Oslabená imunita, závrate, únava

Príspevok v téme: Oslabená imunita, závrate, únava
Terezaa

Dobrý deň, prosím o radu. Už asi rok trpím neznesiteľnou únavou, oslabenou imunitou a inými zdravotnými problémami. Bola som asi na všetkým možných vyšetreniach, neurológia, endokrinológia, kardiológ, všetko je okej. Asi pred týždňom som bola na odbery krvi, a mám strašne málo bielych krviniek. Ledva som sa k tej lekárke dotrepala, a ona mi povie, že je to normálne. Stravujem sa veľmi zdravo, mäso nejem, jem iba ryby. Sladkosť mám možno 1x za týždeň. Som už naozaj neskutočne zúfalá, cítim slabosti v nohách, závrate kedykoľvek sa postavím, nikam nemôžem chodiť lebo jednoducho nevládzem. Škola je pre mňa naozaj ťažká pri takýchto problémoch. Mám iba 17 rokov, a veľmi ma to trápi. Za AKÚKOLVEK RADU budem nesmierne vďačná. Ďakujem Vám.

Klaudia I

Ja som mala obrovske problemy s imunitou. Bola som chora tamer stale, nedalo sa to vydrzat. Skusila som obrovske mnozstvo roznych vitaminov, vyzivovych doplnkov, ale pomohol mi az wobenzym.

Marosko-N

Či sa nám páči alebo nie troška mäsa musíme jesť, 1-3x týždenne. Mäso obsahuje látky, ktoré naše telo potrebuje, tak ako sliepky potrebujú živočišné bielkoviny a sírove väzby, ktoré rastliny nemajú, ani ryby. Dobre sa osvedčilo jesť aspoň 1 vajce denne z domáceho chovu. Pokryje celodennú spotrebu vitamínov a nerastných látok stopových bielkovín a iné. Hlavne pečienka potrebuje tieto vitamíny.Prirodzene ovocie a zelnina a obmedziť aj chlieb a biele pečivo, radšej si doma napiecť. Ak máš nadváhu, tak málo rožkov a chleba.

Tralika

Vyhladaj si nejaky doplnok so specialnym extraktom z Amazonskej bylinky Macaci pazur, ktory sa vola AC11 a nieco si o tom precitaj, vyskusaj... Myslim, ze by ti to urcite pomohlo... Ako mne.

proste-ja

Ak nejaká PPčkárka napíše, že sa stravuje zdravo, to znamená, že so svojou "poruchou" moc nepohla. Len sa ju sčasti naučila ovládať. Lež dokedy? :(

Patrik121212

K téme, je jasné, že to potrebuje mať dovyšetrené. Treba kompletné imunologické/reumatologické vyšetrenie a podľa výsledkov nasadiť imunulogickú/alergologickú/reu liečbu, ale to by mala vedieť jej obvodná lekárka, ale ako vidieť nielen z tohto príspevku ( problémy viac ako rok ), našli lekári nemajú záujem.

Kycera

Tereza,
musíš si uvedomiť tieto veci : z anorexie si sa nedostala! Si len abstinujúca anorektička! A terajšie zdravotné problémy sú vyústením Tvojho stavovania.

Minerály a vitamíny Ti vyšetrili? Vieš svoje hodnoty bielych krviniek?
Ak máš skutočne znížené hodnoty leukocytov, nielen tesne pod referenčnou hodnotou, tak Ti žiadna z tu poskytnutých rád, ale ani to, čo berieš Ty n e p o m ô ž e!!!
Znížené hodnoty znamenajú, že Tvoj imunitný systém pracuje nedostatočne, a to môže mať vážne príčiny, preto sú potrebné ďalšie testy - alergiológ, ( reumatológ, hematológ ).

Patrik,
nepomýlil si sa? CQ 10 sa nerovná Koenzýmu Q 10, kt. si mal na mysli, či?

Patrik121212

skús ešte brať cq10, ale vo vyšších dávkach a na imunitu nejaké betagulkany. Skúšala si aj športovať? Trebárs ľahký beh?

Terezaa

Patrik121212 Hlavná príčina bola u mňa mentálna anorexia, tým to začalo, no už rok sa stravujem úplne normálne a zdravo, pribrala som, jednoducho som sa z toho dostala. Keď sa zobudím cítim sa stále hrozne vyčerpaná, takže nie. Beriem asi každý vitamín aký existuje... Minerály, B-čko, C-čko, vitamin komplex, rybí olej...

Patrik121212

Spomínaš si ako ti únava prvý krát vznikla? Po nejakej chrípke, strestovej záťaží alebo podobne? Skúšala si nejaké doplnky, ako CQ10, vitamíny B, zinok, selén atď.? Keď sa ráno zobudíš, cítiš sa vyspaná?