Ahojte. Chcem vediet iba vas nazor, kedze v mojej rodine sa toto nikdy riesit nemuselo. Totiz mam priatela, ktory zije spolu s jeho rodicmi v rodicovskom dome aj so sestrou, ktora ma rodinu - myslim manzela a deti. Narovinu poviem,ze oni ten dom chcu, ale problem je pre nich moj priatel. On ma izbu na tom poschodi, ktore chcu oni prerabat. Samozrejme ze ta izba je prerobena, nove podlahy, nabytok, atd, prerabali sme to minuly rok spolocne. Oni ho odtial nechcu vyhodit,ale naznacili ze to je yo,preco to nechcu prerabat a radsej odidu.A teraz otazka: ma priatel odist alebo tam ostat? Lebo sam povedal,ze prerabat izbu na inom poschodi uz nebude, nechce. Je to aj finance narocne. Co myslite? Este dodatok: on v tom dome nechce ostat byvat natrvalo.
Dilema bývania
Sory nie priateľov brat ale jeho sestra..príspevok nižšie...
Ak som správne pochopila, jeho brat s manželkou by ostali bývať v tom dome za predpokladu že si môžu prerobiť poschodie domu a brat by išiel bývať do inej izby (mimo toho prerobeného poschodia)....keďže to poschodie si brat prerobí, pravdepodobne tam určitý čas plánuje ostať....Ak bude prerábať poschodie, nech prerobí priateľovi aj jeho budúcu izbu a je po probléme...tam ide len o vymalovanie a podlahu, nábytok priateľ má...ak je ale situácia taká že pre priateľa neostane v dome voľná izba, tak jeho brat nech počká s prerábkou rok-2 kým sa brat odsťahuje....Ty to hlavne nerieš, je to medzi nimi....Teba sa to netýka(teda nie priamo) - v opačnom prípade môžeš ostať tá najhoršia ty že sa do toho pletieš....pokiaľ nie ste manželia, tak rozhodnutie je len na tvojom priateľovi a jeho dohode s bratom
Prerábka izby s novým nábytkom, odhadom tak 1500 euro, z pohľadu bývania sú to smiešne peniaze, tej práce na prerábku interiéru je tak minimum. Ak chcú súrodenci bývať s rodičmi, tak im vyjdite v ústrety a ak v tom dome nechce bývať, tak nech sa do času presťahuje o poschodie nižšie, nábytok si môže zobrať zo sebou.
viem, že to myslíš dobre, aj preto ti to tak obšírne vysvetľujem. Cesta do pekla je vydláždená dobrými úmyslami, to poznáš nie? Oveľa lepšie je veriť, že dotyční, ktorých sa to týka, si to najlepšie dokážu vyriešiť sami. A nech už to dopadne akokoľvek, bude to proste dobre.
Kafe, ja som to myslela v dobrom proste. Veď ja sa do nich nemiešam, len mne sa jedná o priateľa, to je celé. S priateľom riešime všetko spoločne. Ale máš pravdu, nech si to riešia oni, ja nechcem byť zlá. Veď ich mám rada, len chcem, aby bol spokojný priateľ.
Sunflower, to najlepšie čo môžeš urobiť, je prestať sa miešať do vecí, do ktorých ťa NIČ NENI. To že sa otvorene nerozprávajú, nevedia sa dohodnúť, to je predsa len na škodu sestry. Nie tvojho priateľa. On nič zlé neurobil, nemôže predsa rozmýšľať za všetkých naokolo, je zodpovedný za svoj život, tak ako je sestra zodpovedná zas za ten svoj a to čo urobí alebo neurobí jej bude na úžitok alebo na ťarchu.
Ak by si aj sestra to poschodie prerobila a ostala tam bývať (lebo ty by si ich dokopala k rozhovoru), ked sa vyskytne nejaký problém v spolunažívaní, s domom, majetkom, dochádzaním za prácou, miešaním sa starých rodičov do výchovy a pod... obviňovali by zo všetkého TEBA, že to ty si na vine, lebo to prerobili len kvôli tebe, lebo ty si to tak chcela a teraz je všetko zle a nevyhovuje im to tam.. bla bla.
Ak s rodičmi neostane nikto bývať, budú tam chodiť vnúčatá, niektoré sa môže zabývať, dom sa predsa môže predať, ak budú rodičia starý a niekto si ich vezme k sebe.. to je xy možností, zbytočne rozmýšľať na 40r dopredu. Každý nech robí podľa seba, čo sa mu páči. A ak to niekto nevie, otvoriť si papuľku a povedať čo chce, tak má smolu. Prepásol jednu z možností. Aj bývať inde môže byť pre segru dobrá možnosť. Zas si nemysli že ak nezostanú v rodičovskom tak sú úplne v keli a všetko je v riti. No tak si priplatia pár desattisícok! Ich chyba, ich hlúposť, že sa nevedia rozprávať. V niečom inom to zas môže byť plus - budú mať bližšie do práce, do školy... Nerieš život niekoho iného (pokiaľ ťa teda vyslovene nepožiadal o radu, čo nespravila ani segra a ani priateľ. Alebo sa mýlim?). Nemá to význam a väčšinou to dopadne len zle pre teba. Nechaj, nech si to utrasú v rodine oni. A ked si to neutrasú, tak si to neutrasú.
Ja by som sa do toho vobec nemiesala.Je to ich rodinny problem.Vy nie ste ani partnery,ani manzelia,aby si to ty riesila.Mozes povedat priatelovi svoj nazor,aj podla toho čo ti tu ludia napísali,ale pokial sa na ten nazor nepytaju,nestaraj sa .
Sunflower132. Vy dvaja nic nerieste.
Ak sestra chcela to poschodie-mala to bratovi vtedy povedat pred 1r a poziadat ho, nech si preraba izbu o poschodie nizsie kam ho teraz "posiela". Inak - ona si preco neprerobi to poschodie nizsie kam teraz posiela brata? Nech ostane tam kde je. Vsak si to vsetko prerobil on-investoval do toho peniaze material cas. Ak chcu-nech mu na svoje naklady prerobia izbu o poschodie nizsie kam by sa prestahoval. Ale on tam nemieni ostat natrvalo tak preco by prerabal a invesroval zas do inej izby prerabky? Oni chcu to poschodie tak oni musia riesit nie tvoj priatel. Takze uz nic nerieste a nestarajte sa.
Messje, možno máš pravdu, ale oni sa nedohodli nijako vieš. A zas je to také blbé, že to povedia mne a nie rovno priateľovi.
Preco to teda teba trapi ked oni sa vsetci vedia dohodnúť bez hadok?Preco by sa mali pretvarovat?Ak je v rodine pokoj a oni si veci vedia vuriesit v klude,tak ty to neries.Len vytvoris zbytocne hádky.