zdar...mohol by mi niekto prosim vas napisat ako mam psovi strihat nechty ? Tak aby som mu neublizil? Ked som mu prvy krat strihal tak som mu zastrihol na jednom nochte moc a odvtedy jej striham ozaj len konceky...no ale problem je v tom ze mam Jack rusell a ten je divoky a zislo by sa mu ostrihat nechty ak to teda je mozne
PES strihanie nechtov
ja ho mam vnutri,v rodinnom dome...takze si neobrusi o beton..okey dik za radu
To, že vyvádza, môže mať súvis s tým bolestivým rozstrihnutím. Treba ho nejako upokojovať, nebyť v strese. Ale žiaden rozmaznaný tón. Môžu si to vysvetliť po svojom... niečo sa deje. Dobré je mať pripravenú pamlsku ako odmenu. Po strihaní psíka pochváliť. Ale opäť platí nie moc prehnane a energicky s prílišným zalamovaním rúk či ťuťuli-muťuli tónom.
A strihajú sa iba špičky. Pri svetlých je aj vidno, pokiaľ môžeš. Odporúča sa cca 2mm nad hranicou. Pri tmavých sa odporúča postupne a po malých častiach. A v oboch prípadoch radšej menej ako viac. Platí, že v tenkých častiach lôžko nie je.
Pri väčších plemenách už zastrihovanie nie je potrebné Vlastnou váhou si (aj úmyselne) obrusujú pazúry o betón.