Ahojte, chcem sa spytat ako je to vo vasom vztahu. Nejake skusenosti..ako ma vlastne zdravy vztah vyzerat.. je napr. normalne, ze moj priatel nic doma nerobi, zijeme v byte a on vobec neriesi, ani umyvanie, upratovanie, varenie...nic v domacnosti nerobi? Viem, ze by to mala byt povacsinou zenka praca, ale z nejakeho neznameho dovodu ma to stve..ta jeho lenivost..co mam robit?
Je to vo vztahu prirodzene?
Ty si studentka a on nepracuje,,,dobra kombinacia.To z coho zijete?Ci to co si zarobis ty na brigade das do domacnosti všetko a mlady pan?
A este si aj sebe jest urobi.A sam.No tak to nie je az tak zle potom.
Ale vazne,u mna by letel raz dva
u nas to napr fici tak ze ja periem a susim. Obcas navarim zalezi ze ako to vide. Nakup je spolocny v sobotu tak na 90% na 10% je to solova misia. a obcas sa kupy aj nieco cez tyzden. Obcas upracem a umyjem kuchynu a inak si kazdy upratuje vlastne veci. a moja stara sa stara o decko tak na 90% a na 10% ja. to znamena pocas pracovneho tyzdna raz denne prebalim posadim na nocnik pohram sa cez vikend je to o nieco viac.
Ja som studentka vs, cez vikendy brigadujem. On si momentalne hlada pracu. Suhlasim tiez s oveckou, ze by to bolo ine, keby ja som doma a on nic nerobi. No momentalne je jedine co on urobi doma - sebe jest. Inak by som sa na toto ani nepytala.
Ked zacnes nieco robit,je problem povedat,mohol by si mi pomoct?Ja vysajem a ty umyjes dlazku.Idem varit,nakrajas mi prosim zemiaky?Ja zatial ...bla bla.Skus ho zapojit.Su typy chlapov co mali pri mame full servis a ked si najdu aj taku priatelku,no...maju vyhrate.Je to len o komunikacii.V piatok sa dohodnut...zajtra dame upratovacie dve hodinky.S tvojou pomocou to bude rýchlejšie.
Ked nepomoze a on sa vzprieci,prestan to robit.Oper sebe a jeho nechaj bokom.Ides na nakup,kup sebe maskrtu,cokolvek,ale jemu co ma rad nie.Nech si zbehne sam.
Treba mu povedat,ak sa o teba starala mama,bud sa vrat ku nej a budes mat navarene,upratane,oprate,alebo ostanes so mnou ale budeme robit vsetko spolocne.
Samozrejme suhlasim s oveckou.Ak on pracuje a ty si doma,tak to neplati.
Dnes sa už netriedia práce na ženské a mužské.Je tu emancipácia a tá to pokazila.Su len činnosti ktoré viac pristanù ženám a naopak .Napr.v rusku ukrajina zssr ženy v stavebnìctve bežná vec muruju atd.Ale k veci.Ked som mal male deti pomáhal som manželke uplne vo všetkom okolo detì aj v domácnosti.Možno vtedy to niekomu (kamaráti,rodina)pripadalo divné a vraveli že som pod papučou ,ale mne to nevadilo.Postupom času preberali niektoré činnosti deti .Každý člen rodiny sa musì podielať viac či menej na chode domácnosti.Po rokoch mame KAŽDÝ zaužívané činnosti a ja napr.už nevysávam ale napr .niečo navarìm .Podielať sa na upratovaní je aj priebežne udržiavanie poriadku napr.oholìm sa tak umyjem umyvadlo nie že to po mne "pi.a"umyje.!!Lebo žena ktorá to trpì je pi...aTeraz po rokoch nemá moja manželka vyťahané ruky od behania okolo našich zadkov .Ale su aj domácnosti kde robi vsetko chlap a žena nevie ani variť a funguje to aj takto .Ide o to aby to jeden nezneužìval a ked to aj zneužìva aby to tomu druhèmu nevadilo.Niekedy zena skace okolo muza a ten aj tak utecie za pičkou .Aj ked udržiavat teplo domova je na žene chlap si to musì vážiť ak nevie varit podiela sa aspon na nákupoch.ak nevysáva aspon umyje kùpelňu vynesie odpadky.Ak nerobì nič tak aspon udržiava poriadok a ženu večer masìruje,len nesmie sedet na zadku a zneužìvať to.(aspoñ že je pekný a prinesie veľa peňazí)
sa pytas ako 15 rocna.. zalezi na plno veciach ci ty pracujes ci on pracuje koho je byt kto prispieva atd... ak napr si ty nezamestnana a on pracuje tak fakt nevidim dovod preco by si sa nemala starat o domacnost. ak je to napr naopak tak to v poriadku neni atd..