zdar...mohol by mi niekto prosim vas napisat ako mam psovi strihat nechty ? Tak aby som mu neublizil? Ked som mu prvy krat strihal tak som mu zastrihol na jednom nochte moc a odvtedy jej striham ozaj len konceky...no ale problem je v tom ze mam Jack rusell a ten je divoky a zislo by sa mu ostrihat nechty ak to teda je mozne
PES strihanie nechtov
Urcite by som skusila veterinara, ten aj poradi ako na to a aj si clovek pozrie ako to treba robit a potom to zvladne aj doma.
Deria ma pravdu. Pazuriky malych plemien treba jednoznacne dat strihat veterinarovi !!!
Okrem toho, co si pytas radu, ak si taky mudry a vies ako to treba ??? Lebo ak nevies, iba veterinar ti to urobi spravne, rychle e bezbolestne !
Chudak pes.
cariee000 nechces byt vulgarny a si. Ak tu niekomu dobre jebe tak si to ty! Najprv si pytas radu a ked ti slusne odpoviem a napisem moj nazor, tak si zjedol vsetku mudrost sveta a este si aj vulgarny, ty debil.
Deria, my sme bežne strihali narodeným šteniatkam pazúriky.
Vieš si predstaviť ako mamča bez toho vyzerala?
Aspoň od nich ju uchrániť. No stále majú zuby ako ihličky.
a keby sa nahodov chces ohanat tym ze mas psov roky ja od malicka vyrastam zo psami ....mame velky dom a pozemok kde sme vzdy mali psa...takze viem ako a co sa spravat k psovi...teraz je rozdiel ze ho mame v dome a nie vonku...ten predosly umrel na starobu.."nemecky boxer"
deria...nechcem byt vulgarny ale tebe dobre jebe...mam original noznice pre psov nechty som mu strihal dajme tomu 5-6 krat a vzdy to prebehlo OK okrem toho prveho nepodarku.Dufam ze ked si chces osprchovat psa nejdes hned k veterinarovi...mier
Tak ja mam uz roky psov ale nedovolila by som si im strihat drapky. Ak sa raz daleko zastrihne, psik sa bude bat uz cely zivot. Najlepsie je ist veterinarovi, ten najlepsie ukaze, ako sa to robi. Teba sa uz tvoj psik bude vzdy bat pri strihani, radsej chod k vet. Neviem ako je stary ale nedavno mi jedna vet vysvetlovala, ze u starych psov zvykne byt to zive (nieco ako nerv) v pazurkoch natolko dlhe, ze siaha az k spicke pazura a tym padom je pre psa strihanie velmi bolestive. Ja som zobrala k sebe jednu staru fenku, ktora mala velmi dlhe pazuriky a musela som s nou k vet a vtedy som sa o tom dozvedela. Jej mohol vet pazurky nastastie ostrihat, ona ten nerv nemala az taky dlhy ale u niektorych starsich psov treba dat na to bacha. V takom pripade treba strihat ozaj len 1-2 mm zo spicky, teda minimum a to kazde 2 tyzdne. Este je moznost, drapky pravidelne po troskach obrusovat pilnikom, cim sa ten nerv o nieco po case stiahne. Ale ktory pes si to da, ze? ;) Preto je dolezite, aby mali havinovia vela vybehu, moznost hrabat a pod., aby sa mu drapky pravidelne obrusovali same.
Mzes ist aj k veterinarovi,ten ostriha bezpecne
Je to prcek, takže by sa mu to nepodarilo aj tak.