paradox

Príspevok v téme: paradox
SABRINA 89

............. NENAVIDIM nepravost a krivdu ludom ktori si to nezasluzia...... vzdy som sa bila pre ludi ktorym sa krivdilo ,nepravom ublizovalo ........ a paradox ? ... sama zijem s clovekom ktory mi neustale strpcuje zivot , hnusne nadava ,krivdi, psychicky vydiera a nici a preco ???? lebo som dobrak clovek ktory ,nenavidi hadky , vojny , agresivitu ...a sama to zazivam na vlastnej kozi , a nedokazem s tym nic urobit ,naozaj nic , tak ako dokazem poradit a pomoc inym ... sebe nedokazem , citim ako ma ten clovek nici ,nici az tak ,ze dievca ktore nikdy nepilo a nebralo lieky na psyc. spadlo do niecoho takeho ........ mam v sebe obrovsky hnev a tlak , ze nedokazem sa vzchopit a pomoct si aby ma ta spina neznicila uplne ................ prekazka v mojej hlave ,ze to nejde , nejde to vyriesit .... a ja nevladzem uz ! mam pocit ,ze tento cely svet je len o tom ,ze cim vacsia vypocitava svina tak tym sa ma lepsie ,a cim vacsi dobrak tym horsie , vidim to okolo seba na vlastne oci ,a deprimuje ma to ........... nevladzem ! moralisti nezabudnite napisat ,ze sa lutujem a neviem nic pre seba urobit ..... ale ked nepoznate detajly tak nekomentujte tymto stylom ./NIE KAZDY MA V SEBE SILU VYRIESIT SI VECI SAM / dakujem .

kafe

www.zdravie.sk
www.zoznam.sk
tu som našla len 5 združení, organizácií pre týrané ženy/obete domáceho násilia - centrum nádeje, dôstojný život, centrum slniečko, brána do života, náruč...
Nevedia ti pomôcť v jednom, zavolaj do druhého, tretieho, VŠETKY obvolaj. Nepomôžu ti s ubytovaním, dokážu ťa podržať inak, nájsť riešenie ktoré ťa nenapadlo... nie si tu na to sama. Si v Európe. V Afrike by si si ani neškrtla. TU ale máš MOŽNOSTI. Využi ich!

kafe

sabrina, aké obete?? Hovorme konkrétne k tvojej situácii. Ty si nejaká obeť? Nuž nie, nie si, predstav si to. Máš dve ruky, dve nohy, mozog v poriadku, môžeš odísť, môžeš sa poradiť s niekym, poprosiť o pomoc.. Máš toľko, TOĽKO možností, čo v tvojej situácii môžeš robiť, telefón, net, linky pomoci, azylové domy... mrte ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť aj cudziemu človeku sa pozbierať... jediné čo potrebuje človek čo ubližuje sám sebe urobiť, je ROZHODNÚŤ sa, že do riti už toho bolo DOSŤ!! Žiadne rozmýšľanie, čo urobiť, aby niekto neutrpel, ALE ABY som JA NETRPELA, aby to mňa nebolelo! MÁŠ MOŽNOSTI. Máš ich niekoľko. Nezatváraj pred nimi oči. VOLAJ! Pýtaj sa čo môžeš urobiť, kde ťa môžu ubytovať, na linku pomoci môžeš kľudne volať aj 10x, kým sa rozkýveš a rozhodneš zdvihnúť zadok... dokážu ti pomôcť AJ cudzí ľudia. Máš pocit, že vytočiť telefónne číslo vyžaduje nejakú obrovskú silu? No schválne, skús to, či je to také ťažké. Ty ale nie si rozhodnutá, preto to neurobíš, preto zatváraš oči nad možnosťami ktoré máš, preto odmietaš pomoc a necháš si radšej ubližovať.
Vieš koľko žien sa dokázalo pozbierať? A nenechalo sa utýrať k smrti a mrzačiť? Aj na to sa pozri. Ty nemáš deti, máš to asi 1.000x ľahšie! Máš v sebe tú silu a nehovor že nie!!
www.employment.gov.sk
www.ludialudom.sk

Mesačný princ

SABRINA 89 - tuto Kýčera ti píše, že si slabou ale ja ti píšem, že si naopak veľmi silnou bytosťou. Pretože nikto slabý by nedovolil,aby mu bolo toľko ubližované a nevydržal by toľko bolesti. No nie všetci môžeme byť slabými a ako som ti už napísal. Takto nejak to je dané. Ešte som to zatiaľ nerozlúštil a neviem nájsť dôvod prečo je to tak ale jednoducho to takto funguje.

Ten paradox tu bol vždy a zatiaľ je najskôr potrebný pre ,,niečo,, na tomto svete. Ale kto vie?

Faktom je, že ak objavíš bytosť podobnú tebe, tak bude mať podobného partnera ako ty. A je jedno či to bude žena alebo muž. Vždy to tak bude.

Aká je moja rada...? Ani sám neviem čo ti poradiť. Možno sa až toľko netýrať a byť asi radšej sama...Bude sa ti tento scenár opakovať dovtedy, kým nepochopíš.

Niekto sa potkne a spadne, no rýchlo vstane a kráča ďalej. No predstav si vzdialený hrad, nachádzaš sa od neho asi 2 kilometre. kráčate dvaja, merite k tomu hradu, pretože ho chcete vidieť z blízka. Naraz obaja spadnete. ten druhý sa rýchle postaví, ale ty nemôžeš, pretože máš zlomenú nohu. On zavolá záchranku ale aj tak sa ide k tomu hradu pozrieť. No keď príde k nemu vidí len kolmé steny. Nedá sa vojsť, nedá sa tam nič vidieť...sú to len múry a holá skala. No ty si sa nepostavila pretože nemôžeš. Nachádzaš sa na kopci z ktorého vidíš nádhernú scenériu so stromami, vrchmi, a hrad vidíš úplne v celej jeho kráse. Kto mal lepší zážitok? Ty či ten, kto išiel s tebou?

Kycera

Sabrina,
podržať Ťa a pomôcť s riešením niektorých problémov Ti dokážu tu : www.humanisti.sk. Je to bezplatné a sú tam empatickí mladí ľudia.

Kycera

Dievča, dievča...
Čo Ti na toto napísať? Máš problém! Veľký problém. A máš aj pravdu.
Sú ľudia, kt. pomáhajú iným, ale ak sa jedná o nich, nevedia si rady.

Z tej pomoci druhým sú tak psychicky, emocionálne aj fyzicky unavení, že na svoj problém sa nedokážu pozrieť nezaujatým okom, nenachádzajú jeho podstatu a tobôž riešenia. Prehliadali skutočnosť, že aj oni majú problém, nevenovali mu pozornosť, nezachytili prvotné signály, kedy mali ešte dostatok síl a času ho riešiť. A ak k tomu majú partnera, kt. z nich vysaje posledné zvyšky energie, niet sa čomu čudovať.

Ty sa však musíš VZCHOPIŤ, nájsť v sebe SILU a ČELIŤ svojmu osudu. A Ty tú silu v sebe máš, len ju musíš zakaždým vydolovať. Dôkazom toho je aj, že si napísala na toto fórum.
To, čo robíš teraz, nie je správna cesta. Si na dne a toto Ťa uvrhne ešte do väčšieho marasu.
Momentálne si slabá, máš slabé nohy, padáš. Ale vieš čo? Zakaždým vstaň, NEVZDÁVAJ SA a opakuj to dovtedy, kým neprestaneš padať, kým budeš mať dosť silné nohy, s kt. budeš kráčať po ceste plnom výmoľov a blata, a predsa nespadneš.

Nechaj všetko a všetkých tak, nech si každý poradí tak ako vie a Ty sa venuj len sebe! NAJDOLEŽITEJŠÍM človekom v Tvojom živote si TY SAMA!!! TY a Tvoja DUŠA, Tvoje najväčšie bohatstvo!!!

Tak vstaň, Sabrinka a kráčaj. Nezastavuj, neobzeraj sa do minulosti, kráčaj!!!

denisaf

ahoj sabrinka urcite v tvojom pripade sa treba od toho tyrana odstrihnut!! ja som pred dvoma rokmi mala pri sebe to iste... dlho velmi dlho som sa spamatavala... ale nakoniec som to dala..ten kto ta odsudzuje ten si nic neprezil ja ta uplne chapem...jedine co tu pomoze je utek od takeho cloveka.. treba sa zachranit kym mozes...

SABRINA 89

cafe .... obete su podla teba svine ,? vies kolko je zien ,ktore su obetami tyranov ??? su svine ,? to , ze ta zena nema v sebe tu silu nieco urobit , neznamena ze je svina . ........ keby kazdy clovek mal v sebe tu silu a krasne nalinajkovany tip top zivot ,kazdy by si vedel krasne s prehladom poradit , nikto by nemam v hlave bloky a prekazky ,tak tento svet by bol len o samych statnych ludoch , co si velmi prajem ..... ja nerozumiem sebe a uz nicomu , som v situacii ,kedy len rozmyslam co mam urobit , urobit tak aby niekto neutrpel ,lebo ked zacne boj , bude kruty !! a neviem ci ho ustatnem .. a nemam nikoho kto mi pomoze .NIKOHO .............

Ipsik

Mala by si si sama premyslieť, že čo vlastne chceš a podľa toho sa zachovať. Netreba pri tom použiť až takú logiku, že to potom ani žiadnu logiku nemá.

Mesačný princ

kafe ti píše dobre...ale, vždy tam to ale bude

Tiež poznám x z môjho pohľadu skvelých ľudí, takých, ktorí by sa rozdali a ich partneri im ubližujú.

jednoducho ťa niečo k takýmto typom ťahá, vždy to tak bolo a vždy aj bude. Spoznal som za život veľmi veľa ľudí ale vždy ak som spoznal niekoho ,,podobného tebe,, tak mal partnera, ktorý mu ubližoval. Jednoducho protipól.

Poznám jednu ženu...Najskôr mala muža, ktorý ju mlátil, s tým vydržala len chvíľku, potom si našla muža, ktorý bol gambler, s tým má dieťa...No tiež im to nevydržalo...No a keď si už myslela, že je všetko ok a bude dobre, tak si našla človeka, ktorý ju podvádza s oveľa staršou ženou - respektíve by mu mohla byť mamou.

Neskutočne dobrý človek je tá žena a vidíš. Ona si za to všetko na jednej strane môže ale na druhej za to nemôže vôbec. Je to takto jednoducho dané. neviem ti to vysvetliť, ale nespoznal som ešte žiadny pár, kde by to bolo inak. Teda ak je niečoho priveľa, tak sa to vždy otočí!

je to zákon rovnováhy najskôr...

Ale kafe ma pravdu v jednom. Aj tí, ktorí dovolia na sebe páchať násilie alebo si inak ubližovať sú takí istí. Len jedno mi nie je jasné, prečo tento model vznikne vždy? Ešte som sa nestretol s tým, že by existoval model dvoch ,,zlých partnerov,, alebo dvoch ,,dobrých partnerov,, (slovíčko ,,prehnane,, si tam doplň)

Až na to prídem, tak dám vedieť