Ahojte, chcem sa spytat ako je to vo vasom vztahu. Nejake skusenosti..ako ma vlastne zdravy vztah vyzerat.. je napr. normalne, ze moj priatel nic doma nerobi, zijeme v byte a on vobec neriesi, ani umyvanie, upratovanie, varenie...nic v domacnosti nerobi? Viem, ze by to mala byt povacsinou zenka praca, ale z nejakeho neznameho dovodu ma to stve..ta jeho lenivost..co mam robit?
Je to vo vztahu prirodzene?
A tiez, ak ho budem ignorovat, tak on zacne mna.. vacsinou u nas som ja ta hlupa, ktora vzdy za vsetko moze a ustupi, takze pochybujem, ze to by fungovalo
Vies, Mesacny princ, moj priatel je taky ten "neohrozeny" typ.. Minule sme vtipkovali o tom, ze ked nieco neurobi, tak mu nedam. On mi povedal, ze: "nevadi, ja mam ruku", takze tak :D
byt je prenajaty, platime to napoli
na otazku, ci sa moj nazor zmeni ked budem citat co mi tu pisete, by som odpovedala asi tak, ze som celkom neskusena a neviem si sama zadefinovat co je normalny zdravy vztah
skusim potrapit aj jeho, snad ma neposle do kelu s tym, ze je to zenska praca, haha
dakujem velmi pekne za vase nazory a rady :o)
A je aspoň extrémne krásny? :)
Nie, seriózne, vo vzťahu to takto nefunguje. Odpovedí si dostala dosť. Najlepšie ti to asi vysvetlil Lary, ktorý má evidentne dačo za sebou a funguje mu to. U nás je to podobné, sme spolu vyše 20 rokov a hoci tu zasiahla tiež emancipácia, či skôr vrodené predpoklady, a tak sme si prácu v domácnosti prerozdelili podľa toho, čo komu ide lepšie, plus niektoré veci robíme vyslovene spolu. Ak je mamičkin maznáčik, netreba hneď nad ním lámať palicu a vyhadzovať ho z domu, ale proste ho pritiahnuť k domácim prácam. Sú proste chlapi, ktorí si jednoducho nevšimnú, že ty drieš a on sedí na gauči a prepína kanály, lebo sú z domu naučení, že sa všetko spraví samo od seba. Niekedy stačí poprosiť, niekedy vysvetliť, niekedy nakričať - ale nepovoliť. Netreba sa odúvať, ale požiadať - kým ja urobím toto, ty urob hentamto, aby sme mohli ísť von alebo spolu pozerať film. Ak mu to nejde, treba mu to ukázať a nechať ho, nech porozmýšľa a vytrápi sa s tým sám - keď to bude trvať aj 3x tak dlho ako tebe, netreba mu brať vec z ruky, že to radšej spravíš sama, lebo takto si šiješ na seba búdu. Každý chlap so štipkou zdravého sebavedomia a zodpovednosti sa naučí byť aspoň v dačom užitočný. A ak ho pochváliš, určite mu to nabudúce pôjde ešte lepšie.
No a keby z neho ani potom nič nebolo, pošli ho kade ľahšie. Poriadnych chlapov je u nás stále dosť a dnes sú na ľudí aj v práci dosť veľké nároky na to, aby si ešte doma vydržala robiť slúžku lenivcovi.
ono tu ani nejde o to ze nic nerobi ale skor o to ze ak j eniekto nezamestnany a hovno robi ze si nevie ani po sebe upratat max ked ho hlad dozenie tak nieco spravi tak po nejakych 2-3 rokoch si na to zvykne a je dost velka sanca ze takto to zu dozije...
mna to tiez sere ze za posledne dva roky som viac ako 2hodky v praci neodmakal. uz som aj hladal nieco nove ale nikde mi nechceli dat to co mam tu + 20% a kazda Nova praca je riziko
Ake si to urobis, take to mas. Ked ti napiseme, ze je normalne, ze doma nic nerobi, prestane ta to zazracne trapit? Asi nie. Tak naco sa vobec pytas? Ak ti cosi vadi, ries to, a ak neveris vlastnemu nazoru a potrebujes to mat potvrdene od ostatnych, tak zacni riesit aj svoju osobnost.
a komu patri byt v ktorom byvate?