vysoka skola

architekt

Iba hlupák dá na rovnakú úroveň z hľadiska uplatnenia sociálnu prácu a vyštudovanú architektúru. V 2009 som skončil STU. V Kodani pracujem tretí rok pre druhú najvačšiu projekčnú kanceláriu v severských krajinách a sú s nami spokojní. Je nás tu viac Slovákov takže STU nám dala vynikajúci základ. Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku toto by si mal uvedomiť mladý človek pred výberom VŠ.

Denis45

Toto presne aj ja hovorim.... ked niekto nechce byt zubar/lekar /pravnik alebo iny kde je ta vs uplna nevyhnutnost je to zbytocne...to je len trend dnesnej doby na kazdy prd mat 100 zbytocnych odborov... potom tu 80% absolventov na fore place ze nemoze najst uplatnenie... bolo by treba tie nepotrebne odbory zrusit a preriedit...

0vecka

s gymnaziom je to fakt napr. Clovek ma ako taky vseobecny rozhlad ale inak vie prd... imho na gympel sa ide vecsinou s tym ze si spravim aj vysku, aspon bakalara.

co sa vysok tyka tak nieje vyska ako vyska. su vysky s uplatnenim vecsinou technicke alebo bez uplatnenia socilana praca architek To ze by boli zahranicne skoly lepsie je blbost. Skola neni na to aby sa tam clovek nieco naucil ale skor ziskal prehlad o Tom obore. je jasne ze za 5 rokov v praxi sa clovek nauci ovela uzitonejsie veci ako za 5 rokov na vyske

ak sa nevies rozhodnut tak mozes skusit nasledovne: posli 10 zivotopisov s vymyslenym menom s vyskou a bez vysky a uvidis ci ti na nieco ta vyska bude

Prezyvka055

Ono v podstate vacsina skol je na nic, ale niektori ludia ju potrebuju, lebo sami by sa nevedeli nasmerovat alebo by nic nedokazali. Co sa tyka strednej tak je uplne jedno aka, ak v zivote vies co chces robit. A co sa tyka vysokej tak to je uplna zbytocnost pokial nehces byt pravnik alebo lekar.

jakubbb

ano aj ja som bol chvilu v zahranici a videl som ako to tam chodi, pracoval som aj na slovensku, ale mam iba gymnazium a vsade, kde pridem sa citim ako nula, je to uplne o nicom..pride mi to horsie bez tej skoly, preto aj nad tym uvazujem..bol by som moc rad ak by sa vyjadrili ti ktori maju vysku a aky maju zivot..ako ich zivot ovplyvnila vysoka skola..dakujem

Janka26

Vôbec to nieje o vysokej škole ale o tom čo najskôr sa pratať zo Slovenska. Skvelý príklad je moja kamarátka zo strednej školy ktorá mala 4-5 tky odišla s frajerom do Ameriky a žije si ako kráľovná. Nie ako ja sprostá čo som strávila na vš roky a myslela si že s titulom Mgr. spraví dieru do sveta. Namiesto toho ma čakala tvrdá realita chodenie na pohovory od dverí ku dverám nekonečné písanie si žiadostí lebo na Sk majú zamestnávatelia takú predstavu že ked vyštuduješ máš mať aj roky praxe za sebou a bez tej ťa nevezmú...... A mzda je čerešnička na torte... Po roku čo som bola nezamestnaná a totálne zúfalá som si našla prácu v Rakúsku.... a neľutujem...

Kycera

Jakub,
odpovedám na Tvoju otázku. MBA a iné tzv. "tituly" sú len obyčajným zdrapom papiera, s kt. sa nikde, opakujem nikde neuplatníš a žiaden zamestnávateľ ich neberie do úvahy!!! Tam by si len zbytočne vyhodil peniaze! Tento "titul" sa nerovná žiadnemu vysokoškolskému titulu, ani len prvostupňovému bakalárovi!!! Je to len "kariérny titul"!
Nezapisuje sa do osobných dokladov, verejných listín.

MobyDick Ti správne poradil, máš tu aj iné dobré postrehy. Ja len pridám toto : ak chceš titul, sprav si VŠ, podľa odboru si môžeš spraviť malý doktorát, ten si budeš uvádzať pred menom. Môžeš si spraviť aj veľký doktorát PhD. a ten si budeš uvádzať za priezvisko. Asi tak nejak.

Kycera

Nie je titul ako titul. Na Slovensku máme pravidlá na používanie titulov a tie smú ľudia používať len po ukončení VŠ. MBA nie je akademický titul!!!