Prázdno v duši.. viete mi niekto pomôcť?

Príspevok v téme: Prázdno v duši.. viete mi niekto pomôcť?
Prazdnota_6

Ani neviem kde začať, tak začnem tým jak sa cítim už dlhý čas-v depresiách a zamotanom kruhu s antidepresívami a rôzne druhy benzo. Tak by som to chcela vysadiť, bojím sa, moja lekárka nesúhlasi...Vystriedali sme veľa druhov, nič nepomáhaAle ja som prázdna vo vnútri ako jama. Neviete si predstaviť aký je to pocit - neviem sa pre nič zapáliť, vyhasla mi tá "iskra"... stratila som motiváciu ... som chladná a bezcitná a ja si to uvedomujem ale pretvarovať pocity je už veľmi ťažké.. plakať neviem, smiať sa neviem, x krát sa pristihnem pri tom že len čumím do blba (a žiadne myšlienky mi hlavou nekolojú) už si pripadám ako totálna psychopatka. A najhoršie je na tom to že som mladá v podstate zdravá, mala som sny a ciele v živote - všetko je preč, pamäť v p..., Vš som musela ukončiť pre moje depresie a to že ma to nebavilo, prácu sa mi nedarí nájsť... Som uväznená v mojej hlave alebo ako to nazvať... to prázdno sa mi nepodarilo ničím vyplniť.Cvičením, solárium(endorfín), prechádzky, stretnutie s kamaratkami... Nič necítim.. Ani tým že mam priateľa kt. viem že ľúbim ale neviem cítiť...rodina to ani nechápe, som pre nich len leňoch čo sa nesnaží o nič.
Neviem čo mam robiť, fakt pre mňa by smrť bola vykúpením. Veľakrát sa prechádzam a rozmýšľam, či s tým všetkým neskoncujem.. prázdnota je horšia ako depresie, úzkosť a všetko ostatné. Prežívam zo dňa na deň ako mrtvola

Nechcela som sa ľutovať, píšem čo prežívam a ak mi vie niekto z vás pomôcť/poradiť budem vďačná.

Nevládzem už...pri pomyslení na to aké som bola veselé a šťastné dievča, s plánmi a silnou motiváciou sa mi chce plakať (jedina emócia kt. cítim raz za čas)

vUtajeni

No ono, keď mi nevieš povedať čo by ťa otravovalo alebo nebavilo mám pár návrhov.

Napr. skús ísť pracovať na pár hodín niekde do pokladne do kauflandu alebo kde :-), podľa mňa otravná činnosť....

Alebo cez leto, zvyknú brať brigádnikov na poštu za poštových doručovateľov, podľa mňa práca otravná, ale aspoň postretávaš nových ľudí a víndeš zo svojho stereotypu....

alebo zmeniť úplne prostredie v ktorom žiješ, ísť za prácou niekde do zahraničia, alebo sa presťahovať do iného mesta, budeš zo začiatku sama, ale možno to bude dobré na osamostatnenie sa, a zapadnutia medzi nových ľudí... ako možnosti čo môžeš robiť so svojím životom je nekonečne veľa... a niekedy si ľudia neuvedomujú aký sú šťastní, až kym niečo zo svojho života nestratia .....

Prazdnota_6

Spustac bol taky zvlastny.. Sklamali ma kamaratky este ked som mala 19, dotklo sa ma to a ranilo velmi, nedokazala som sa s tym vysporiadat. Mala som terapie, nepomahali tak ked zacali silne uzkosti bum lieky a odvtedy presli 4 roky a s nimi to mam vysporiadane (aspon si myslim) cize to asi nebol hlavny spustac, alebo neviem uz. Vzdy som sa snazila byt perfekcionistka vo vyzore, citila som sa odmalicka mennejcena ato je cele komplikovane a zamotane. Psychologicka nijak nepomaha, vystriedala som ich x a proste ziadnen progres.
Vstanem pilulku vziat, aby som sa dostala do "dobrej nalady na par hodin" si supnem neurol or frontin, aby som nebola stale zdepkarena mumia, ale uz to nezvladam... Psychiatr. si somnou nevie poradit tkze som "cudny pripad"

Robit veci co nemusim ? Vies co ja uz mam hlavu taku domotanu ze ani neviem co ma bavi a co nie. Vyznie to sialene ale je to tak. U mna stav bezcitnosti, strata emocii a pocitov trva uz 6 mesiacov, takze s tymto hold neviem jak zapasit. A to beriem uz najnovsie lieky co by mi podlapsych.mali navratit pocity. Efekt nikde....

No tak hladam rady po forach...mozno dakto si niecim takym presiel a vedel by mi nejak poradit

vUtajeni

No ten pocit úplnej prázdnoty som tiež pred nedávnom zažil na niekoľko týždňov, a je to hotová katastrofa... Ale jednoducho ja som to nezavesil na klinec, ďalej som vykonával činnosti ako predtým bez žiadnej zmeny aj keď som bol úplne prázdny.

A na tento problém mám možno trocha hlúpu odpoveď, ku ktorej som počase dospel. Keď ťa nič nenapĺňa radosťou, na nič sa netešíš, nehnevá, a máš úplne všetko na háku, tak skús sa začať venovať činnostiam, ktoré si zo srdca nenávidela, tak skús napr začať jesť veci, ktoré ti úplne nechutia, a venovať sa činnostiam, ktoré nemáš rada, a možno po čase prídeš na to, čo by si radšej robila, a to ťa možno dokáže nakopnúť späť do života...