Dobry den.
Chcem sa spytat, ci mozem po podani vypovede hned ist na pn a bude sa mi doba na pn pocitat do vypovednej doby. Neviem kolko bude ta doba, podla toho chcem potiahnut aj pn. Ale neviem, ze ak dostanem okamzitu vypoved a budem pn, kolko dni mi je povinny platit zamestnavatel? Moze mi dat okamzitu vypoved ak som na Pn?
Dakujem.
Vypoved a pn
@ Cliattsi,
počas PN Ti zamestnávateľ NEMOŽE dať výpoveď!!!
@ NICOLA,
nie, nie, nie!!!
Platí to, čo napísal Mesačný princ - každá výpoveď musí mať písomnú formu, t. z. napísaná na papieri!!!
A vôbec, viete niekto, čo je s ním? Už dávno som ho tu nevidela.
Este taka otazka. Musi si zamestnanec ziadost o ukoncenie prac. pomeru napisat sam, alebo staci prist do zamestnania a napise mi ju personalistka? Ci staci napisat a poslat postou?
Niesom v skusobnej dobe. Marodku si chcem prisposobit datumu kedy bude koncit doba vypovede. Takze problem vyrieseny. Myslela som ze ak budem pn, nezapocitava sa to do vypovednej doby a budem tak ci tak ten mesiac odrobit, comu sa chcem vyhnut.
no ked odovzdáš zamestnávatelovi výpoved a nasledujuci deň sa hodíš na PN a ked výpovedná doba (1 mesiac) bude napr. k 22 marcu, od 23. marca si uz nezamestnaná a mozes sa ist evidovat na urad, zamestnavatel ti dá papier o ukonceni pracovneho pomeru, započet..
ak od 23.3 nebudes mat uz ovšem inu prácu...
čiže áno možeš premarodovat celu vypovednu dobu...
a či ti moze dať vypoved aj počas? vypoved ti može dať počas PN ak si v skušobnej dobe... ale ak si v skušobnej dobe tak na čo by si šla PN ked mozes dat okamzitu vypoved v skusobnej dobe bez udania dovodu..