetickú predispozíciu, takže môžeš mať taký typ postavy, že sa ti najviac svalovej hmoty tvorí v páse.
Veď aj sám vidíš či máš pás široký, ale pevný, alebo ti trčí brucho...

neviem111111

no toto mi pripada ako velice zvlastna a nezdrava posadnutost svojou postavou, este obzvlast u chlapa... 205 cm a len 80 kil, to ani nechcem vediet ako vyzeras... vychudnuty anorektik, ktory tuzi mat 60 v pase ako modelka. stavbu svojho tela nezmenis.