ja som vystudovala farmaciu pred 3 rokmi v Kosiciach, ale nerobim na vychodnom slovensku. pracujem pre jednu sietovku, co sa tyka platu mam pocit, ze za posledne roky to uz klesa, o konkretnych sumach sa bavit nejdem, ale urcite je nastupny plat v hrubom pod 1000€. stravne listky dostavame, ale to dost zalezi asi aj od zamestnavatela, ak budes robit u nejakeho sukromnika, neviem ako to tam bude mat nastavene. vsetko zalezi, kde budes robit. sukromnici mam pocit ze davaju nizsie platy (a duplom nastupne), stravne listky asi nie. tu nech sa skor vyjadria ti co pre nich robia.
mna skor na tomto vsetkom zaujal zarobok farmaceutickeho reprezentanta. to vazne sa ich mesacna mzda splha do takych vysok? nenajde sa tu nejaky farm.reprezentant ktory nam to potvrdi alebo vyvrati? aj by som sa niektoreho opytala osobne ci to je az vazne taka suma, ale asi by mi nepovedali pravdu a predsa tu na fore je to aspon trosku anonymnejsie. naozaj ma prekvapila ta suma, kedze vidim ako ti reprezentanti na vsetko frflu, ake maju na nich poziadavky a co vsetko sa im nepaci vo firmach kde robia, zeby najradsej odtial poodchadzali a v kuse pendluju z jednej firmy do druhej, ale tak asi to potom pre tie peniaze pretrpia.
btw na zaver, niekto v komentoch nizsie spominal, ze okrem prace v lekarni po skonceni farmacie - mozes ist robit aj farm.reprezentanta. ak chces robit tuto pracu, na to vysoku skolu odbor farmacia nepotrebujes, mozes mat skoncenu akukolvek inu skolu. ked tak nad tym rozmyslam, asi ziadny z mojich spoluziakov tymto smerom nesiel