vysoka skola

LuciaPO

Skola je super...ale podla mna je dobre aj titul MBA...ten je sice drahy..okolo 4 000 eur, ale da sa spravit uz za rok..a nemusis nikam chodit..alebo len na konzultacie..pise sa za menom..

Je to fajn..

jakubbb

a co napriklad s ekonomikou? mne sa lubi: Financie, bankovnictvo a investovanie..to mam na prvom mieste a potom co som sledoval tak take zaujimavejsie bolo: Uctovnictvo, Poistovnictvo a Kvant. metody v ekonomii..vsetky mi pridu, ale take dost podobne neviem, co by sa mi najviac vyplatilo...

jakubbb

ja som skor uvazoval nad ekonomickou skolou, alebo ist robit niekde odhadcu (ci uz stavitelstvo, alebo historia (obrazy a starozitnosti) to je aj moj konicek, len akosi sa neviem stale rozhodnut, co je dobre a ci sa da vobec v tomto smere uplatnit...

Dandya

ahoj ja som na žiadnu vysokú neišla odišli sme s priateľom do Švajčiarska a je to to najlepšie čo sme mohli urobiť :-) . Na Slovensku zamestnávatelia chcú aby sme makali za čo najmenej peňazí poznám ľudí z vš s dlhoročnou praxou vo svojom odbore a vidia mesačne na výplatnej páske 400-500 eur... Ako tu už bolo spomenuté ak chceš silou mocou študovať tak IT smery a zamestnať sa niekde v BA v dobrej firme ked budeš mať šťastie... vtedy možeš mať reálne plat okolo 1000... len nechod študovať nič neperspektívne ako sociálna práca, právo, sociologia a ostatne...

natalia24

Jakub ak chceš mať naozaj dobrý plat jedine IT alebo lekárstvo /zubarina sú odbory ktoré sa oplatí študovať ale kraviny ako pedagogické smery a podobne to je úplna strata času... možno tvrdo napísané ale je to tak...

Enterko

Poviem ti takto ako vysokoškolák sa máš šancu lepšie sa uplatniť ale potrebuješ sa naučiť popritom dobre jazyky či spraviť si kurzy ale aj tak to budeš mať ťažšie lebo budeš bez praxe záleží v akom smere chceš pokračovať v živote niekedy sa oplatí ihned nastúpiť do práce a tam sa vypracovať a dosiahneš skôr úspech a čo si strávil na výške a vyšiel by si ju,

MobyDick

Doufám, že ti zde budou zase psát, že máš jít studovat do České republiky, nebo západoevropských zemí, to mám nejraději, ty věčné stížnosti, jak je to u vás na Slovensku zlé. A v České republice zase řeší, proč zde studuje tolik lidí z "ciziny" zadarmo.

Pokud chce někdo studovat, ať studuje. Úspěšně lze studovat většinou to, k čemu mám dispozice a co mě naplňuje, jinak se budeš muset nutit. Kdekdo tu napíše, studuj přírodovědu (fyziku. chemii, biologii), nebo medicínu a farmacii, nebo techniku, že je tam největší možnost uplatnění, asi jak pro koho. Konkurence je ve všem. Záleží co tě zajímá? Pokud jsi nerozhodný, tak si musíš ujasnit priority, kvůli čemu chceš studovat (titul, pracovní pozice, peníze, ze zájmu apod).