Antikoncepcia - áno/nie

Príspevok v téme: Antikoncepcia - áno/nie
RebekaM23

Ahojte baby,

mám 18r. a začala som uvažovať nad hormonálnou antikoncepciou. Doteraz som ju vôbec nepoužívala, pravdu povediac, skôr som sa na to nejako neodhodlala. Vždy ma odradili zlé skúsenosti s ňou, a to najmä po prerušení. Partnera mám stáleho už 3 roky a doteraz sme fungovali na princípe plodných a neplodných dní, keďže menštruáciu mám pravidelnú a viem na sebe odpozorovať kedy mám plodné dni a ovuláciu. Momentálne však zvažujem nad začatím užívania hormonálnej antikoncepcie, keď to už tak dlho zvažujem. A tak by som Vás chcela poprosiť o skutočné rady, čo sa týka užívania - aký druh tabletiek antikoncepcie beriete a aké s ňou máte skúsenosti pri začatí užívania, či už po skončení. Bojím sa najmä priberania. Ďakujem za Vaše rady :)

Ewelin2

Ospravedlnujem sa, zmylila som sa. Zamenila som Norethysteron s Ascorutinom.
To druhe je bez lekarskeho predpisu a zmiernuje krvacanie.

Takze je mozne ze diskutujuca mala vykhvy nalad z Norethysteronu. No aj tak sa mi nezda ze za 7 rokov ma nasledky uzivania.

Ale hold, kazdy mame ine nteko a inak reagujeme.

Ewelin2

Kto neuziva povie ze je to svinstvo, kto uziva povie ze je to super. Ta pani co prva napisala v diskusii mala zle skusenosti, no kde je napisane zeby problemy nemala aj bez HAK ? Pise ze jej doktor na silkne krvacanie dal Norethisteron. Tento liek sa predava bez predpisu a zmiernuje krvacanie. V ziadnom pripade nemohla mat z neho vykyvy nalad . Ak sa jej 7 rokov hormony nedali do poriadku, / HAK brala iba dva roky / tak je problem inde, nie v HaK.

Ja beriem HaK 8 rokov a som nadmieru spokojna. Mavala som silnu menstruaciu a odvtedy mam na minutu presnu, slabu. Narastli mi prsia, citim sa skvele. Mam iba nizkohormonalnu takze uvidime po vysadeni. V kazdom pripade mam 40 rokov a momentalne som v pohode.

RebekaM23

Ďakujem za odpoveď a za radu. Veľmi sa toho bojím aby som nedopadla takto, asi bude lepšie keď budeme pokračovať tak ako doteraz.

ANGEL-DEMON

pokial 3 roky fungujete takto v pohode... ak chceš niečo "pre istotu"
použite radšej kondóm alebo Pharmatex, kt. použivam ja naj. su čípky,..
lebo pokial nemáš žiadne problemy, hormony maš v poriadku,
tak antikoncepciu v žiadnom prípade...
nebud taká sprostá ako som bola ja...
mala som stáleho partnera 4 roky, v 19 som šla prvy krát na gyndu a hned pri prvej navšteve som si dala napisať HAK, pritom som bola odporkyňa, aj na strendnej školy som odsudcovala uživanie hak...ked brali moje spoluziacky...

mala som krámy od 13 pravidelne, slabe, bez problemov, bez bolestí brucha, prs...
žrala som to svinstvo 2 roky, potom som sa rozhodla vysadiť...
a tadá....!!! prave zistujem že je to už! 7 rokov! čo to neberiem a mám rozhádzané hormóny... najprv som mala take ze som mala kramy 2 mesiace, samozrejme gyndoš mi dal na to norhetisteron, ktore je take svinstvo že som len silou vole niekoho nezabila, čo mi z toho jebalo, ja flegmatik, vysmiata furt a take amoky som chytala ze by som fakt dakoho zabila a vzápätí som sa rozrevala.... kolegyna v práci mi povedala aby som sla za psychiatrom ,,,,,,,som ani nedobrala cele, hned ako som prestala krvacať som to vysadila, gynekolog mi chcel zas hak napisať... odmietla som... naštastie som uz nekrvacala , sa mi to nevratilo..ale tak sa mi to ťahá už 7 rokov, že niekedy mam prsia ako balony, bolia ma mesiac, dva... niekedy mam len špinenie 5 dní, ale brucho mi ide rozdrapiť , dalsi mesiac mam tyžden špinenie druhy tyzden krvacanie... 2tyždne kramy no otras!!!

pokial toto nechceš tak si velmi zváž...

lebo ked začneš brat to svinstvo tak už nikdy nič nebude tak ako predtým...

7 rokov!!! a hormony nie su schopne sa mi spamätať..