Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zložitá situácia prosím poradte

Príspevok v téme: zložitá situácia prosím poradte
NIka288

ahojte ludkovia.. chodim na toto forum uz dlhsie a teraz mam sama jeden velmi neprijemny problem . Od januara som sa po skonceni prac. pomeru zaevidovala na urade prace. Vo februari som dostala poštou ponuku vhodneho zamestnania papier ze sa musim dostavit do jednej restauracie na pracu casnicky ( robila som ju aj predtym) vsetko by bolo ok prisla som v uvedeny termin za riaditelom restauracie ( na stranke bolo uvedene ze ide o prac. pomer na normalny tpp zmluva na rok) No ked som prisla sef to zacal otacat na pracu na dohodu a nacierno/ peniaze bokom... viem ze mnohy to tak dnes robia no mne sa to protivi a nechcem mat problemy s pracou nacierno lebo nemam ani nato aby som zaplatila pripadnu pokutu ( viem ze v restauraciach chodia kontroly a nepotrebujem mat problemy) zaroven som robotu nemohla odmietnut lebo by ma vyradili s uradu prace... no strasne sa mi nepaci pristup riaditela... nechcem sa dostat do problemov... co robit? prvy krat v zivote som v takejto situacii vzdy som robila riadne na tpp so zmluvou nemusela som sa triast... prezili ste nieco podobne? dakujem

Messje

Nika,ked sa odhlasis z uradu a budes bez prace,budes si musiet vsetko platit sama.Chod na urad a povedz im pravdu,preco sa ti to nepaci.Nie je to bonzovanie.Ty potrebujes pracu a oni musia drzat pri tebe.Nech si to uz riesia oni s tym dotycnym.Proste len povedz ze ten clovek sa ti nepaci a povedz dovod.Nic sa ti stat nemoze.Vyradit pre odmietnutie ta nemozu.A ked,odvolas sa a pojdes vyssie.Nic sa neboj a hned v pondelok chod na urad.Popri tom nemusis cakat kym ti urad najde,hladaj si sama,ale...platia ti odvody.

NIka288

Mne sa nepaci aj to ze mali napisane ze hladaju casnicku na tpp zmluva na rok a pridem tam a zacne vsetko otacat na pracu nacierno... ved aj oni riskuju ..naozaj sa nemienim dostat do problemov...

Messje

Vsetko co mas na papiery sa ti zaratava... do dochodku,viac zarobis,vacsi dochodok,aj ked...dnes clovek nevie ale predsa, ,,v pripade ze znovu stratis neskor pracu,podla sumy na zmluve budes dostavat z úradu ci socialky podporu,tak isto ked raz budes chciet pozicku ci hypoteku...je toho vela.Teraz ti moze byt mozno jedno,lebo zarobis na tringeltoch ale...podla toho sa aj spozna seriozny zamestnavatel.Ked uz na zaciatku chce klamat,tak co bude neskor?

5emily

no ja by som jednoznacne nacierno nikdy nesla robit! Ked ta niekto bez zmluvy nacapa ze obsluhujes v restauracii z toho by bol pekny pruser...fakt si najdi niekde inde robotu na zmluvu ale do tejto prace by som nesla na tvojom mieste...

1kcv

Inak v gastronomii robis strasne vela ludi nacierno.... akoze ,,brigadne,, a podobne.. v zivote by som v tejto oblasti nechcel robit... dojde do podniku kontrola a vsetci su v prdeli.. pokuta aj niekolko tisic

xvxv

Ale vsak aku pokutu a za co ? Praca na dohodu nieje zakazana. Z oficialneho platu ti pojdu odvody, tam je tiez zamestnavatel povinny platit za teba zdrav a soc., akurat do dochodku sa ti nepocita...neviem presne
Moze to byt aj vyhoda a pomoc, zrejme tam zarobis viac ako casnicka obycajne zarobi cca 480 takze ak ti to hodi tisicovku bokom, ziadne odvody z nej robit nemusis! poinformuj sa viac
ale pokial viem pokuta nehrozi nema preco

Marosko-n

Pokiaľ nemáš nejakú zmluvu tak na nikoho nebonzuj. Udavačov je dosť na Slovensku. Nepochodila by si ani na UP. Záleží čo chceš robiť a aké ponuky máš. Podľa toho sa zariaď. Ale bez akejkoľvek zmluvy nikde nechoď ani nepracuj, Možno ťa chcú v práci odskúšať, a ak sa neosvedšiš, tak by museli nahlásiť prečo ťa prepustili a tým by ti pohoršili na UP.

NIka288

ved jasne hladam si na tpp len teraz som v situacii ze som to fakt nemohla odmietnut lebo nemam zial bohu nato platit si zdravotne sama kedze som momentalne bez roboty