Tráviace enzymy

Príspevok v téme: Tráviace enzymy
mima9

Už dlhšiu dobu som mala problemy so zaludkom,bolesti,krce,zapcha alebo hnacka, zacala som brat traviace enzymy co obsahuju: amylaza,proteaza,glukoamylaza,proteaza 6.0,proteaza 3.0,lipaza RO, celulaza,diastaza,,invertaza, este to obsahuje ryzove otruby,protihrudkujucu latku E460 a emulgator E464,beriem to tyzden a uz po dvoch dnoch sa citim ovela lepsie,prestali bolesti aj krce,aj na velku som bola kazdy den...akurat mam riadny ekzem na tvari, same cervene suche mapy a neviem ci to moze byt od tych enzymov, prosim vyznate sa niekto, mohlo by mi to sposobit takyto problem?Ak ano ako dlho to moze trvat?Lebo vyzeram hrozne, cela tvar ma stipe, krem som nezmenila a nikdy som problem s p,etou nemala...dakujem

Mima9

tmv...tú hubu chaga mi kde odporučíš kúpiť? môžem vyskúšať
prezývka...psylium mám doma vždy, niekedy som sa snažila piť každý deň, ale ani v tom už nevidím dáky účinok až sa mi už zhnusil,musím sa premôcť, aby som vypila, teraz som si kúpila s jablkovou chuťou a pektínom, ale je rovnako hnusný:-)
ten carbofit vyzerá dobre...nezapeká?? lebo zvyknem brať aj klasické čierne uhlie carbosorb, pomôže keď cítim, že zase mám dáky problém, ale robí mi zápchu, takže potom si dám zase sirup so sennym listom:-) a tak dookola..

Prezyvka

tie prve enzymy boli mozno malo ucinne a preto si mohla citit slaby ucinok. mozes vyskusat vacsiu davku a uvidis, ci to prinesie nejake vysledky.

inac na ocistu criev mozes skusit aj carbofit - ten sa moze brat aj dlhodobo. takisto vela vlakniny pomoze-napr psyllium.

tmv

Skus hubu Cagu / Chagu /, je v kapsuliach, aj caj, ja beriem dlhodobo Wobenzym a citim sa lepsie, ale asi treba brat vyssie davky.

Mima9

Veď to, že sa mi nechce kupovať zase ďalšie tráviace enzýmy, tieto sú Colenzymcaps za 37Eur, tie čo som brala minulý rok boli Biocoenzym complex za cca 13eur...už som z toho sklamana, lebo okrem toho beriem aj probiotika celý rok, naučila som na to celú rodinu a vždy som bola presvedčená, že práve preto sme aj zdraví, ale posledné dva roky mám stále problém so žalúdkom, a už niekedy neviem či aj tie probiotiká dobré kupujem, predtým som to neriešila, v lekárni som kúpila vždy také aké boli v akcii, alebo nejaké výhodné balenie a boli dobré, aj keď...čitala som testy a niektoré aj tie drahšie vyšli v testoch zle...tak neviem, okrem toho mám plno tráviacich zmesí ako tinktúry z bio obchodov, stále si niečo kupujem a skúšam a nič... helicobakter sa z krvi nepotvrdil, nehovorím, že mi je nejako hrozne zle, ale cítim, že trávenie nemám v poriadku, myslím, že to bude aj z dlhodobého stresu v robote, mám hrozné zlé vzťahy v robote, moje kolegyne sú strašne hlúpe a až teraz zisťujem, že s hlúposťou je veľmi ťažký boj...ale už na tom pracujem, idem dať výpoveď tak verím, že aj tieto problémy skončia...ináč dnes som si tú kapsulu už nedala, uvidím, či sa mi tá pleť napraví, lebo takto nemôžem chodiť do roboty...a za dáke tri týždne skúsim znovu začať brať a uvidím, či to bolo z toho...ešte som nikdy neskúšala mastichu tak uvidím ,možno ešte to vyskúšam, lebo som už dáka znechutená a myslím, že sa v tých výživových doplnkoch prestávam orientovať a mám chuť všetko vyhádzať z okna:-)

sg

Ako uz bolo nizsie spomenute, moze to byt herx... reakcia, skus ich dalej uzivat, ale zaroven pit vela tekutin, cajov...

BJ

Problem je, ze to moze byt aj detoxikacna reakcia, teda ze to vlastne moze byt dobre, ale to nikdy nevies. Moze to byt aj reakcia na tie enzymi.
To je problem enzymov ze su drahe, a dovolit si len tak skusat jedny za druhymi si moze len niekto bohaty.
Mohla si este uviest, ktore si brala. Aj tie polovicne minule. Mozno by som ti poradil nejake dobre, ktore poznam, ktore by si este mohla skusit.

mima9

Ano problém s pleťou mám, až keď som začala brať tie tráviace enzýmy, viem, že ľudia čo majú zlé trávenie mávajú ekzémy a iné kožné problémy, ale ja som vždy mala peknú pleť, skoro bezproblémovú, aj krém som si vždy mohla dať akýkoľvek, nikdy som nemala žiadnu alergiu...no budem to musieť vysadiť, keď radíš, že by som ich mala zmeniť...aj keď mi to bude ľúto, lebo tieto tráviace enzýmy boli raz také drahé ako podobné,čo som brala minulý rok a s tými som nemala ani žiadny problém...aj keď pri nich zase dlhšie trvalo, kým som videla nejaký efekt... a ani nebol bohvieaký...

Prezyvka

ten ekzem vznikol az po zacati uzivania? ak ano, tak ich treba zmenit.
inac podla mna ekzem moze byt zapricicene zaludocnymi problemami - predsa len, strava tam pri nedostatocnom traveni kvasi/hnije - a niekde sa to moze prejavit.