Dobrý den, mám 18 rokov s som mesiac tehotná s mojim 29 ročným 'priateľom' . Tehotenstvo bolo neplánovane! Teda z mojej strany určite aj keď on dieťa veľmi chce. Mesiac dozadu teda ejakuloval do mna, ja som si do 24 hodín dala tabletku Po ESCA. 5 dni dozadu som bola u gynekológa na kontrole a zistila som že som 3 týždne tehotná.. takze nezabrala. Vôbec neviem čo mám robiť, som ešte primlada na dieťa a aj keď mám priateľa veľmi rada je násilnický, chorobne žiarlivý .. inak je dobrý nepodvadza nič a milý ale veľmi prhky.. ( každý aj psychiatricka mi radi "od neho ruky prec") on absolútne nechce aby som šla na potrat, bývalej urobil dieťa tiež a ona tiež šla na potrat a veľmi ťažko to zvládal.. tak sa bojím ako to zvládne tentokrát.. ale nechcem si zahodiť cely život chcem cestovať, zažívať , užívať si.. a potrat mi naviac príde veľmi krutý.. a bojím sa že potom to budem veľmi ťažko psychicky zvládať.. neviem čo mám robiť ako sa rozhodnúť.. viete mi poradiť prosím?
interupcia (potrat)
neviem111111, čo Ťa tak napĺňa na tomto "svatuskarskom fore", keď naň chodíš?
,,aj keď mám priateľa veľmi rada je násilnický, chorobne žiarlivý .. inak je dobrý nepodvadza nič a milý ale veľmi prhky.. ,,
kde vy ženy na takéto niečo chodíte? A ešte si s niečím podobným spravíte aj dieťa :D Sa nečudujem, ako táto spoločnosť vyzerá :D
Kľudne na ten potrat choď. Mám takú otázku...prečo si dieťa riskovala a nechránila si sa? Len ma to tak napadlo.
To ,,dieťa,, za nič nemôže. Je to zárodok malej bytosti a za to, že má takých ,,pripečených,, rodičov by som ho asi nedokázal potrestať.
veľa šťastia vo vzťahu s tým tvojim násilníkom :D najskôr ste obaja rovnakí, tak si nemáte čo vyčítať
Nikto nema pravo sudit ta nech sa rozhodnes akokolvek.Si velmi mlada a zalezi ako vnímaš interupciu.Pokial si silna nato ist na nu,chod,ale v prvom rade ukonci vztah.Ten chlap do teba ejakuloval bez rozmyslania na tvoj vek na dosledky.Je to nielen nasilnik ale sobec.Zle skoncis ked s nim ostanes.Dievca nohy na plecia lebo budes plakat velmi dlho.
ale aky cloviecik preboha, v tomto tyzdni je to iba zhluk buniek.
Pozri si seriál Gilmorky ;)
No ja by som nedokázala ísť na potrat. Ja to malé stvorenie proste už vnímam ako človiečika, moje dieťatko, a proste by som mu nedokázala len tak nechať ukončiť život. Takže ja v tomto nedokážem ani iných podporiť, aby sa vybrali cestou potratu... Ale zas neodsudzujem, viem pochopiť dôvody, aj keď niekedy sú čisto sebecké a to zabolí.
Jedna cesta životom je užívať si, brať... a iná cesta je dávať a zdieľať... Aj keď je druhá náročnejšia, pre dušu človeka je podľa mňa "zdravšia". Neviem akú by si mala podporu rodiny. Tvoj priateľ neznie zrovna ako človek vhodný do vzťahu. Píšeš, že je dobrý, ale násilnícky. Pokiaľ ťa fyzicky napadol, tak by nebolo bezpečné, aby sa staral o dieťa.
Pre mňa by bola jediná cesta, dieťatko si nechať, aj keď strach by bol v tvojej situácii obrovský. Ale strach nie je vždy najlepším kompasom. Dôveruj svojmu úsudku, no snaž sa dobre rozoznať z čoho tvoje argumenty pramenia a či to pramení z charakterových vlastností, ktoré považuješ za dobré...
" je násilnický, chorobne žiarlivý .. inak je dobrý" to ja ako keby si povedala Cernak sice zabil min. 20 ludi len tak zo srandy ale inak je to dobry clovek...
boha ak nemas nejaku uchylku ze ti prave takyto clovek vyhovuje teda nejake silno masochisticke sklony tak bez na potrat a posli ho kadelahsie... si prelistuj toto Forum. Po porode si v riti a vsetky tie jeho super stranky sa vystupnuju lebo teraz sa drzi este na uzde
na tomto svatuskarskom fore ti budu vsetci radit proti interupcii, tu sa ineho nedockas. akurat mozno odomna. podla mna je to spravne rozhodnutie. si prilis mlada, tipujem ze nemas ani dorobenu skolu, a frajer je evidentne dobry psychopat, ktoreho by si mala poslat kade lahsie a nie sa k nemu priviazat dietatom do konca zivota (aj keby ste neboli par, bude uz navzdy v tvojom zivote) aby ta mohol pekne terorizovat.
Ahoj, možno si veru pripadáš primladá, ale keby si si bábo nechala, určite by si získala aj podporu okolia, niekto by ti pomohol. A dieťa by si si zamilovala a bolo by to pre teba niečo úžasné. Zo dve bývalé spolužiačky otehotneli tiež ako 17-18 ročne, neplánovane a dieťa si ale nechali, aj napriek tomu, že partner pri nich neostal. Majú podporu rodiny a nové šťastie pri sebe....
A aj keby si bábo teda nechcela, že (ako ty tvrdíš) by si zahodila celý svoj život, určite by bolo smutné, keby si zahodila život aj malého dieťaťa. To by si si možno dlho vyčítala. Radšej dieťa normálne donos, a keď sa ho budeš chcieť vzdať, tak existujú napríklad anonymne Hniezda záchrany.
Držím palce, aby si sa správne rozhodla. :-)
Ahoj, Megan123, si s priateľom, ktorý je násilnícky a žiarliví a navyše o 11 rokov starší - to je to prvé, čo mi napadlo, ale nechcem moralizovať, skôr poradiť, čo kážu životné skúsenosti.
Si veľmi mladučká, to je fakt, ale dokážeš celý život žiť s tým, že...
Na Tvojom mieste by som si bábo určite nechala. Bez ohľadu na to, či s terajším priateľom budeš alebo nie. Viem, že v Tvojom veku sa všetko zdá príliš ďaleko a dlho, ale ver, roky utekajú rýchlo a o pár rokov sa budeš tešiť, že máš krásne veľké dieťa a celý život pred sebou. Cestovať môžeš aj potom a aj s ním, aj keď to už bude určite iné. Ale som presvedčená, že dobrý život nie je len "užívať si", ale aj "vidieť kus práce za sebou". A práve pred týmto rozhodnutím teraz stojíš.
Prajem Ti, aby si sa rozhodla správne a bola v živote šťastná!
Nechaj si to ja rada adoptujem