Zdravím Vás, pokúsim sa napísať, čo ma trápi a zároveň Vás poprosím o Vaše názory.
Minulý rok som sa spoznala s jedným chalanom už na začiatku prebehla iskra. Párkrát sme sa stretli, písali sme si, samozrejme, zaľúbila som sa.Jeden čas sme sa dlhšie nevideli, ja som stále na neho myslela a tešila sa na ďalšie spoločné stretnutia. No on sa z nevysvetliteľných dôvodov odmlčal, prerušil kontakt. Mňa to úplne zložilo dlho som sa z toho dostávala, mala som nutkania sa mu ozvať, no nechala som to tak, pretože som nechcela vyzerať ako nejaká zúfalka, čo ho naháňa, aj keď ma to hrozne bolelo a trpela som. Ja neviem, či sa vtedy zľakol, či sa nechcel viazať alebo čo v tom bolo, nikoho nemá a ani nemal. Keď sme sa náhodne stretli len sme sa pozdravili a v podstate som ho začala ignorovať. Nechala som ho ísť, nech si žije svoj život. Prešiel od vtedy nejaký čas, ja už som od neho nič nečakala, aj keď stále som ho mala a aj mám rada, hoci on sa nezachoval najkrajšie. Nedávno sme sa stretli a on sa mi prihovoril, prekvapilo ma to. Vnútorne som sa presviedčala, že mi je ukradnutý, ale zistila som, že ho stále milujem a stále tam niečo je. Prosím o rady ako mám ďalej pokračovať a čo si o tom všetkom myslíte. Má to ešte vôbec zmysel?
Má to ešte zmysel?
laskaboli - možno by si to nepochopila, ako niekto ,,zamilovaný,,
aj keď každé priateľstvo je vytvorené z lásky tak....
Ono je ťažké druhého súdiť ak nevieš, čo sa odohráva v jeho hlave.
Možno dúfaš v nemožné a možno to naopak bude mať zmysel pre teba.
Aj pre mňa bolo dôležité ak sa ľudia odmlčali vedieť dôvod, aspoň by som vedel čo sa stalo. Tá neistota je ozaj desivá, no pochopil som, že nie všetci sme rovnakí a niekto sa nedokáže zachovať tak, ako si predstavuje ten druhý.
už to ani nečakám ak sa mi náhodou niekto neozve, ale vždy ma poteší ak sa ešte niekedy ozve a oznámi mi dôvod.
Väčšinou som bol zaskočený tými dôvodmi pre ktoré so mnou ľudia prerušili kontakt. Nebolo to totiž vo väčšine prípadov mnou ale ich (strachom, hanbou.... )
Nechaj ho ísť. Ak sa vráti, tak k tebe patril a ak nie tak vieš, že si premýšľala zbytočne a nikdy ste si neboli súdení :)
Mesačný princ: napísal si to krásne, mne je to strašne ľúto, on bol všetkého iniciátor nakoľko ja by som nemala odvahu ani ho len osloviť a on ma dostal do tohoto stavu. Máme spoločných známych a vraj sa aj vyjadril, že nie je veľmi šťastný.Keby chcel kamarátstvo, tak by som to pochopila a bolo by mi na duši oveľa lepšie, určite by som sa mu za to neotočila chrbtom. Keby mi to aspoň povedal na rovinu ako človek tak by som sa mohla posunúť ďalej, ale tými svojimi činmi ako sú úsmevy a podobné znaky mi v tom bránia. Nerozumiem tomu. Vie, že mi ublížil tak nech mi už neubližuje viac.
Tiež som niečo podobné zažil z oboch strán a vždy existoval dôvod.
Nikdy to nebolo bezdôvodné odmlčanie. Niekedy bol dôvod zložitý a pre druhú stranu nevysvetliteľný a preto volila odmlčanie. A niekedy v tom bol strach,,,
Spoznal som x ľudí a zažil veľa situácií a ak by som ti teraz napísal, že ho to určite mrzí, tak mi najskôr neuveríš. Tu ti síce píšu, že to nemá zmysel. Možno neopätuje tvoju lásku ale určite existuje nejaký dôvod prečo sa odmlčal myslím si, že ho to mrzí.
Ak chceš dôvod, tak sa ho možno nikdy nedozvieš. Ak ho ľúbiš a chceš ho za partnera, tak je možné, že existuje niečo čo mu bráni sa ním stať. A možno práve to, že ho ľúbiš je to, prečo prerušil kontakt.
Je to ako s kamarátmi, kde je jeden veľmi zamilovaný a druhá osoba sa o tom dozvie. nechala by si trápiť kamaráta? Hej, ak by si sa mu už neozvala, tak ublížiš viac sebe, ako jemu, ale ako vysvetlíš niekomu zamilovanému, aby nemiloval?
Ak ho ľúbiš a on teba nie, alebo mu v tom niečo bráni, tak by ti tým kontaktom s tebou len ubližoval.
všetko na svete má zmysel. nemyslím si, že by si mala zabudnúť, že sa mu neozývať ale vedela by si si predstaviť, ak by ste boli napríklad len kamaráti?
súhlasím, že NEMÁ
Janno82 ďakujem Ti si zlatý, aspoň jeden povzbudivý koment :-) nerobím si už žiadne nádeje nechám to tak čas ukáže ako ďalej :-) aspoň niekto kto ma chápe...
laskaboli, v prvom rade ti chcem povedať, že dnešná pragmatická spoločnosť/väčšina, asi ťažko pochopí, ako si to vnímala, prežívala a brala ty. No ale keďže v takej spoločnosti žijeme, asi nezostáva nič iné, iba byť taký, ako všetci.....aspoň teda v určitých prípadoch.
To len tak na okraj, aby si náhodou z reakcií nebola príliš znechutená:)
No a podľa môjho názoru, asi najlepšie urobíš, ak to necháš plynúť a uvidíš, čo bude ďalej. Nezamotávaj sa príliš do toho, aby si nebola opäť iba sklamaná. Myslím, že ti v tomto celkom rozumiem, lebo ja sa v podobných príbehoch ocitám a zamotávam pravidelne a myslím, že kto to takto nemá, jednoducho nepochopí. A je v podstate zbytočné to s ním/ s nimi rozoberať.
Ber to možno aj tak, že aj pokiaľ by z toho vtedy vzišiel vzťah, možno by si nakoniec bola aj tak časom sklamaná, pretože človek, ktorý sa takto zachová v začiatku, ešte iba takého kvázi priateľstva, tak ako by sa asi zachoval neskôr, keď by ste už spolu boli ďalej.
Samozrejme, on to tak vôbec nemusel vnímať, ako ty, ako ti to tu napísali aj iní. Možno som príliš staromódny, ale tiež si myslím, že pokiaľ je niekto s niekým v kontakte osobnom, telefonickom, emailov a tak podobne, tak je trošku zvláštne sa úplne odmlčať bez akéhokoľvek vysvetlenia. Iste, niektoré veci sa ťažko hovoria priamo do očí, ale dalo sa to vysvetliť aj cez mail, či tak nejak podobne. Samozrejme to záleží aj od daných okolností, pretože podrobnosti vieš iba ty. Takže asi tak.
Súhlasim s Vašimi názormi, no skrátka ma to vzalo, keď som ho po tom čase videla, ten kto skutočne miloval pochopí......
Ani ja nerozumiem co by ho malo mrzieť.To ze ste sa par x stretli a ty si sa zamilovala?Ti slubil.ze si ta vezme za zenu?Ta zneuzil?Okradol?Ublizil fyzicky?Mozno si si len ty namyslala a videla sa hned s nim ruka v ruke.Ako píše kafe...z jeho strany iskra nepreskocila a tak zrusil kontakt s tebou.Mozno mohol vysvetlit,ale memusel.Bral to tak,ze to pochopis.Mozno ti aj nieco naznacoval,len ty si to nechcela prijat,pochopit,akceptovat.Tak to urobil ako urobil.A to,ze ste sa stretli a prehodili par slov,,,no to sa stava ked ludia nebyvaju stovky kilometriv id seba,ze sa obcas stretnu.Proste sa mozno len slusne opytal ako sa mas.Nehladaj v tom hned novú sancu ako si uviedla v nazve temy.
dvaja ludia mozu prezit to iste, ale ich prezivanie toho moze byt diametralne odlisne. ty si to vnimala inak, kedze si bola zalubena, zatial co on evidentne tiez inak, kedze zaujem nemal/jeho zaujem tymi stretnutiami upadal.
čo ste spolu prežili? V prvom príspevku si písala, že ste sa párkrát stretli. Som to pochopila, že tak 5x.