Dobry den.
Chcem sa spytat, ci mozem po podani vypovede hned ist na pn a bude sa mi doba na pn pocitat do vypovednej doby. Neviem kolko bude ta doba, podla toho chcem potiahnut aj pn. Ale neviem, ze ak dostanem okamzitu vypoved a budem pn, kolko dni mi je povinny platit zamestnavatel? Moze mi dat okamzitu vypoved ak som na Pn?
Dakujem.
Vypoved a pn
To je dobra sprava. Ale je ta marodka pocas tej vypovednej doby platena? Plati ju tak isto 10dni zamestnavatel a potom soc. poistovna?
Vypoved - na prvú otázku je odpove´d áno. Môžeš premaródovať dokonca celú výpovednú dobu.
Na druhú ti však neviem odpovedať. Myslím si však, že zamestnávateľ môže s tebou ukončiť pracovný pomer až po uplynutí výpovednej doby ak ti beží ( 2 mesiace) ale ak si v skúšobnej dobe tak ti ju môže dať okamžite bez ohľadu na výpovednú dobu či tvoju pn.
Ano, dakujem za odpoved. Toto viem. Otazka bola vsak ina.
Tak este raz.
1. Mam trvaly prac. pomer, idem podat vypoved. Ak bude vypovedna doba mesiac, mozem ten mesiac odmarodovat?
Bude sa to pocitat do vypovednej lehoty ?
2. Moze mi dat zamestnavatel pocas pn okamzitu vypoved, ak mi tam plynie vypovedna doba?
Si v skúšobnej dobe, alebo máš trvalý pracovný pomer?
Chceš požiadať o ukončenie pracovného pomeru TY?, alebo Ti hrozí výpoveď od zamestnávateľa?
Teoreticky - ak dáš TY návrh na ukončenie pracovného pomeru, môže byť ukončenie pracovného pomeru dohodou, alebo musíš dodržať výpovednú lehotu podľa zmluvy a zákonníka práce.
Ak Ti dá výpoveď zamestnávateľ nemôže ti ju dať počas PN.
Zamestnávateľ vždy platí počas PN prvých 10 dní, zvyšok prepláca sociálna poisťovňa.
Ak si v skúšobnej dobe, je možné ukončiť pracovný pomer okamžite zo strany zamestnanca aj zamestnávateľa.