Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dilema bývania

Príspevok v téme: Dilema bývania
Sunflower132

Ahojte. Chcem vediet iba vas nazor, kedze v mojej rodine sa toto nikdy riesit nemuselo. Totiz mam priatela, ktory zije spolu s jeho rodicmi v rodicovskom dome aj so sestrou, ktora ma rodinu - myslim manzela a deti. Narovinu poviem,ze oni ten dom chcu, ale problem je pre nich moj priatel. On ma izbu na tom poschodi, ktore chcu oni prerabat. Samozrejme ze ta izba je prerobena, nove podlahy, nabytok, atd, prerabali sme to minuly rok spolocne. Oni ho odtial nechcu vyhodit,ale naznacili ze to je yo,preco to nechcu prerabat a radsej odidu.A teraz otazka: ma priatel odist alebo tam ostat? Lebo sam povedal,ze prerabat izbu na inom poschodi uz nebude, nechce. Je to aj finance narocne. Co myslite? Este dodatok: on v tom dome nechce ostat byvat natrvalo.

Matyo

Mladí ľudia by mali bývať sami. Tieto dvojgeneračné domy sú na veľké zlo, mladí sa nikdy nenaučia žiť samostatne, stále majú za zadkom rodičov. Frajer nech si nájde podnájom a bývajte tam spolu ;-)

Sunflower132

A rodičia to myslím že berú tak, že sú radi, že tam niekto vôbec ostane bývať, pretože tí dvaja súrodenci sa odsťahovali. A priateľ tiež chce časom odísť. A oni, súrodenci všetci, vôbec nie sú takí, že by sa hádali o majetky a pozemky, radšej ustúpia. Aj priateľ je takého názoru, že sa nedohádajú a nedoškriepia kvôli majetkom. Lenže podľa mňa to je iba taká pretvárka. Lebo každý chce pre seba to najlepšie, nie? Len priateľ by sa rozdal všetkým. A zas nechcem, aby sa o tom rozprávali hneď teraz, keďže to povedala mne a priateľ o tom nevedel. Povedala som mu to ja. Teraz aj trochu ľutujem, že som mu to povedala.

Sunflower132

Je to dvojgeneračný dom, 2 poschodia + podkrovie a ešte dole sú pivnice, resp.možné 4 izby. Dom je to veľký. Nechcela som, aby to vyzeralo tak, že ich tu očierňujem alebo niečo. Možno som sa aj zle vyjadrila. Oni si aj vlastné bývanie hľadajú, ale keby priateľ odišiel, resp.premiestnil sa o poschodie nižšie, tak by ostali a prerábali to tam.

Messje

Je to rodicovsky dom ale oni sa tam uz chovaju akoby bol ich,sestrin.Prerabat cele poschodie?Nevyplatit súrodencov,ale byvat akoby to bolo ich?To rodicom nevadi?Ako k tomu pridete vy surodenci?No,chlap sa dobre ozenil.Zobral si zenu,ktorej rodicia maju dom a investuje do prerabky a býva ako vo svojom.Ja by so ostala kde som a setrila si peniaze na svoje na neskôr.On sa vobec premiestňovať nemusi.

Abrakadabra

Porozpravaj sa s priatelom a pokial je váš vztah vážny /ste dlhšie a rozumiete si / tak musi on iniciovat oficialnu debatu na temu byvania v tom dome. Tu nejde o fazuľky. A ta debata musi byt a nie je vylucene, ze to treba prebrat aj viac dni a dospiet k obojstrannemu dohovoru. ALe nech argumentuje, ze take iste pravo na byvanieako ma jeho brat má aj on. Dnes je byvanie alfaomega . Mozno sa dom da do buducnosti prerobit na dvojgeneracný. Netusim aky ma pozemok velky. Ale aj tak si myslim, že byvanie 2 rodín je tazko dlhodobo udrzatelne, aj ked nie je vylucene.
Skor si musi strazit a ty s nim aby s vami nevy.ebali.

Sunflower132

Oni sa o tom otvorene nerozprávali totiž nikdy. Tam sa otvorene nikdy nič nepovie, to ma občas štve. Ja som zas rada, keď sa veci hovoria otvorene a narovinu. Iba ja som sa raz rázne opýtala, prečo neostanú doma, tak povedala toto. Ja som bola tiež trochu zaskočená dôvodom. Ako dobre, priateľ má 24 rokov, ale ja si myslím, že on sa ani na to necíti bývať sám a ani sa sťahovať do inej izby. A chceli sme niečo našetriť, aby sme mali aspoň na zariadenie bytu, nech potom po škole môžeme aspoň čo to zaplatiť samy a na niečo si zobrať úver. Je to začarovaný kruh. A máš pravdu, chceli sme všetkým dobre, ale my sa nakoniec budeme trápiť, asi tak.

Abrakadabra

Nech tam ostane pokial nedostudujes. Keby odisiel, tak uz od nich len tak nejake adekvatne peniaze nedostane. Ked dostudujes mozte riesit vzniknutu situaciu.
Este je riesenie ako sa on zabýval s rodinkou tak nech sa potom pripadne vy tam zabivajte, zaberte si poschodie pre seba, ako on ma predpokladam prizemie. Bude mat na to pravo. A potom ak bude brat chciet mat dom sam preseba nech Vas vyplati.
SKoda by bolo aby on ako tiež dieta svojich rodičov odišiel s dlhým nosom.

kafe

ja trochu nerozumiem, šak ked chce doma zostať nech zostane. A ak chce priateľ odísť, nech ide het. Je to jeho právo, rozhodnúť sa tak ako to vyhovuje JEMU, lebo dom patrí rodičom, nie sestre.
A to pred rokom ked tú izbu prerábal, to sestra ešte nemala manžela a deti? To sa nevedeli vtedy porozprávať čo a ako do budúcnosti, čo by komu vyhovovalo? Teraz nech sestra počká rok, dva tri, kým brat odíde. A že oni ten dom chcú? To sa nevedeli jasne vyjadriť pred rokom, aby zbytočne chalan neprerábal izbu? Nuž holt, je neskoro, mali sa vtedy ozvať, dohodnúť, vtedy vymýšľať čo bude najlepšie pre nich a pre brata tiež.
Nech si chlapec užíva peknú izbu a ségra čaká kým odíde. Alebo nech odíde ségra. To je jedno. Dilemu ale nemá tvoj priateľ, on je predsa len doma. Dilemu rieši jeho sestra. Tak zbytočne nevŕtajte do vecí, ktoré sa vás netýkajú - lebo akokoľvek sa budete snažiť rozhodnúť pre "dobro" niekoho druhého, dopadne to zle. Rozhodujte sa tak, aby to bolo pohodlné a fajn pre vás.

Sunflower132

to je rodičovský dom. takže tam iba býva.
on má sestru a ešte ďalších dvoch súrodencov.
a určite by oni všetkých 3 súrodencov nevyplatili
(na druhej strane oni ani nie sú takí, že by podiel z toho domu chceli)
len čo keď sa frajer dá do podnájmu, tak si už neodloží žiadne peniaze, keď bude bývať sám.
so mnou zatiaľ nie, ja ešte študujem a bývam s rodičmi.

Abrakadabra

Pokial to nie je barak jak krava tak casom tam dve rodiny asi byvat nemozu. Osobne by som videl riesenie nech ho vyplatia aby si mohol kupit aspon 1 izbak resp. ty prispej ak mozes a mozte si potom sami daco spolocne kupit. Netusim ci a aky ma podiel na nehnutelnosti . Aj to je dost dolezite.