Pracovný pohovor ako sa vykrútiť

Príspevok v téme: Pracovný pohovor ako sa vykrútiť
Dominik_005

Mám 26 rokov a vo štvrtok by som mal ísť na jeden pracovný pohovor. Nemám nič proti tej firme, ale ešte sa mi črtá niečo na pondelok, čo by mi viac sadlo. V tejto firme chcú hlavne oni mňa, kvôli jazykovým znalostiam. Ja som zo severného SK a oni z BA, takže nemám chuť sa tam trepať, lebo by som rád počkal do pondelka. Neviem však, čo im napísať, prečo nejdem, lebo zatiaľ ich chcem mať v zálohe. Čo by ste napísali?

0vecka

Dominik_005 ak mas pracu tak sa vyhovor na nu... niekto nieco posral a ty to musis dat doporiadku.... vyzera to potom tak ze ta potrebuju a ze si potrebny zamestnanec

ojka

Dominik_005 , aha, tak v tomto prípade ťažko povedať, tiež myslím, že nič nepreplatia, keď si naplno fungujúci a zamestnaný, .... každopádne, aj tak skús ísť na oba pohovory. ;-)

Dominik_005

Vďaka. Tak to teda skúsim. Hľadám si prácu v logistike - špeditérstvo.
No, mne UPVSaR asi nič nepreplatia, lebo som zamestnaný u jednej firmy aj teraz a popritom mám živnosť.

ANGEL-DEMON

chod na upsvar, nech ti daju 2 tlačiva:
-ziadost o preplatenie cestovneho
-potvrdenie o ucasti na pracovnom pohovore
firma ti potvrdí..

odloz si cestovne listky ma vlak, mhd,

odovzdas na upsvare a preplatia ti to...
ako mne ked som bola na pohovor v BA...

ojka

... určite odporúčam ísť na oba pohovory. Či máš lepší program na ten deň? Alebo ti je ľúto vyhodiť peniaze na cestu? UPSVaR dokonca prepláca aj časť cestovných nákladov na pohovor.Však sa nikde nemusíš hneď viazať. Budúci týždeň potom uvidíš, ako sa veci budú mať a celá situácia sa vyvíjať. Aby ti neskôr nebolo niečo ľúto.... a to nechcem maľovať čerta na stenu, každopádne ti držím palce, nech si dokážeš nájsť prácu, ktorá ťa bude napĺňať a budeš v nej rád :-)

www.upsvar.sk

0vecka

denisaf ono to neni pravda ze by bol Problem s pracou celoplosne... je zopar specializacii kde posles 5 cv ciek a zozenies pracu do tyzdna.

Buki

Nevim aky je v tom problem. Sice neviem na aku poyiciu ides ale vecsinou ti hnet nepovedia ci ta beru alebo nie. A urcite s tebou hnet nebudu podpisovat zmluvu. Proste tam chod, tvar sa ye to chces na 100% a uvidis v pondelok. Inak mas aj tak zo zaciatku skusobnu zmluvu takze aj keby si podpisal zmluvu a nenastupil do prace tak je to jedno. Ked by si chcel byt slusny tak im daj vediet do predu ze nenastupis do prace ze mas nieco ine. Inak firmy su svine a vydrbanci najvecsi takze nech ti nie je luto nieco take urobit. Ver ze ti urobia horsie veci.

a_dr1a

Ahoj Dominik. Ty si dost fandis a stavias na svojich jazykovych znalostiach. Urcite je to fajn. Ale ver, nie si jediny. Mam kopu znamych z BA co skoncili Komenskeho - prekladatelstvo tlmocnictvo, este zo skoly boli aj pol toka rok na vymennych studijnych pobytoch kde patrili k najlepsim, ovladaju 3 a viac jazykov, zili aj v zahranici, maju prax ai a maju neraz problem zohnat si v BA pracu. Takze radsej nedavaj vsetko na 1kartu, nemusi ti napokon vyjst viac alternativ. Akoze fakt je BA presytena a maju si z koho vyberat.
Takze ja by som nic nenechavala na nahodu a isla by som na oba pohovory.
Ak nechces - tak zvol radsej vierohodnu vyhovorku aby si nepalil za sebou mosty.
Tak ak tam ist nechces, vyhovor sa na chorobu (je to v tomto obdobi prirodzene lebo je aj chorobnost vyssia), pripadne sa vyhovor na ine (ze musis surne mimo uzemia SR, vazne rodinne problemy ai).

denisaf

v dnesnej dobe kedy je problem s pracou by som rozhodne nic neodmietala... treba brat robotu aka je a nie donekonecna si vyberat...