Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hanbim sa povedat nastavajucemu...

Príspevok v téme: Hanbim sa povedat nastavajucemu...
uplakanaa

S mojim priatelom sme spolu uz cez 5 rokov. Tento rok mame svadbu. A stala sa taka vec, ze moj brat idu s manzelkou robit krstiny svojej dcere. Brat mi pisal, datum kedy to je, a ze ak chceme, ze mozeme ist, ale ze nemusime, ze to nie je povinne atd. Toto vsetko mi napisal v jednej sprave. Miesto toho, aby napisal, ze nas tam pozyvaju. Takze jasne, ze nejdeme :-(. A uz tyzden sa to snazim povedat mojmu drahemu. Ale vzdy uz len pri myslienke, ako mu to idem povedat, mam slzy v ociach, z toho ako som sklamana, ako nas tam "pozval" moj brat. Uz som kvoli tomu velmi plakala, lebo ma to boli, je to prva neterka, velmi som sa na nu tesila, hned sme ju isli pozriet do porodnice, darcekov jej vela kupili a teraz toto :-(. Viem, ze by som az zachvat placu chytila, keby som drahemu zacala vraviet ako ma to trapne pozvanie trapi. Vela krat som uz pred drahym plakala, ale toto je ine. Hanbim sa za spravanie mojho brata, ze nas takto pozval :-(

Matoo2

bud rada ze nemas vaznejsie problemy... ked ta takto dokaze polozit nezdvorily brat co budes robit ked pride nieco horsie? nehnevaj sa mila autorka ale posobis na mna ako dieta...

eugen2

este by som dodal k tomu hodnoteniu inych, ze sa nedá porovnat spravanie sa v rodine, kde si chceme vydobit udrzat svoje zaujmy a spravanie sa voci inym ludom napr. priatelom

eugen2

odporucil by som porozmyslat, ci ste sa aj vy neprevinili niecim voci nim co vyvolalo nedoveru a zly pocit na druhej strane, mozno si len prilis precitlivena na zalezitosti, ktore sa tykaju tvojej osoby a prilis prehanas; mozno mas voci nim pocit nespravodlivosti a zavisti; vzdy sa treba pozerat na veci z oboch stran a byt aj trochu empaticky a vcitit sa aj do druhej strany; to hodnotenie z oboch stran odporucam aj ludom, ktorí sa montuju d o zalezitosti inych ludi a nemaju poriadok vo vlastnych radoch

Messje

Ja si myslim ze nechcu robit okolo toho velke ceremonie,pokial maju malo penazi,alebo,,,skor mi to pride,ze nevedel ako ti povedat,ze krstni rodicia budu so strany manzelky,nechcel ta sklamat,nevedel ako ti to povedat a tak to urobil takto.Zrejme nemate prilis dobre vztahy v rodine,ked si taketo udalosti oznamujete cez sms spravy.U nas a som si ista,ze aj u adr1ii,takuto udalost rozobera rodina uz mesiac dopredu a osobne.
Priatelovi povedz,chodte tam a uvidite co bude dalej.V najhorsom pripade pojdete rovno odtial domov.Asi to vsetko riesi bratova manzelka.

Filip TT

Tiež si myslím, že najskôr ide o nedorozumenie, možnosti ktoré ma napádajú:
- brat vám to nechce predstavovať ako povinnosť a je pritom trochu neohrabaný
- brat má nejaký problém, kvôli ktorému nechce veľkú rodinnú sešlosť
- krstiny nie sú pre neho alebo pre manželku niečo významné, možno dieťa dávajú krstiť len preto, že to chcú jeho alebo jej rodičia

V každom prípade o tom môžeš so svojim milým hovoriť, možno ti poskytne nezaujatý nestranný pohľad. Ak máte byť manželia, budete si najbližší a oporou v každej situácii.

diziana

vobec to nemusel tak mysliet,ze by vas tam radsej nechcel.kludne to mohlo byt myslene,ze aby ste to nebrali za povinnost.zbytocne sa ozaj trapis

a_dr1a

Vsak nastavajucemu nemusis nic hovorit. Ukaz mu tu spravu od brata a nech si on sam spravi na to cele nazor. A potom to preberte spolu ako a co dalej (ist/neist, ai. A kto bude za krstnych rodicov? U nas to zvacsa byvaju surodenci). Komunikacia je inak zaklad. Vies este kolko roznych tem rozhovorov, riesenie problemov situacii vas v zivote bude spolu cakat? A este nieco. Ty nie si zodpovedna za tvojho brata. Ty si ty a on je on aj ked ste surodenci. Takze pokoj klud)

klik

ty svojho brata poznas najlepsie, ako to myslel, ako uvazuju, kolko maju penazi, co je pre nich dolezite a pod.
Mne sa to praveze paci ze vas tam netaha z povinnosti.
Zda sa, ze nerobi z toho vedu.
Zaver - podla mna ide o nedorozumenie. Zavolaj mu.