Chcela by som sa opýtať aké otázky odznejú od kňaza na predmanželskej príprave ? Mám strach čo všetko sa ma bude pýtať , pýta sa či sme partnera podviedli pred svadbou ? alebo či som ho klamala ? .. nič z toho som nespravila len mám trošku stres a či sa vyhnem takýmto otázkam
Otázky kňaza pred svadbou
no tak to som dosť zvedavá na mužský pohľad na vec...
Take iste otazky dostal aj Janko z Vranova
Skôr ako začnete súdiť tak proste ten týždeň mame prvé take stretnutie nepodviedla som ho teraz ale myslím to takto že keď sme začali spolu chodiť to sme chodili spolu asi mesiac tak som ho raz podviedla odvtedy som všetko oľutovala a zmenila som správanie teraz je zo mna úplne iný človek tak vtedy som to brala tak že mesiac spolu ktovie či nám to vydrží ale tak som tu budeme mat svadbu no ale o tom že som ho na začiatku vzťahu podviedla ubehlo dosť toho ale o tom nevie ak sa má náhodou nato bude kňaz pýtať to mám ako rozprávať že čo sa stalo na začiatku vzťahu ? Veď sú to roky a keď sa s tým priznám tak hneď by bolo zle .. ako keby každý sa s niečim prizná tak na svete by asi polovica svadieb sa zrušila .. viem je to detinské len teraz som taká vystresovaná že neviem čo skôr a každý mi rozpráva niečo iné
Trochu ma mýli, že nádejná nevesta tu nereaguje, takže či náhodou téma nebola založená na to, aby sa tu podaktorí odbavovali, ale pre istotu ešte raz:
Pri otázkach kňaza v predmanželskej príprave nejde ani o to, či nevesta vstupuje do manželstva nepoškvrnená (akékoľvek sexuálne predmanželské praktiky sú totiž témou pre spoveď a nie pre predmanželskú prípravu a dnes sa to už naozaj tak vážne neberie), ale ide o to, či je pár naozaj zrelý na uzavretie manželstva, či si uvedomujú, že je to naozaj v dobrom i zlom a či si to náhodou nerozmyslia, lebo vždy je to lepšie pred svadbou ako ako po nej. To je všetko.
prestaňte, prečo ju strašíte?
"Po novom" sa vypĺňajú dotazníky, ty vypĺňaš svoj, snúbenec je svoj. Kňazi ho nemavajú vo zvyku čítať, a ak hej, tak druhému z partnerov aj tak nič neprezradí. Potom sa na náukách kňaz viac sústredí na váš spoločný manželský život. Dáva rady, odporúčania, ...
Keď si nič také neurobila, tak sa nemáš čoho báť. Ale myslím že on vám bude len rozprávať ako sa máte správať a podobne
Otázky budú veľmi veľmi nepríjemné. Napríklad - smilnila si pre svadbou? Koľkokrát, kedy a kde, s kým? Uveď detaily a podrobnosti. Odkedy smilniš? Obcovala si sama zo sebou? Dotýkala si sa nečistých miest, mala si z toho potešenie? Uvedomuješ si, že keď všetko nepriznáš ...
Biela Kobra - aj kňaz by mal byť v prvom rade človek :) Aj ja poznám takého a tiež by som ho všetkým odporučil ale tie otázky ma dosť...no jednoducho som mal otvorené ústa, ke´d som to čítal.
Ani sa nedivím, keď je na svete toľko všelijakých fanatikov. Ľudia sú veľmi ovplyvniteľní. Ja ďakujem aspoň za jedno, že som voči tomuto spôsobu ovplyvňovania najskôr imúnny :D
Z Pekla šťastie, z Pekla oheň. Nič, náhoda je blbec:-) Láska je slepá a náhoda je blbec. Nie každému sa zadarí.
Ale ja ti prajem, ja si budem žiť už len zo spomienok, ťažko povedať, či len pekných, ale aj taká nočná mora občas poteší.
Idem si spraviť 4. večeru podľa starého receptu: Sfinga na smotane.