Čaute. Myslíte si,že zákon príťažlivosti naozaj funguje? Máte s tým aj skúsenosti? Ďakujem za všetky odpovede.
Zákon príťažlivosti
Mesacny princ,dakujem za pekny prispevok. Urcite maju citlivi ludia aj nejake prednosti ale v tomto svete budu vzdy tahat za kratsi koniec.
V tejto dobe sa ale nastastie o vsetkom zacina viac hovorit a je to dobre aj pre nas. A som rada,ze aj ked je nas o dost menej,niesom v tom uplne sama. Avsak v mojom bezprostrednom prostredi sa skor pohybovalo viac ludi,ktori boli presnym opakom mna. Taki ti manipulativni so zdanlivo obrovskym sebavedomim. Az narcisti.
Je to tazke. Asi vzdy budem v rozpore,co som si zvolila pre tento zivot a co chcem vo svojom zivote teraz. Ale podla toho ako sa poznam, aky som extremista,uplne na mna sedi,ze som si naschval vybrala velmi tazke zivotne podmienky.
Ale i tak by som brala,ak by sa mi z toho batohu trochu odobralo. :-)
Cesta najmensieho odporu je presne to co mi radis,ale este tam niesom. Ale pomaly tam smerujem. Takze najskor to prijat a potom mozno uvidim pripadne vyhody z toho plynuce.
Ale ja som v podstate nechcela o sebe pisat,rada by som si precitala tych,co sa im dari svojim nastavenim menit svoj zivot k lepsiemu. :-)
Moireal - či mi veríš alebo nie, tak ak by si žila ten podľa teba ,,normálny,, život, tak by ťa vôbec nenapĺňal. A viem, o čom píšem :) Väčšina ľudí ti bude tvrdiť, že sa musíš zmeniť, musíš byť inou, alebo inak premýšľať...ale je to naozaj tak? Naozaj túžiš byť inou ľudskou bytosťou? Netúžiš :) A vieš odkiaľ to viem, pretože som si to vyskúšal. Vieš ako sa hovorí - ,,Skôr ako si diagnostikuješ nejakú psychickú poruchu, tak sa uisti, že sa nebavíš s blbcami,, Už mi veľa ľudí povedalo, že by som mal zmeniť prístup, že by som mal myslieť inak a že možno niečo robím zle ak nie som úplne spokojný, ale... Čo ak niečo robí ,,zle,, skôr ten svet? To nenapadlo nikoho :D Čo ak si ty pre tento svet niečo, čo tento svet nedokáže pochopiť, no na druhej strane to potrebuje. Čo ak mu máš ty ukázať kto si a naučiť ho, ako sa s tebou zaobchádza? Pozitívne myslenie? Možno, no čo ak máš myslieť tak, ako myslíš, čo ak ťa to má pripraviť o energiu a tento svet ti ju má poskytnúť? Poskytnúť ti nevyčerpateľný zdroj energie vďaka ktorému by si všetko zvládla, poskytnúť ti spokojný život a všetko čo si praješ výmenou za to, že tu budeš a naučíš tento svet niečo, čo on nepozná. Ukážeš mu svoju dôležitosť?!
Mnoho ľudí má taký život, aký si pred narodením zvolili. Ty si volila cestu spoznávania, a rôznych životných skúšok. Ako som už písal v mnohých témach, nevedomosť môže byť bránou ku šťastiu, ale len pre tých, ktorí nechcú vedieť a nie sú dostatočne silní, aby si volili tú druhú cestu. Nechcela by si ,,obyčajný život milá Moireal a či mi veríš alebo nie, všetko toto čo sa ti deje má svoj dôvod a zvolila si si ho ty. Ty sa potrebuješ niečo naučiť, niečo pochopiť, niečo tomuto svetu odovzdať. Ľudia sa inakosti boja, často ju odmietajú a nedeje sa to len u ľudí ale na celom svete. Všetky živé organizmy to takto majú. Hovorí sa tomu selekcia - ale skôr by som to nazval strach z nepoznaného.
Nikdy by si nebola šťastná ak by si bola odrazu iná! Aj tvoja citlivosť tu pre niečo je.
Ak je cesta najmenšieho odporu toto, tak to nedokážeš :D Možno navonok ale tvoje ,,JA,, odmieta prijať to, čo existuje a s čím sa ty nestotožňuješ. Musíš pamätať aj na to, že telo nie je blbé a aj ono sa potrebuje chrániť. je to druh obrany voči tomuto svetu a tomu, čo podsúva práve tebe nemyslíš? Preto máš pocit, že nemáš silu, že si úplne vyčerpaná, ale nie je to celkom tak. Silu máš, len ju telo a myseľ vynakladajú na svoju obranu, nie na obranu iných ľudí a na obranu sveta :)
Ľudia majú jednoduchý život? Možno, ale chcela by si taký? Nechcela :D A to mi môžeš veriť, že tak, ako by si nechcela jednoduchý život, tak by si sa nikdy nezbavila ani časti toho, čo cítiš. Tvorí to totiž tvoju osobnosť, tvoje ja a tvoju jedinečnosť!
nech si myslí každý čo chce, aj tak ma nikto nepresvedčí, že ja som blbec a ak chcem byť šťastný, že sa musím prispôsobiť tomuto svetu a ľuďom v ňom! nech sa prispôsobí svet mne :D Ach jaj moje EGO :D Ale nie, svet ti nerozumie Moireal, skús priblížiť svoje myšlienky jeho jazyku. Je to ako keby si sa ocitla v nejakom cudzom štáte a neovládaš jazyk, nepoznáš kultúru a jednoducho aby si prežila, tak musíte nájsť spoločnú reč. No na to, aby sa tak stalo musia tú spoločnú reč hľadať obaja. Aj prostredie v ktorom žiješ a aj ty sama. je potrebné, aby ste sa vedeli dorozumieť. Pretože najviac nedorozumení býva spôsobených zlou, alebo žiadnou komunikáciou a nulovým pochopením.
Bolo mi dokonca povedané, že mám vo všetkom hľadať len to dobré. Niečo na tom bude :)
Možno ani tebe a ani mne tento svet nerozumie, možno nerozumie x ľuďom, ktorí sa trápia, ale prečo sa snažíme byť, ako ten svet a nesnažíme sa o to, aby on pochopil to, kým sme my?
Moireal - máš pocit, že citliví ľudia sú niečo, čo je pre tento svet neprijateľné? Hej, je doba mamonu, povrchnosti a je to veľmi rýchla doba. Ale nemyslím si, že by som chcel byť menej citlivým a žiť ,,normálny,, život. Čo tak spraviť zo svojho nedostatku skôr prednosť? Už som ich pár objavil a pochopil. Napríklad priateľstvá a vzťahy. Dlho som si myslel, že preto nemám priateľov alebo vzťah, pretože... Ale je to výborný nástroj na selekciu. Ak je človek takýto, tak hneď odhalí inú ľudskú bytosť, vie okamžite, či jej môže dôverovať, aký je ten človek a aj to, či ho k sebe pustí, alebo nie.
Vieš koľkí ľudia túžia po tom, čo máš? Len o tom nevedia, chodia z práce do práce a často si ani nevšimnú aké je počasie, akí ľudia sú vôkol nich a ani to, že napríklad spievajú vtáčiky :) Oni nevedia aký máš dar a ty to vieš, lenže ten dar potrebuješ najskôr pochopiť a naučiť sa s ním pracovať. Je blbosť myslieť pozitívne ak myslíš negatívne :) len potrebuješ popremýšľať, prečo myslíš tak, ako myslíš, nájsť súvislosti, objaviť to, prečo si taká, aká si. Aj oheň je dobrý sluha ale zlý pán. Máš obrovský dar Moireal, len takéto dary občas bývajú veľmi zložité a je na človeku, ako s nimi naloží. Ak niekto vyhrá v lotérií, tak peniaze okamžite rozfláka, niekto investuje, niekto ich dá na charitu a niekto si ich celý život sporí. Takto je to aj s tým čo máš ty a tým, kto vlastne si. Popremýšľaj :)
medikamentus, prajem ti uprimnu sustrast. Myslim, ze dava zmysel, co vravis. Za takymi ludmi ako bola tvoja sestra, ludia najviac smutia.
Ono to tak niekedy byva, ze ten co trpi a je pesimisticky, tu musi zostat zit a optimista zomiera mlady. Tiez sa mi vybavuje jedno dievca, ktore bolo stelesnenim anjela a zomrela ako 15 rocna. Mhm....
moja sestra bola ten najpozitivnejsi clovek, milujuca dusicka a zomrela dost mlada.
Dlho som sa hneval, Dnes uz viem, ze zomrela preto, aby sa cohosi nedozila.
Bolo to pre jej ochranu. Dava to zmysel?
Ja napriklad by som bola stastna keby mam uplne normalny zivot ako vacsina ludi,ale kedze ho nemam, nemozem povedat, ani zeby som bola spokojna. Mnoho ludi ma taky lahky zivot, ze uz nevedia co so sebou. Co by som dala zato mat aspon stvrtku toho co oni. :-D
Ale je to aj mojim nastavenim. Odmalicka som strasne citliva, tak ako tu bola tema o hypersenzitivnych ludoch. Vsetko si odmalicka beriem strasne k srdcu a k tomu moje zivotne okolnosti neboli 2x naj.
Cesta najmensieho odporu? Je to pre mna stav, kedy jednoducho prijmem to co je, nech uz je to akekolvek. Asi som uz vazne vycerpana, lebo pred casom by som este toho nebola schopna.
Ludia,a odporu sa ako zbavujete?
Moireal - ľudia chcú byť šťastní, ale pritom často to šťastie nezbadajú aj keby na nich sedelo :)
Skôr by som išiel cestou pochopenia ako odporu. Je mnoho skutočností, ktorým verím a ktoré určujú naše smerovanie. Nie všetci sme rovnakí a nie každý človek má rovnaké možnosti. Nie každý rovnako premýšľa a nie všetci máme byť šťastnými.
Predstav si teraz situáciu, keby boli všetci ľudia odrazu šťastní...no čistá katastrofa :D
Skôr je pre mňa osobne dôležitejšia spokojnosť a pochopenie kým som, akou cestou idem a kam by som chcel prísť.
Mne osobne nie je jedno, ako dosiahnem svoje šťastie. Ak by som ho napríklad dosiahol na úkor niekoho iného, tak by to vlastne nikdy šťastie nebolo a ja by som sa šťastným necítil :)
Vždy som spoznal len tých, ktorých som mal spoznať, ktorých som spoznať chcel a ktorí mali spoznať mňa. Veľa priateľov, učiteľov, mnoho zrkadiel....vždy mi každá jedna bytosť, ktorá mi do života prišla pripadala fascinujúca a vždy som sa od nej veľa naučil :)
Čo je vlastne cesta najmenšieho odporu?
Ano vlnenie a vibracie. Toto funguje. Vsetko vibruje. :-)
Asi mas pravdu, ze dokonale tento zakon v praxi nikto neovlada. A asi aj preto, lebo vyvoj ide stale dopredu. Stale budu nove a nove veci, ktore bude chciet clovek zdolat.
Zaraza ma trochu ako mohol zomriet na rakovinu taky Jerry Hicks. Bol to jeho vnutorny zamer ako opustit fyzicky svet? A ak aj ano, stale je to cudne. Rakovina vznika velmi casto z trapenia a on co mal tolko vedomosti o metafyzike...Hm...
O zakone pritazlivosti sa hovori a pise coraz viac. Ludia chcu byt proste stastni a je jedno ako to dosiahnu.
Ja som si povedala, ze proste cestou najmensieho odporu, to mi najlepsie pomaha udrzat sa v pozitivnej rovine. Je asi milion veci, pre ktore by som mohla byt nestastna ale na to uz ani nemam energiu. Poznas ten pocit? :-)
Moireal - vedome ho nevie používať nikto :D
To, ako keby niekto napísal, že vie používať lásku :D Never všetkému, čo niekto napíše alebo nejakým videám :)
Funguje na 100% - otázkou ostáva čo vlastne na tých 100% funguje?
Naša myseľ? Túžby? Emócie....Všetko dokopy?
Nie je podľa mňa definovateľný a nik na svete ho nedokáže vedome používať. Aj keby prečítal x kníh a videl y filmov, tak....
Vlnenie existuje. Ja som šťastný, že do okolia vysielam to, čo vysielam. Síce nemôžem napísať, že som úplne šťastný a že žijem život aký chcem, Ale nikdy by som ten život, ktorý žijem napriek tomu nevymenil :)
Moireal - ver mi, ako by som ti sem rád niečo napísal, ale sám neviem presne čo.
Kniha Secret a podobné pre mňa ,,divné,, bestsellery ma celkom iritujú :D
Zákon príťažlivosti je rozdelený kompletne do rôznych sfér života danej bytosti.
Ale mám vyskúšané, že vždy človek priťahuje len to, čo sám vyžaruje. Je to až na zaplakanie čo sa mňa týka :D Pretože si vždy do života pritiahnem zvláštne typy ľudí :) Viem, vždy túžim, aby mi takýto ľudia skrížili cestu, ale nikdy vopred neviem, akí budú. Dúfam v prekvapenie? Plní sa mi, aj keď si neuvedomujem, že práve v toto dúfam. Je až fascinujúce, ako toto všetko funguje a pritom si človek nič z toho v podstate neuvedomuje a robí to podvedome. teda aspoň u mňa je to tak.
Je fascinujúce ako málo o sebe viem a ako málo dokážem pochopiť.
Raz mi jedna skvelá bytosť, ktorú som poznal veľmi krátko a jeden z mojich najlepších učiteľov povedala, že čokoľvek si prajem, tak sa mi to splní. Len si nemôžem priať ,,len tak,,
Napríklad, prajem si dobrého partnera. Ono dobrý partner je veľmi všeobecný pojem a ani vesmír nedokáže všetko a vlnenie sa nemá ako vysielať k druhej bytosti. Tá bytosť mi povedala, že si človek nemôže priať niečo ak to predtým presne nedefinuje a svoje prianie si nepraje presne. Potom sa môže stať, že síce dobrý partner príde, ale bude ,,dobrý,, v uvodzovkách :D
Je to naozaj veľmi obsiahla téma, ale rád ti odpoviem, no musíš sa pýtať konkrétne :)