Antikoncepcia - áno/nie

Príspevok v téme: Antikoncepcia - áno/nie
RebekaM23

Ahojte baby,

mám 18r. a začala som uvažovať nad hormonálnou antikoncepciou. Doteraz som ju vôbec nepoužívala, pravdu povediac, skôr som sa na to nejako neodhodlala. Vždy ma odradili zlé skúsenosti s ňou, a to najmä po prerušení. Partnera mám stáleho už 3 roky a doteraz sme fungovali na princípe plodných a neplodných dní, keďže menštruáciu mám pravidelnú a viem na sebe odpozorovať kedy mám plodné dni a ovuláciu. Momentálne však zvažujem nad začatím užívania hormonálnej antikoncepcie, keď to už tak dlho zvažujem. A tak by som Vás chcela poprosiť o skutočné rady, čo sa týka užívania - aký druh tabletiek antikoncepcie beriete a aké s ňou máte skúsenosti pri začatí užívania, či už po skončení. Bojím sa najmä priberania. Ďakujem za Vaše rady :)

Nevieeem

Wow a to sa ako robi? :O a nestrati sa chut na sex a nie je to prilis drahe? Viem ze deti nikdy v zivote. Mam ciele do zivota ktore by deti len pokazili takze urcite nie. Ak mas nejaky clanok o tom tak prosim posli :)

ANGEL-DEMON

neviem.. je to na zvážení každého človeka, je to len tvoja vec aku formu si vyberieš...
no a čo sa týka toho že nechceš nikdy deti tak je tu aj možnosť trvalej antikoncepcie
lebo kolko penazí ročne dá zena na antikoncepciu, vyrieši to jednorázovo a má do konca života pokoj...pokial je ovšem definitívne rozhodnutá, že deti nikdy nechce ako ja... idem to riešiť aj ja a pokecať si s gynekologom pri najbližšej navšteve čiže o 2 tyzdne,.

Nevieeem

Dakujem vam kupim si ich :) ja som brala Panadol a vobec nrzabral a aj tak som ho asi vzdy vyvracala. Ale neviem ako riesit to keby mam partnera. Pretoze prezervativy by mi boli neprijemne a aj jemu urcite a ak by to nevedel vcas vybrat ze by bol neskuseny? A ja si tam zase nic nechcem davat. Je to tazke kedze deti ja nikdy nechcem. A aspon by som po tej antike pribrala konecne :/

RebekaM23

@nevieeem skús vyskúšať Algifen kvapky alebo Aulin, ja mám pri každej menštruácii veľké bolesti, nedokážem sa ani dvihnúť z postele.. dám si Aulin alebo Algifen, na podbruško teplú gumu a prejde to. Ale každému toto zaberať nemusí :)

ANGEL-DEMON

neviem... koli jednemu dnu brať hak? ved si daj tabletku od bolesti...
1den v mesiaci nevieš vydržať...?
ja mma tiež občas tak ze prvy den mam bolesti nenormalne, hnačkujem, od brucha mi to prechádza na obličku, križe ma bolia, mam s chrbticou problemy tak zdochýnam, + chlapska práca kde nikoho nezaujima či dievčinu bolí bruško... lieky mi nezaberaju, dala som si od obvodneho napisať Algifen kvapky,.. tak ten prvý kritický deň riešim takto... a v pohode...

a milý krtko... tak napriklad ja osobne deti absolutne nechcem,.. a nemám absolutne žiaden problem , ja použivam pharmatex+partner dava pozor a v pohode...

Nevieeem

Ja mam 18 a ked si najdem priatela tak by som chcela brat HAK. Mavam v prvy den strasne bolestivu menstruaciu + vraciam a mam zimnicu. Chcela by som strasne pribrat kedze mam len 45kg a nevyzera to vobec dobre. Ale zase sa bojim tych neziaducich ucinkov

ANGEL-DEMON

písala som v mojom prvom príspevku že som predtým nemala absolutne žiadne problemy asi v polke prispevku po prvom odseku :-)
gynekolgom mi bral krv na hormonalny profil a je všetko OK...
podla papierov,.. no kedze pred tym ako som to zacala brat som nemala žiadne problemy a vznikli až po vysadení hak..tak z toho obviňujem hak... lebo inak som relatívne zdravá, zdrava strava, životospráva... a kedze ja som si zaplatila 40 000 za zmenšenie prs tak mne to teda nevyhovuje že mi rastú.. a preto ani dalsiu hak nechcem, na "upravu" farmaceutická spoločnosť mi zaplatí dalšiu operáciu...? takže nie..

Lary

Asi nie som najkompetentnejšì sa vyjadrovať kedze som chlap ale zo skusenosti viem asi toto.Antikoncepcia kedysi a dnes je rozdiel.A velky.Manželka mala pred dvadsiatimi rokmi myslìm diana to bola nerobili jej dobre.Potom skusal lekár asi este dva druhy ale tiež to dlho nevydržalo a musela to vysadiť.Prečo to vlastne chcela brať?Nie kôli sexu ale pravidelnosť a hlavne menej bolestivý priebeh menštruácie.Ale vtedy bolo v jednodnovej tabletke asi tolko hormonov ako dnes v týždnovej dávke _laicky vzato.Od vtedy ubehlo par rokov a dcera ked mala 16 rokov zacala brat antinu brala ju kôli vyššie spomenuté ťažkosti plus pre istotu.....prve 3-4 roky pohoda ale po 7 mich rokoch zistila ze ma o 20 kg viacej co nemusi byt len antinou ale po vysadeni isla do pol roka 12 kg dole.Bola aj dos5 zavodnena a opuchali jej uz nohy.Aj druha moja dcera brala antinu asi 3 roky ktora jej napr pomohla vyčistiť plet .Čelo dekolt chrbát dost zapálených vyrážok .po nasadeni antiny krásna varvara ani pupìnka .Ale po 3 rokoch prisiel cas na vysadenie .Tiež ju to už zavodnovalo .Teraz neberie asi pol roka a prejavilo sa to na zlepšeni postavy 5 kg dolu.Má sice trochu problemy z pletou ale nie az tak ako ked mala 15.Este dodam ze niektorym zenam to lekar poradi ked nemozu otehotnieť.Lebo po vysadenì antiny je zena nachylnejsia otehotnieť.Takže moja otázka znie prečo to chceș brať?Ak mas staleho partnera a nebojis sa otehotnenia ,mas pravidelný cyklus,nemáš vàžne problémi z pleťou tak nieje dôvod.