Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to moja povinnosť??

Príspevok v téme: Je to moja povinnosť??
nexus446

Je moja povinnosť starať sa o rodičov ak budem zarábať? Viem, že zo zákona majú rodičia povinnosť do nejakých tých X rokov pokiaľ študujem. Mám 21 rokov.

Ale mám potom ja nejakú povinnosť (vyplývajúcu zo zákona)? Rád by som po škole si našiel trvalú prácu a vypadol od nich preč, pretože mňa z tej rodiny raz drbne... bývať s nimi, deliť sa o izby so súrodencami, fakt ma to ubíja a neviem sa dočkať kedy skončím školu a nájdem si konečne vlastné bývanie... kľudne budem bývať aj v nejakom zasranom feťáckom byte, hlavne preč od nich a hlavne sám...

A oni mi stále hovoria, že ja im budem musieť platiť dlh za to že sa o mňa starali, že im budem odovzdávať peniaze a tak..... a robia zo seba obete, stále ma citovo vydierajú a robia zo mňa toho najväčšieho sebca na svete, najhoršieho, zlého človeka, sa divím že na mňa ešte nezavolali exorcistu....

Proste ma strašne štve, že zo seba robia chudákov a obracajú všetko proti mne.. Je to kurva ich problém že si spravili deti a musia sa o ne starať !!! Absolútne som voči nim stratil city... Ja si chcem v budpcnosti žiť SVOJ život a bez nich, nebudem im odovzdávať žiadne peniaze!! Keď odídem tak sa budem starať o seba a oni nech sa postavia na hlavu.... mám ich už fakt plné zuby, oni by ešte boli najradšej keby mi aj priateľku mohli vybrať podľa ich predstáv... a všetko si ospravedlňujú tým že mi chcú dobre a že ja som ten debil čo nič nevie lebo oni sú skúsenejší... ach bože...

Galapagos

Celú výplatu nie ale časť za elektrinu a kurenie a nie zadarmo tam žiť a využívať rodičov za zadarmo bývanie alebo za časť jedla jednoducho mal by prispievať. Ja by tiež prispievala keby žila u nich by som nedokázala u nich len tak zadarmo bývať

maracuja

Nie je to tvoja povinnost. Ano, rodicom treba vratit pomoc, ale nie tak, ze ta budu nutit a urobia si z teba otroka, ze musis odovzdavat celu vyplatu im a ty nebudes mat z coho zit. On pise o tom, tak neviem, co na neho plujete. Vam by sa to tiez asi nepacilo, ak by vam zhrabli celu vyplatu a z nej zili.

Galapagos

To že sa rodičia o teba starali bolo ok? Ale im to nejak vrátiť si už hlúpy na to že? To aby si sa teraz staral ty o nich už nepripadá do úvahy že? Úbohé od teba.

Romanita

Kiddo- uplny suhlas

To si zasa ty ? Ten maly zakoplexovany vysokoskolak co tu uz porozkladal viacero tém o svojich "problemoch" ? Ak nie, najdi si ho a podajte si ruky, boli by ste skveli kamarati. Najdite si spolu byt aj frajerky, lebo vkus mate isto rovnaky. Bude vam sveta zit.

Uvedom sa preboha. Mas 21 rokov, kto ta nuti zit s rodicmi ? Zacni makat a osamostatni sa. Ked som ja mala 21 davno som zila sama, studovala aj pracovala zaroven. Lebo som chcela a lebo sa to da. Bojis sa roboty ? Rodicia tiez nemali co do huby, ale nikdy by ma ani nenapadlo nepomoct im. Jak mozes byt taky nevdacny ? Co si sa dostal do puberty az teraz ? Vsak si dospely! Staraj sa o seba sam, prestan vyuzivat mamahotel a este k tomu kydat jak ti to nevyhovuje. Uprimne mi je luto skor tvojich rodicov, co z teba vyrastlo za hovädo a nadavaju ti zrejme opravnene. K veci, ne vyzivovaciu povinnost nemas ani platit im nemusis, to skor oni sa urcite denne prezehnavaju, ze ta budu musiet zivit este 4 roky kym dostudujes, lebo si uplne neschopny.

kiddo

To, ze nemas priatelku, je tvoja vlastna neschopnost najst si ju. Zial, tvoji rodicia maju doma obmedzeneho blba, ktory za nic nemoze, ale ostatni mozu za vsetko. Spamataj sa, mas rozmyslanie na urovni 17 rocneho tinedzera, a to som este urazila 17 rocnych tinedzerov.

kiddo

Skludni hormon. Bud si to pisal v rozculeni alebo amen tma ak toto dnes studuje na slovenskych vysokych skolach. Ujasni si zopar pojmov.

1. Osoba je nezaopatreným dieťaťom ak na ňu rodičia, pestúni alebo náhradní rodičia poberajú prídavok na dieťa a to maximálne do veku 25 rokov.
Okej. Si nezaopatrene dieta. Ale po dosiahnuti tvojej plnoletosti maju tvoji rodicia prd povinnost zivit ta, satit ta ci trpiet ta u seba v dome. To, ze ty studujes a v 21 rokoch ta podporuju, je len a len ich dobra vola, ty ziadny narok alebo co to chces na to nemas.

2. To, ze ti vykrikuju, co ti vykrikuju... Ked sa ti nepaci, zvihni prdel a odid. Jednoduche, ze? Lenze kto sa bude o teba starat, ze? Ak by si nebol uplny hlupak, asi by si si dal dokopy, ze ziadny zakon ti nemoze ukladat povinnost starat sa o rodicov, davat im peniaze a nic podobne. Nechapem, co sa to tu pytas za debilnu otazku v 21 rokoch??? Ty sam si mas polozit otazku, ci si za to, ze do teba vrazaju peachy este aj v 21 rokoch a nechavaju ta ziskat VS vzdelanie, nieco zasluzia. Ja viem, ze od teba nemaju cakat nic, lebo sa ti nepaci, ako sa s tebou rozpravaju. Nuz, mozno im len lezies na nervy, co by sa aj dalo pochopit. Strasne rada by som pocula tuto story porozpravanu tvojimi rodicmi.

nexus446

A vďaka nim ani nemám priateľku... neviem ako by to dopadlo keby som im ju predstavil, určite by som si ju odplašil, keby som ju predstavil im, alebo keby zistili že niekoho mám tak by nedali pokoj pokiaľ by to nezistili... a pritom je to len moja vec aj keby to bola tá najväčšia kurva v okolí... tak je to len môj problém !!
Začali by o živote poučovať aj ju a nakoniec by som to už ani ja nevydržal....