Zelený zákal

Príspevok v téme: Zelený zákal
Myska13

Dobrý deň.Mám 43 rokov a už som oslepla na jedno oko.Píšem to preto,lebo na ttúto temu sa velmi malo o tom hovori.Vela ludi ani nevie co je to,nevedela som o tom ani ja a doplatila som na to.Ked my doktorka oznamila co sa my stalo zrutil sa my celi svet.Caka ma v aprili narocna operacia druheho oka,dufam ze vsetko dobre to dipadne.Asi pre rokom a pol som mavala vypadky videnia,ale len na par hodin potom sa to vsetko upravilo a fungovala som dalej poo roka mala som to asi 4x az kim sa to nedostalo do takejto situacie v akej som teraz.Musim sa teraz s tym vyrovnat aj ked to bude tazke...

Myska13

Ahoj.Pravdrpodobne mozes mat aj sedy zakak.U mna sa to prejavovalo,tak ako keby si mala zapal oka slzilo mi ja som si myslela ze mam zapal oka a to my potvrdila aj doktorka dala mi antibiotika aj mast do oka.No nic nepomahalo bolesti som mala ukrutne okolo oka myslela som si ze sa to postupne vylieci ako chripla,ale zmylila som sa nic insie mi neostavalo zmenit lekara po 3 mesiacoch a vtedy to zacalo ako som nastivila druhu doktorku uz ma ani donov nepustuli museli mi ocny tlak znizit nala son 50 a to uz bolo nesjoro videnie som iuz mala uzavrete a je to Dett mrtve.Nejden sa stym vyrovnat pred tim som ocneho lekara nepotrebovala nevedela som co sa okolo mna deje,stalo sa co sa staki.Teraz si musim davat pozor velky na druhe oko,kvapkam si tri krat denne kvapky na tlak do oci.

Messje

Ahoj Myska
Prosim ta,ako to u teba zacalo?Vyplasila si ma a ja sa zajtra idem objednat k ocnemu.
Zo dna na den mam problem uz asi 5 dni s pravym okom.Z nicoho nic som zacala vidiet zahmlene.Neviem to ani definovat.Doteraz som videla super na obe oci.Zrazu si zakryjem lave oko a na prave vidim vsetko rozmazane.Priblizim predmet,zahmleny,vzdialim sa,to iste.Myslela som ze v 44 je to normalne a ze mi treba len na ocne a okuliare ale...zrazu som zacala pochybovat.

Sonie

Myslíš že ti to spôsobil glaukóm-teda zelený zákal? Liečila si sa na zvýšený očný tlak a denne kvapkala do očí? Nemáš niečo zo sietnicou?