Operátor výroby Košice

Príspevok v téme: Operátor výroby Košice
Lucik3

Ahojte chcem sa spýtať, kto má skúsenosti, ktoré firmy v Košiciach berú operátorov?
Teda vlastne nemám o nich veľký prehľad, lebo všetky ponuky na profesii sú cez agentúry. A nedarí sa mi ani googliť. Našla som že Frucona a Jobelsa..sú ešte nejaké? Chcela by som si o nich pozrieť na ich stránke ak majú.
Máte niekto skúsenosti s tými firmami? Hľadám si prácu a ponúk na operátorov je veľa. Chcela by som ale poradiť kt. máte skúsenosti a odporučiť mi niektorú firmu.
Rozmýšľala som nad šitím v Jobelsa, ale niekde som čítala recenzie a nadávali tam na školiacich atd.

Vdaka :)

Jabberwocky

Málo ľudí ? Vynikajúci článok, ktorý sa zaoberá príčinami nedostatku pracovníkov v slovenskom priemysle: karmina.red Stránka, kde možno anonymne ohodnotiť zamestnávateľa. Čím detailnejšie hodnotenie, tým lepšie. www.ekariera.sk

operatorkavyroby

Moji predrecnici mali pravdu v tom, ze praca v akejkolvek firme na pozicii operator (OV) vyroby je pakaren, cest vynimkam, ale tych je naozaj velmi malo. Vsimnite si ako tieto automotive firmy neustale hladaju zamestnancov z dovodu ich velkej fluktuacie. Dovod je ten, ze zo zleho zamestnania ludia zvyknu odchadzat velmi rychlo. Kedysi davno cca 4 roky dozdu sa snazila Faurecia nalakat ludi, aby u nich pracovali tak, ze im zabezpecovala bezplatny odvoz do prace z viacerych smerov a podotykam, ze nie z Kosic, ale dalekeho okolia. Ako je to teraz netusim. Ked uz mala firma problem naplnit stavy zamestnancov uchylila sa k tomu, ze zamestnala madarskych obcanov. Takze bol potrebny tlmocnik v podobe gap leadra, kt. madarsky jazyk ovladal. Pibudlo aj mnozstvo ciganov, proti ktorym osobne nemozem nic namietat, pretoze tych, ktorych som poznala boli pracoviti a slusni. Na margo spominanej Faurecie iba upresnim, ze tam nie je pasova vyroba! Prave hladam recenzie na firmu Honeywell. Pred par rokmi som cosi nasla, no ziadne chvalospevy to veru neboli, ba prave naopak. Momentalne nastupny plat operatora vyroby v tej firme je 600€ v hrubom a zabezpecuju bezplatny odvoz do prace z Kosic do Presova. Ach jaj. Ani tam uz ludia nechcu pracovat. Ak chcete zazit ozajstnu psychiatriu, zamestnajte sa vo firme Oerlikon Balzers Coating Slovakia - priemyselny park Velka Ida. Je tam nepretrzita prevadzka. Stroje tam bezia nonstop 24 hodin denne, tzn. nevypinaju sa, iba ten - ktory v pripadne udrzby, resp. poruchy. Bystri mozno pochopili, ze spolocna prestavka na obed tam neexistuje. A kamery su takmer vsade! Oficialny dovod znie - kvoli ochrane majetku. Zakladny plat OV je 770€ v hubom. Za 3 roky co funguje prva - stara hala a zaroven firma ako taka, skoncilo v nej pracovny pomer cca 130 operatorov vyroby, pricom celkovy aktualny stav zamestnancov dnes je cca 130 OV. Momentalne otvaraju druhu halu, tak ak chcete, mozete podat ziadost o zamestnanie tam. Ked budete pracoviti - rychli, pripadne vlezli - lstivi ako hadi (vypocitavi bonzaci), alebo vsetko zaroven, pretoze jedno nevylucuje druhe, tak mozno postupite na vyssi post: gap leader, majster, planovac .. atd... Vela stastia.

Anonymo

Ak nemusíš tak do žiadnej automobilky nechoď ! Ja som bol 2roky a tri mesiace a zničil som si ramená a krčný chrbticu.Beriem doteraz lieky, budím sa v noci na bolesť. Nedostal som ani odškodné, ani bolestné, dostal som hov.o.

mikimoto

No ani by som netvrdil že výhoda operátora že ak má nočnú či poobednú tak si vybaví veci doobedu
.
To je lepšie robiť sbs na normálnom objekte tým nemyslím nákupné centrá obchody ale klasické úradné budovy,štadiony atď tam si človek aj sadne nič ťažké nemusí robiť okrema zapisovania a kontroly ľudí a áut čo sa tam premávajú a v noci sa robia obchôdzky ale každy tam pozerá filmy,drieme a nvm čo ešte tak ak človek má robiť operátora to hocčo iné za 400-450 e

Tiež je to rozhádzané 12ky a nočné a voľná ale je iné robiť 12h a zajebávať sa 12h za skoro tie iste love

Výroba je tá najhoršia...tam si človek nema čas ani s prepačenim prdnúť

Jabberwocky

Aký vplyv majú nočné zmeny na zdravie: "Pre pár eur navyše prichádzajú ľudia o zdravie. Náš redaktor zisťoval, ako je to naozaj s nočnými zmenami" plus7dni.pluska.sk Prečo nejdete pracovať do automobilky ? (2017): www.profesia.sk

simiona

Presne ako tu napísala Daniela.

Aj v nás boli takí, čo dokázali urobiť nad normu. Lenže nedostali väčší plat, ale väčšie normy. A teraz je to tu tak, že hoci máme k obedu ešte aj prestávku 15 min, málokedy na ňu niekto ide, respektíve si iba odskoči na wc a hneď späť za pas, lebo sotva stíhame tie normy.

A neviem, odkiaľ pán nabral, že na nočných ľudia spia? Ja musím za tu smenu urobiť normu, istý počet kusov a keby som spala, tak by som to v žiadnom prípade nestihla. Ale zas viem, že napr. takí skladníci, tí si občas pospia. Nemusia robiť normy, tak im občas závidíme.

Nevýhody práce operátora na smeny:

Musíš robiť normy.

Väčšinou ťažká fyzická práca.

Niektorí nezvládajú tie "časové posuny".

Ešte keď máš prevažne ženský kolektív, no amen-tma. Lepšie sú zmiešané.

Výhody:

Keď si chceš niečo vybaviť, nemusíš brať dovolenku. Môžeš to stihnúť napr. pred poobednou.

Odrobíš si smenu a máš pokoj. Žiadne telefonáty od šéfa domov aj po prac.dobe a na dovolenke.

nanuk3

Robota vo vyrobe na 3 smeny najhorsie co moze byt. Nocna robota je uplne proti prirode ved sa len pozrite ako na Slovensku za posledne roky stupa vyskyt cukrovky, rakoviny a inych chorob. Prehodeny rezim nikomu este nepomohol. Za posledne roky sa nase Slovensko stalo kolonia sama pakaren na 3 smeny za smiesne peniaze za ktore politici nemaju ani sako. Cely mesiac ranne, poobedne , nocne a dostanes taky plat ze si neprenajmes ani byt zato lebo by ti nic nezostalo. Strasne tu sa uz neda ani zit.

Daniela36

Pako tvoj nick hovori za vsetko aspon ze do neho si vlozil kus sebakritiky. Robila som v nemenovanej automobilke v lete horko ako v pekle problem ist na hajzel problem napit sa vody lebo pasova robota nepusti robota v piatky sviatky vikendy,. Nahadzes do seba obed ze mas vredy aby si utekal spat otrocit. O com tu prosim ta pises? Ze ludia spia na nocnej sibe ti? Automobilku si videl asi len z vlaku . Strasne lutujem ludi co musia robit v tychto firmach. Po par rokoch mozu ist do invalidneho a stat sa na nich vyprdne nikto im nepomoze. Ja som utieklad radsej do zahranicia robit .

lentak01

Pre pako tebe to dobre drbe na tu hlavu ty nemáš nick že pako ty sa asi tak aj volas.Ze ludia sa na nocnej vyspia v autovyrobe kde zijes 20 rokov dozadu asi. Ked si pozries ponuky PSA,VW,SAMSUNG a ine sracky tak mi vysvetli preo inzeruju kazdy 2.den ked sa tam tak dobre robi a da sa tam spat.To nie su firmy ako US Steel,TATRAVAGONKA v Poprade a nvm ake klasicke stare firmy u nas kde ludia odrobia 20-30rokov.Su to firmy kde ostava len manazment a cela hala sa obmiena neskutocne casto to bude presne asi koli tomu co ty opisujes istotne tam plati aj to ze ked urobi niekto o x kusov viac na smenu tak ma o x na vyplate niezeby tam boli strajky.Ak si robil na urade alebo robis tam hadam ze si to len trepol ironicky lebo podla tvojho nazoru a postrehu si na urad mohol tak max vybiehat s nejakym papierom aj to ta asi odkopli:D

Pako567

Ludia ktori ste robili v automotive - vysvetlite mi, ako je mozne, ze pride Fico na prvu smenu (co nie je zvyknuty tazko robit) a urobi viac ako hocikto, kto tam nastupil na prvykrat. A aj som pocul od ludi, ktori tam robia, ze okrem ulievania sa niektori v nocnej zalahnu a spia tam v robote. Z coho chcete potom vyssie platy? Vy si fakt myslite, ze ked niekto naozaj maka ako drak, prekracuje normu a poziada o zvysenie platu s tym, ze vie dolozit vedeniu, ze ma nadpriemerne vysledky, tak si myslite, ze zamestnavatel je taky blby, ze ho necha odist? Ja som robul v 4 zamestnaniach - statna a verejna sprava a aj sukromny sektor - vsade sa ludia ulievali, kde mohli a mne nadavali, lebo som urobil 3x viac ako oni a vsade som sa po par mesiacoch stal veducim a to som sa nepchal nikomu do zadku, len vudeli, ze makam, ze som zodpivedny, ze neodvravam, ze vsetko s usmevom vyriesim, ze som efektivny... ja mam ten pihlad, ze viem a rozumiem, co chce sef a co zakaznik a verte, ze toto.nema 99% Slovakov a potom sa iba stazuju, ze malo zarabaju. Kto sa stazuje, tak by prustal na to, ze by ho pocas celej pracovnej doby vsade sledovali kamery, ze naozaj maka tak ako by mal?