interupcia (potrat)

Príspevok v téme: interupcia (potrat)
Megan123

Dobrý den, mám 18 rokov s som mesiac tehotná s mojim 29 ročným 'priateľom' . Tehotenstvo bolo neplánovane! Teda z mojej strany určite aj keď on dieťa veľmi chce. Mesiac dozadu teda ejakuloval do mna, ja som si do 24 hodín dala tabletku Po ESCA. 5 dni dozadu som bola u gynekológa na kontrole a zistila som že som 3 týždne tehotná.. takze nezabrala. Vôbec neviem čo mám robiť, som ešte primlada na dieťa a aj keď mám priateľa veľmi rada je násilnický, chorobne žiarlivý .. inak je dobrý nepodvadza nič a milý ale veľmi prhky.. ( každý aj psychiatricka mi radi "od neho ruky prec") on absolútne nechce aby som šla na potrat, bývalej urobil dieťa tiež a ona tiež šla na potrat a veľmi ťažko to zvládal.. tak sa bojím ako to zvládne tentokrát.. ale nechcem si zahodiť cely život chcem cestovať, zažívať , užívať si.. a potrat mi naviac príde veľmi krutý.. a bojím sa že potom to budem veľmi ťažko psychicky zvládať.. neviem čo mám robiť ako sa rozhodnúť.. viete mi poradiť prosím?

bella21

Rozhodni sa pre život svojho dieťaťa, tak sa nepomýliš. Nie pre to, že to chce Tvoj priateľ, ale pre to, že Ty si žena a už aj matka, a toto by matky svojim deťom robiť nemali. Zradíš svoju ženskosť, keď dovolíš, aby sa v Tvojej maternici, ktorá má byť prvou kolískou bezpečia pre Tvoje deti, stala taká tragédia. V zvieracej ríši si každá matka pudovo svoje mladé chráni a je preto prirodzené, že aj v našej "ľudskej ríši" tie matky, ktoré išli na potrat, prežívajú postabortívny syndróm, čo nie je nič iné, ako psychická bolesť matky zo straty dieťaťa. Tá bolesť je o to väčšia, že žena si plne uvedomuje, že to ona sama svojím rozhodnutím pripravila svoje dieťa o život. Ty neurob takú chybu. Život si skutočne zničíš práve potratom. Prečítaj si svedectvá žien, ktoré to urobili. Mnohé sú už na dôchodku a stále si to nevedia odpustiť. Dôvody, pre ktoré to pred rokmi urobili, sa im teraz zdajú nedostatočné. Boli by vychovali, našli by jedlo i oblečenie aj pre toho neočakávaného. Teraz by už konali inak. Namiesto prázdneho náručia by v ňom chceli držať toho, koho tvár nepoznajú.... a už len počítajú, koľko by mal teraz rokov...

www.zdravie.sk

Dobrý den, mám 18 rokov s som mesiac tehotná s mojim 29 ročným 'priateľom' . Tehotenstvo bolo neplánovane! Teda z mojej strany určite aj keď on dieťa veľmi chce. Mesiac dozadu teda ejakuloval do mna, ja som si do 24 hodín dala tabletku Po ESCA. 5 dni dozadu som bola u gynekológa na kontrole a zistila som že som 3 týždne tehotná.. takze nezabrala. Vôbec neviem čo mám robiť, som ešte primlada na dieťa a aj keď mám priateľa veľmi rada je násilnický, chorobne žiarlivý .. inak je dobrý nepodvadza nič a milý ale veľmi prhky.. ( každý aj psychiatricka mi radi "od neho ruky prec") on absolútne nechce aby som šla na potrat, bývalej urobil dieťa tiež a ona tiež šla na potrat a veľmi ťažko to zvládal.. tak sa bojím ako to zvládne tentokrát.. ale nechcem si zahodiť cely život chcem cestovať, zažívať , užívať si.. a potrat mi naviac príde veľmi krutý.. a bojím sa že potom to budem veľmi ťažko psychicky zvládať.. neviem čo mám robiť ako sa rozhodnúť.. viete mi poradiť prosím?

jana535

ak by si si to dieta nechala ziadne take ze sa budes starat len ty je to aj jeho!! ... to len sproste slovenky co ich rodicia ucia od mala drzat huby a ohybat chrbty si nevedia nic vydobit. Radsej budu zit bez vyzivneho nez by sa mali dozadovat penazi na starostlivost o dieta ktore je aj chlapove!!!! Lebo tu sa od muzov uz nic neocakava a potom jasne ze si robia co chcu.

zita 05

neviem111111, vieš, rátam s tým, že ľudia pri čítaní aj uvažujú, ale teda napíšem to tak, aby si aj Ty rozumela. Ja som síce nechodím často, ale občas ma niečo nakopne k úvahám, inokedy mi pomôže niečia životná skúsenosť, inokedy sa snažím preniesť sem moju skúsenosť, ktorá možno niekomu pomôže. Keby som bola presvedčená o tom, že sú tu všetci úplne mimo, tak ako si Ty "svetáčka" presvedčená o tom, že sú tu všetci "svetuskari" - neotvárala by som toto fórum. Preto nerozumiem prečo to robíš Ty. Možno my to vysvetlíš. A len tak na okraj aj Ty si raz bola iba zhluk buniek...

Bubliii

No tak sa ti zadarilo... ak toto nie je fake téma založená pre diskusiu potraty áno/nie, tak ten tvoj priateľ je vážne blbec. Mňa by zaujímalo, čo na toto všetko hovoria tvoji rodičia? Si ešte mladučká, tak bývaš s nimi nie? Im neprekáža, že ich dcéra chodí s nejakým násilníkom?
A ohľadom dieťaťa.. dokázal by sa on postarať o dieťa? Podľa tvojho opisu nie. Dokázala by si sa ty postarať o dieťa? Píšeš, že máš psychické problémy, to by mohol byť problém. Čo financie - kto by platil materiálne veci? Pracujete, študujete? Tieto otázky si treba zodpovedať...
Mne sa páčila rada od Filipa - naozaj by si sa mala poradiť s niekým starším a skúsenejším. Ale s tým "priateľom" by som do budúcna nepočítala. Má zlú povahu, je nezodpovedný (už len jeho prístup k sexu hovorí za veľa), vydiera ťa (kde máš istotu, že čo ti nakecal o bývalej, že je to aj pravda??). Sama si ho v tvojom príspevku označila za ´priateľa´, podľa mňa aj podvedome cítiš, že toto nie je pre teba vhodný partner do života.

UPT

o tom ze ty na UPT pojdes ho informovat nemusis, ani nepotrebujes jeho pisomny suhlas...absolutne to s nim nerie.s..

a neviem či aj čítas tie kecy po sebe...

je mily... ale je nasilnik??!!! čo si narušena...??
asi áno... ked píšeš ze tvoja psychiatrička ti radi aby si s nim nebola.. tak by si sa mala dat psychicky do kopy... lebo psychicky chori ludia by deti mat nemali...

čo sa týka UPT, nemáš vela času, čím skor tym lepšie, zajdi na gyndu, nech ti da gynekolog termín... a pred debilom ani necekni! pokial si slabá, ze ho nevieš rázne do pi*e poslať,...ze ideš na potrat... a koipni ho do riti...

zjavne je to len psychopat ktorí kade chodí chce deti narobit, čím čaka že si zenu k sebe priputa....
a ty! pouzivaj ochranu:
kondon, spermicidne gely, napriklad. pharmatex...

je tam toho....

Filip TT

Megan, najlepšie by si urobila, keby si si našla medzi svojimi blízkymi osobu, ktorá ti bude oporou. Neviem, či mama, alebo stará mama, krstná, ale môže to byť aj muž - niekto so životnými skúsenosťami, kto ti dá pokoj, o koho sa budeš môcť oprieť. Zdôver sa jej, možno ťa v prbom momente vyhreší, ale ak ťa má rád/rada, bude sa ti snažiť pomôcť.

Dieťa nemusí byť prekážkou na cestovanie a užívanie si aj keď samozrejme, prvý to bábätko mamu potrebuje naplno.

Ono je to tak, že veľa žien si najskôr myslí, že sú na dieťa veľmi mladé a potom, keď im prejde čas, boli by radšej keby rodili ako mladé. Nevieš ešte aký život ťa čaká, môže sa to stať aj tebe, že príde čas, keď si povieš, že si to dieťa mohla mať.

Prajem ti pokoj a lásku od najbližších.

escap

Nie je to iba zhluk buniek, je to už ľudská bytosť. Nerob to, čo neurobili tebe. Dieťa môžeš porodiť v nemocnici utajeným pôrodom a dať ho hneď na adopciu. Dieťa dostane šancu žiť a ty budeš mať čisté svedomie.
Poradia Ti aj na stránke:
www.alexisporadna.sk

lara 3

to dieťa nemôže za to akých má rodičov. v mojom okolí poznám minimálne troch ľudí, čo majú rodičov úplnych psychopatov(lekársky potvrdené-sú v liečebni alebo žijú asociálne). a detí sú úspešní a normálny ľudia čo žijú na úrovni. však keď dieťa nechceš, daj ho adoptovať alebo do hniezda záchrany. A keď nemáš doma podporu, existuje plno organizácii, ktoré špecialne pomáhajú mladým mamičkám. Si daj do googlu. dá sa všetko keď sa chce.